Månadens medlem

Månadens medlem juni 2010

2010-06-22 00:28 #0 av: Creation

Nu i juni månad får vi veta mer om Wendela Westlund, även känd som ho0mii3z på ifokus. Hon har äran att vara denna månads medlem.

Mitt namn är Wendela Westlund och har ailas ho0mii3z. Jag är en ungmamma till en underbar dotter på 7 månader och har två underbara marsvin, Frasse och gamlingen Von Ludwig. Och en chihuahua på 1½ år.

Wendela.JPG

Första gången jag vart med marsvin, var jag 10-11 år gammal och smugglade in Jussi(pettis hanen) med bur, vattenflaska och hela kitet in på mitt rum. Jag gjorde i ordning buren, installerade med vatten och mat, sen smög jag ut på gården och hoppades att pappa inte skulle märka någonting. Men fel som jag hade märkte min pappa Jussi, och föll pladask. Han åkte samma dag till djuraffären och köpte sig en kompis till Jussi, en annan pettis hane med okänd bakgrund, som sedan visade sig vara en dräktig hona.
Där växte mitt intresse och kärlek till dessa fyrbenta kompisar. Jag älskar deras mysiga läte och känner verkligen en samhörighet med dessa djur.

Idag har jag 2 marsvin som bor i en stor gallerbur, men som ska få flytta till en hemmabyggd bokhyllebur. Det är två hanar som aktivt söker godsaker och mys.

Bebis.jpg

Men de är inte bara dessa två jag haft. Jag har fött upp två `oplanerade´ kullar då mitt äldsta marsvin skulle varit kastrerat. Två kullar på ett år och lika många kastreringar som inte tagit som det skulle.

Bebis, som vi hade då, var en släthårig, sköldpaddsfärgad hona som jag fick gratis av en djuraffär i Huddinge. Hon var undernärd och behövde läkarvård. Så jag erbjöd mig ett hem och ett hem hos oss fick hon. Idag bor hon hos en veterinär som så gärna ville ha henne. Hon vart jätte sjuk efter andra kullen och jag kämpade för henne. Men jag kände att hon behöver någon som är van och har rätt utbildning så veterinären fick med sig Bebis hem.

Ludwig, mitt marsvin på 6½ år, förstod någonstans att han skulle få en annan burpolare. Han saknade Bebis lite, men med mycket kärlek, grönsaker och golvtid nästan dygnet runt så fann han sig med sin nya kompis Frasse.


Frasse hämtade jag från Hagsätra i Stockholm. Så fort jag såg den lilla toffsen springa runt visste jag att mitt hjärta var sålt till den lilla merinon. Namnet var svårt att komma fram till. Han var fransig och söt så första namnet han fick var Frans. Men jag hade så svårt att komma ihåg hans namn och de föll sig tillslut naturligt att kalla toffsen för Frasse, som nu är ett år och 3 månader.

Frasse.jpg

Tiden har gått och nu har dom varit burkompisar sen fem månader tillbaka. Och dom har skapat ett starkt band emellan sig.

Mina marsvin är mina kompisar. Jag har aldrig ställt ut ett marsvin och vet inte vad som förväntas göras på en utställning. Men skulle vilja testa ställa ut någon gång. Så om jag inte ställer ut eller avlar så finns det bara en sak kvar. Dom är mina bästa vänner. Mina myskompisar och dom delar jag min fritid med i soffan eller på golvet under springtiden.

Ludwig.jpg

Jag är väldigt fäst vid mina marsvin, men dagen kommer komma då någon av dem lämnar mig. Och då måste ju den andre ha en vän. Jag fasar för den dagen. För jag är rädd att inget annat marsvin än dom två kommer kunna ligga mig så nära hjärtat efter ett dödsfall. Jag tar en dag i taget och kollar hur framtiden artar sig. Men marsvin kommer alltid finnas med på ett hörn eller två.

Att jag vart medlem på ifokus.se var av en ren slump. Jag ville hitta fler som har ett starkt intresse av marsvin precis som jag. Så jag googlade och fann ifokus. Självklart var jag lite skeptisk från början men insåg snabbt att detta var en bra informativ sida med vänliga människor i. Jag fick snabbt känslan av att alla de som varit medlemmar ett längre tag var mer som en ifokus familj än ifokus medlemmar och medarbetare. Och vem vill inte vara delaktig i det? En stor och mysig marsvins famlj, utspridda över hela sveriges olika vädersträck men alla med samma mål. Att värna om marsvinens välbefinnande.
månadens medlem.jpg

Att beskriva mig och mina marsvin med tre ord?

Om vi börjar med mig så är jag:
Kärleksfull, tålmodig, förstående.

Ludvig är en envis grabb, med mycket kärlek och busighet.

Frasse är det blyga, förståndiga, hoppiga marsvinet man får sig ett gott skratt av!

Vill du bli månadens medlem?

Skulle du också vilja bli månadens medlem så skriv ihop en liknande text om dig och skicka i ett PM till Abico.

Se den här tråden för mer information.

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2010-06-30 03:21 #1 av: Abico

Kul att du ville vara med Wendela :)
Jag gillar delen där du smugglade in ett marsvin, låter som en sak som jag skulle ha kunnat göra om jag inte fått tillåtelse att ha marsvin (jag skulle å andra sidan ha in allt möjligt jag hittade ute istället, påkörda skator, maskar, små ödlor och häftiga spindlar ;)

Hanna 

Anmäl
2010-06-30 03:23 #2 av: Sandra-B

Vad trevligt att läsa lite om dig och dina djur :-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2010-06-30 03:26 #3 av: [Tisslibiie]

Vad roligt att få läsa om dig och dina djur! :D

Anmäl
2010-07-01 01:46 #4 av: FeliciaS

Kul att få läsa om er Glad

Anmäl
2010-07-01 16:14 #5 av: [Maijah]

Va trevligt att få veta lite mer om dig & dina två grisar ^^

Anmäl
2010-07-03 14:42 #6 av: ho0mii3z

tack:)

Anmäl