Månadens medlem

Månadens medlem juli 2010

2010-07-22 12:01 #0 av: FeliciaS

Sommarmånaden juli är snart förbi och avslutas med en artikel där vi får veta mer om Emma, Emmsann på ifokus.

Emmsann

Jag heter Emma och jag går under namnet "Emmsann" på ifokus. Jag lever i en liten stad utanför Göteborg,vid namn Kungsbacka, och här har jag bott i hela mitt liv tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster. Jag har varit medlem i ungefär ett halvår på ifokus och här hamnade jag egentligen av en ren slump. När jag upptäckte alla forum om djur gjorde mitt hjärta volter och jag blev genast medlem vilket är något jag aldrig kommer ångra. Jag blev medlem eftersom jag alltid varit en människa som stått alla djurarter nära och jag älskar att dela med mig om fakta och kunskaper till andra samtidigt som jag kan lära mig något nytt.

Jag fick mitt första marsvin för ungefär 4 år sen. Jag tog över en liten sheltiehane av mina grannar som då inte hade tid för honom. Denna lilla kille hade då bott själv större delen av sitt liv själv och jag tyckte han kunde fortsätta med det eftersom han inte verkade ha ont av det. Frille, som han hette, var nog världens mysigaste marsvin. Jag har inte fingrar och tår till att räkna ut hur många tupplurar vi tagit tillsammans under tiden som han levde och hur många gånger man fått säga åt honom att sluta tigga efter sallad men så kom den dagen då han helt plötsligt matvägrade och näsan rann av förkylningen och mest låg och sov. Jag tog honom till veterinären där han fick medicin och jag fick börja stödmata honom. Men när vi helt plötsligt trodde att han blivit bra så slocknade ljuset och han vandrade vidare till regnbågsbron. Efter det så lovade jag mig själv: aldrig mer marsvin. Jag klarade inte av att helt plötsligt inte höra visslet från bortre hörnan av vardagsrummet.

Frille
Frille

Men så lärde jag känna en kompis, Linnea (queenlinnea på ifokus) som berättade för mig att hon var tvungen att sära på sina två hanar då de inte kom överens. Då erbjöd jag att jag kunde ta den ena killen, Laban, och se till att han skulle få en ny kompis. Så i påskas så kom han hem till mig. I början var han väldigt blyg av sig och vågade knappt visa sig ute men det gick över sakta men säkert. Laban är född 22 juni 2008 så i år fyllde han 2 år. Laban är, om man skulle beskriva han med tre ord, trygg, matglad och kärleksfull.

Laban

Ett par månader senare så hittade jag en liten Self Saffron kille som låg ute på annons på marsvin ifokus. När jag såg han på bild så smälte ögonen till en ända sörja och det var då som jag bestämde mig för att ta hem honom som kompis till Laban. Äppelmazarin som han heter kommer från Luneas uppfödning och är född 19 april 2010. Lillkillen som han kallas här hemma är en riktig vilding. Han har lärt sig att tar man riktigt mycket sats så kommer man över burkanten och det gör inte min mamma glad så när hon kommer ner på morgonen och hittar massa marsvinspluppar på golvet så det blev till att skaffa lucka på buren. Om jag skulle försöka beskriva Äppel med tre ord så tror jag att vild, nyfiken och galen passar in perfekt på honom! Ett marsvin med mer spring i benen får man leta efter. Mysstunder i knäet är inte hans intresse utan det ska hellre vara spring och öppna ytor för att han ska bli lycklig.

Äppelmazarin
Äppelmazarin

Mina marsvin bor just nu i en gallerbur men det ska bli eget hemmabygge så småningom. I buren finns det varsitt hus och ibland lite prylar till aktivering.

Jag hade aldrig fått upp ögonen för utställning utan marsvin ifokus så den 17 juli i år gjorde jag utställningsdebut i Hässleholm och det kommer bannemej att bli mer! För tillfället kan jag bara ställa ut Äppel då Laban inte är född till att vara utställningsmarsvin men i framtiden kommer det säkert bli ett eller två och kanske tre nya marsvin hemma hos mig som går att ställa ut och då ska vi inte snåla med utställningar.

Emmsanns bur

Nu har jag jätte svårt att beskriva mig själv och ge mig komplimanger men glad, energisk och omtänksam tror jag finner sig in på mig. Utöver marsvinen har jag sex kaniner här hemma och på fritiden rider jag och är med kompisar!

Vill du bli månadens medlem?

Skulle du också vilja bli månadens medlem så skriv ihop en liknande text om dig och skicka i ett PM till Abico.

Se den här tråden för mer information.

Anmäl
2010-07-30 00:42 #1 av: FeliciaS

Kul att du ville ställa upp Emma, det var trevligt att få läsa mer om dig och dina grisar :)

Anmäl
2010-07-30 01:08 #2 av: [Licroana]

Kul att få läsa mer om dig :)

Mvh Carro :-)

Anmäl
2010-07-30 01:24 #3 av: Abico

Kul att du ville vara med, mycket trevligt att få läsa mer om personen bakom användarnamnet :)

Hanna 

Anmäl
2010-07-30 02:24 #4 av: [Tisslibiie]

Vad roligt att läsa mer om dig Emma och dina grisar! :D

Anmäl
2010-07-30 03:26 #5 av: [Strawberi]

Kul att vi fick läsa mer om dig Emma :-)

Väl bemött!
SMF 462 Strawberis
Uppfödare av Sheltie & Coronet
http://strawberis.se/

Anmäl
2010-07-30 14:24 #6 av: Fiona

Rolig läsning :)

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2010-07-30 15:19 #7 av: [Maijah]

Trevligt trevligt! ^^

Anmäl
2010-07-30 15:51 #8 av: Emmsann

Hahaha, tack :-) Det var ett nöje att dela med sig lite av mitt liv till er!

Anmäl
2010-07-30 18:58 #9 av: Atensia

Roligt att få läsa om dig och dina söta marsvin! :)

Anmäl
2010-07-31 00:18 #10 av: Sandra-B

Ku att läsa lite om dig och dina grisar! :-)

 

Vi hoppas på att fler vill dela med sig lite av sig själva och bli Månadens medlem :-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.