Övrigt

Bokrecension: Piggy Potions av Peter Gurney

2008-03-28 00:16 #0 av: FeliciaS

Här följer en bokrecension av boken Piggy Potions - natural remedies för guinea pigs!

Piggy Potions - natural remedies for guinea pig

Författare: Peter Gurney, Illustratör: Tracey Sammie


Boken handlar om alternativa behandlingsmetoder av sjukdomar och problem hos marsvin. Den innehåller 21 avsnitt om olika sjukdomar, som i sin tur innehåller fakta om sjukdomen/problemet, behandlingsmetoder och en hel del nödvändig information. Det finns ett stort register med olika uppslagsord och angivna sidor, vilket är otroligt bra om man vill ta reda på "felet" och bara vet symptomen som marsvinet visar. I början av boken finns en inledning med allmän information som är bra att veta. Boken avslutas med "General feeding guidelines" - drygt en sida full med bra fakta och hjälp till bästa sätten att utfodra marsvinen på. Kom ihåg att det inte är någon bok som du tar till istället för att besöka veterinären, utan en guide för alternativa och helt naturliga mediciner - som man kan använda sig utav i lindrigare stadier av en sjukdom, när veterinär inte är nödvändig eller kan göra något åt ett specifikt problem.

Illustration till avsnittet om Dräktighet.


Ett stort plus är de underbart fina, charmiga och roliga illustrationerna till varje text. Illustratören Tracey har gjort ett väldigt bra jobb med att ge boken ett trevligt utseende, tycker jag. Det enda som jag ser som negativt för tillfället är att den endast är utgiven på engelska, samt den innehåller en del medicinska ord och uttryck som kan vara svåra att förstå, speciellt om man inte är så bra på engelska. Men tar man lexikonet till hjälp klarnar det på en gång och "problemet" är löst! Tyvärr finns den inte att köpa på särskilt många ställen i Sverige, själv beställde jag den ifrån England. Jag rekommenderar varmt den här boken till alla marsvinsägare, kanske kan du spara in veterinärkostnad och orolighet på att ha den tillgänglig hemma, vem vet?

 

  • Antal sidor: 48
  • Språk: Engelska
  • Utgivningsår: 1995
  • Bindning: Inbunden
  • Andra utgåvor av författaren: "The Proper Care of Guinea pigs", "The Sex Life of Guinea pigs" samt "What's My Guinea pig?"
  • Ca. pris: 90-100 kr
Anmäl
2008-03-28 12:17 #1 av: FeliciaS

Hoppas att ni också tar intitiativet till att köpa boken, den är verkligen superbra! :)

Anmäl
2008-03-28 12:19 #2 av: Wiizy

Tack för tipset Felicia. :) Är bara så fruktansvärt dålig på engelska. :P

Anmäl
2008-03-28 13:15 #3 av: FeliciaS
#2 Okej, så synd :) Men det funkar säkert om du har lexikon till hands, eller en hjälpsam förälder? Kan ju tala om att mamma har översatt lite till mig, hon är också lite smått intresserad av boken.
Anmäl
2008-03-28 16:27 #4 av: Creation

:/ Finns den i vanlig bokhandel tro? Eller måste man internetbeställa? ^^

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2008-03-28 16:32 #5 av: FeliciaS
#4 Jag tror inte den finns i vanliga bokhandlar, har inte sett den där. Men det är väl inga problem med att beställa? :)
Anmäl
2008-03-28 16:40 #6 av: Creation
#5 Hmm... ska kanske köpa den över internet då ^^ Ska se om den finns i bokhandel först bara :)

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2008-03-28 21:23 #7 av: Caspia

Jag har en annan bok av honom, What´s my guinea pig. Jag tror den var med på bokrean för några år sedan.

Anmäl
2008-03-28 21:25 #8 av: FeliciaS
#7 Okej ;) Funderar på att köpa alla hans böcker faktiskt.
Anmäl
2008-03-28 21:42 #9 av: Caspia

#8. Jag har den tyvärr inte här utan hemma i mitt barndomshem, men när jag åker dit nästa gång ska jag försöka komma ihåg att plocka med mig den. Kan skriva en recension av den till dig om du vill.

En sak som jag minns är dock att de raser som presenteras görs det enligt den engelska mallen som på en del punkter inte är som den svenska. Det var dock genom den boken som jag såg teckningarna magpie och harlequin första gången, innan de kom till svenska utställningar.

Anmäl
2008-03-28 21:57 #10 av: FeliciaS
#9 Okej, ja, gör gärna det :) Jaså, vad bra, inte för att jag vet vad harlequin är?
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.