Månadens medlem

Månadens medlem april 2011

2011-04-08 00:00 #0 av: Abico

Efter ett långt uppehåll kan vi nu presentera månadens medlem april, som heter Maria men på ifokus går under namnet Misarn.

Jag som går under namnet Misarn på Marsvin iFokus heter Maria ochbor i Borlänge i natursköna Dalarna, tillsammans med min sambo och våra 4 färgstarka marsvin - Humba, Zooie, Luma och Samson.

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur och har haft allt mellan himmel och jord och skulle inte kunna föreställa mig hur ett liv utan djur skulle se ut. En ut av mina stora intressen är hästar och har ridit aktivt i över 8 år men slutade när skolan tog upp för mycket tid, men hoppas att jag någon gång kommer sitta upp i sadeln igen och rida lika aktivt.

Andra stora intressen är givetvis våra underbara marsvin Humba, Zooie, Luma och Samson. Sen har jag en stor passion för inredning, fotografering och sport i alla dess former. Ett annat stort intresse är hundspykologi och är ett stort fan av Caesar milans metoder.

Det som gjorde att jag blev medlem på Marsvin iFokus var när vi skaffade våra första marsvin förra året under sommaren 2010. 
Tycker det är roligt när flera människor kan samlas och dela sitt gemensamma intresse för dessa underbara och personliga djur, sen upptäckte jag att det fanns så mycket annat på iFokus, så ni kommer få dras med mig lång tid framöver.


Men låt mig få berätta lite om våra små filmstjärnor.
Dom bor i ett omgjort linneskåp med med två burar i med måtten 150x45cm, dock ska vi bygga om den när våran hane Samson är kastrerad och äntligen ska få flytta ihop med sin tjejflock. 
Jag är fortfarande väldigt ny med att vara en marsvinsägare men först och främst är dom till kel men har funderat på att ställa ut också. Vill i framtiden kunna ta in oönskade marsvin och andra djur för att berika deras liv med kärlek och mysstunder i soffan tillsammansmed våran lilla familj.


Humba, Zooie & Luma

Den första fisen i våran lilla familj som presenteras är:
- Humba, Hon är en nonself dam i färgerna golden/black och är en väldigt bestämd tjej utåt, men innerst inne är hon en riktig mjukis och älskar att få sitta och mysa med matte och husse. Hon har en förälskelse i Samson och tror verkligen hon längtar tills hon kan få gå med honom på heltid.

- Zooie är våran lilla bebis och är en rex/teddy tjej i färgen Augoti. Hon har haft en riktig otur med att behöva åka till veterinären ett flertal gånger, så vi har behövt tagit lite extra hand om henne. Zooie är väldigt försiktig men älskar mattes mysrullar och kojjor som hon gärna myser ner sig i.

- Luma är vårat lilla matvrak och är väldigt social och framåt och är inte rädd för mycket. Hon är en vacker virveltjej i färgen Golden Augoti och kommer från Zingorinas uppfödning. Hon är också en riktig mysgumma och älskar när hon efter en lång upptäcksdag får ligga och mysa med matte och husse.

- Samson är vårat nyaste tillskott och har en väldigt stor personlighet och röstresurser. Han är ett långhårigt virveltroll som är trefärgad i black/white/golden och är våran lilla mysfarbror när han väl sitter stilla, annars är alltid full fart och det är sällan man ser honom ligga still. Han vill upptäcka så mycket som möjligt under så kort tid som möjligt så ni kan förstå hur mycket det går undan här hemma när han är i farten.

Om jag skulle få beskriva mig med tre ord så är det: Kärlek, Jordnära och Lugn och det beskriver mig väldigt bra.
I framtiden hoppas jag att jag kommer vidarutbilda mig, men vet fortfarande inte i vad. Men vill gärna ta en jägarlicens och förhoppningsvis så kommer det få flytta in flera mysdjur till våran lilla familj.

Vill du bli månadens medlem?

Skulle du också vilja bli månadens medlem så skriv ihop en liknande text om dig och skicka i ett PM till Abico.

Se den här tråden för mer information.

Hanna 

Anmäl
2011-04-12 11:32 #1 av: Fridaaaa

Vad roligt! :) Hade gärna med viljat bli månadens medlem :) Roligt att läsa om medlemmarna här

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Anmäl
2011-04-12 13:12 #2 av: [Snuttgrodan]

Fina marsvin och vilken fin bur! Skrattande

Anmäl
2011-04-12 18:48 #3 av: Abico

Kul att få lära känna dig bättre Maria :)

Hanna 

Anmäl
2011-04-12 19:00 #4 av: [Jessica-B]

#1 Skicka ett PM till Abico då! För vi vill veta mer om dig också! :)

Anmäl
2011-04-12 19:01 #5 av: [Jessica-B]

Hemskt kul att få "lära känna" dig Misarn! :D

Anmäl
2011-04-12 20:37 #6 av: Misarn

Tack allihopa, ja det är ju superoligt att få läsa om alla andra, känns lite konstigt att man själv hamnade här, hihi Glad

Vad fin artikeln blev Abico Glad

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.