Månadens medlem

Månadens medlem maj 2010

2010-05-12 01:09 #0 av: FeliciaS

Isabelle Andersson går under namnet HumlanochJuvel här på ifokus, och är månadens medlem i maj. I den här artikeln får vi veta mer om henne och hennes marsvin.

Jag heter Isabelle Andersson och bor i Borås. Jag går under namnet HumlanochJuvel här på ifokus. Ofta när jag har sökt på Google har jag kommit till ifokussidorna, men då hamnade jag inte just på marsvin.ifokus. Det var först när en jag känner sa att det fanns marsvin.ifokus som jag blev medlem här - jag kommer inte riktigt ihåg när det var jag blev medlem, men jag tror det var sommaren eller hösten 2009.

Marsvinet Humlan
Humlan

Det var när jag var ungefär 6 år gammal som min syster skaffade sitt första marsvin, självklart tyckte jag det var ett väldigt mysigt djur och jag ville självklart också skaffa en! Mitt första marsvin blev en underbar korsnings hona vid namn Svampen. Svampen köpte jag i Arken Zoo i Borås år 2001. Svampen var ett underbart marsvin med en härlig personlighet, hon var alltid lugn och snäll och när jag var ledsen tröstade hon mig alltid. Mitt vackra och underbara marsvin lämnade mig i mars 2007 (då var Svampen ungefär 6 år gammal). Min systers första marsvin fick namnet Skorpan, hon var också köpt på Arken Zoo i Borås år 2001. Skorpan var en underbar korsningshona hon också. Tragisk nog så lämnade Skorpan oss i början av sommaren 2009 (då var Skorpan ca 8 år gammal). Svampen och Skorpan var två underbart mysiga marsvin och dom gillade verkligen varandra oehört mycket!

Men år 2007 den 15 april flyttade ett underbart litet marsvin in till oss. Jag köpte denna underbara lilla marsvinshona på Arken Zoo i Borås. Hon är född den 28/2-2007. Det marsvin jag ska berätta lite om nu är mitt underbara marsvin Humlan. Humlan är en Texel i färgerna de golden/white. När jag köpte Humlan så hade jag aldrig varit på någon utställning och raserna hade jag inte så bra koll på. Senare på vintern 2007 så lånade jag en merino hane som hette Picantto´s Yee Yee i hopp om att Humlan skulle få små underbara ungar, men Humlan höll inte med mig riktigt och det blev inga ungar. Eragons som jag lånade Picantto´s Yee Yee av tyckte att Humlan var väldigt lik en Texel och då blev jag lite nyfiken och började Googla och hittade SMF och åkte sedan på en utställning och där tyckte dom på utställningen Humlan såg ut som en Texel. Sen så började jag åka mer och mer eftersom jag tyckte det var väldigt roligt att ställa ut Humlan. Så småning om när vi fick Kanel började vi ställa ut henne. Skuggan har inte varit på så många utställningar än men även hon ska komma ut på mer utställningar snart!

Marsvinet Kanel
Kanel

Vintern 2007 den 24 december så fick mamma och pappa marsvinet Kanel av mig och min syster Caroline i julklapp. Kanel är född 26/11-2007 och köpt på Zoohörnan i Borås. Kanel är en riktigt underbart marsvin och som alla marsvin så älskar hon mat!

Sommaren 2009 så köpte min syster ett litet marsvin i Zoohörnan i Borås som fick namnet Skuggan. Skuggan är en Sheltie i färgerna white/black/golden. Till en början var inte Humlan och Kanel jätte snälla mot Skuggan men nu är Humlan, Kanel och Skuggan jättebra vänner och dom gör massor av roliga saker tillsammans. Något som är bland det roligaste enligt marsvinen är att vara ute och springa på golvet tillsammans. På sommaren tycker dom bäst om att vara ute på gräsmattan och äta gräs!

Skuggan

Jag ställer som sagt ut Humlan. Hon brukar vara med i petklass och klippt långhår. Alla domare är inte jätte glada i Humlan (som jag är!) för ibland kan hon bli lite sur när dom ska känna på henne och bita dom lite (Humlan har väldigt stor personlighet!) hehe :) Kanel ställer vi ut i petklass och hon brukar även som Humlan vara med i gurkätartävlingen, men Humlan har inte riktigt samma fart i ätandet som Kanel. Kanel äter upp gurkan så fort hon kan medan Humlan tar det lite mer lugnt och njuter av maten! Varför stressa när man kan äta i lugn och ro? Skuggan har ännu bara varit med en gång i petklass och klippta långhår, men lär fortsätta vara med i dom klasserna härdan efter också.

Vi ställer ut våra marsvin men har dom framförallt till kel, vi har alltså ingen avel eller så. Men någon gång i framtiden hoppas jag kunna börja avla lite eller starta ett omplaceringshem, helst både och men om jag ska välja i nuläget så skulle det nog bli att öppna ett omplaceringshem för alla underbara marsvin som ingen vill ha längre.

Om jag ska beskriva våra marsvin med tre ord så blir det såhär:
Humlan - Underbar, vacker och stark vilja :)
Kanel - Underbar, snäll och gosig :)
Skuggan - Underbar, personlig och gullig :)

Alla våra marsvin har gett oss så himla mycket glädje! Humlan, Kanel och Skuggan jag har bara en sak att säga om er: Ni är helt underbara!

Alla tre marsvinen


Vill du bli månadens medlem?

Skulle du också vilja bli månadens medlem så skriv ihop en liknande text om dig och skicka i ett PM till Abico.

I den här tråden finns lite mer information, speciellt i inlägg #18.

Anmäl
2010-06-01 00:50 #1 av: FeliciaS

Tack Isabelle för att du ställde upp som månadens medlem :) Trevligt att få läsa om dig och dina fina marsvin.

Anmäl
2010-06-01 01:17 #2 av: [Tisslibiie]

Vad roligt att få läsa om dig Isabelle och dina underbara grisar. :)

Anmäl
2010-06-01 01:29 #3 av: Creation

Rolig läsning! Nog kommer man ihåg Humlan och hennes starka personlighet från förra årets SM. ;)

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2010-06-01 14:54 #4 av: HumlanochJuvel

#2 Tack :) Ja, grisarna här hemma är underbara <3 hehe ^^
#3 Hehe x) jag tror dom flesta kommer ihåg Humlan gjorde det, hon satte nog sitt spår i SM 2009 i Dingle. Humlan har väldigt stor personlighet men hon uppför sig ofta bättre än hon gjorde på SM ^^ hehe.. =)

Anmäl
2010-06-01 18:52 #5 av: Abico

Jätteroligt att läsa om dig och marsvinen Isabelle :)

Hanna 

Anmäl
2010-06-01 19:17 #6 av: HumlanochJuvel

oj, såg nu att jag skrev lite i fel i inlägg #4 det ska givetvis inte stå "gjorde det" efter Humlan. ^^

#5 Roligt att du tycker det :D  

Anmäl
2010-06-01 19:39 #7 av: [Maijah]

Va kul att få läsa om dig och dina grisar!^^

Anmäl
2010-06-02 13:29 #8 av: HumlanochJuvel

Tack alla och roligt att ni tyckte det var roligt att läsa om mina små kompisar här hemma :)

Anmäl
2010-06-09 20:31 #9 av: Sandra-B

Kul att läsa lite om dig och dina djur! :-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.