Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Om sajten & iFokus Medlemmar Uppfödare Allmänt om marsvin Presentation av marsvin Skötsel Beteende & hantering Aktivering Boende & inredning Foder Sjukdomar, ohyror & skador Avel & ungar Raser, färger & teckningar Utställningar Svenska Marsvinsföreningen Marsvin & tillbehör köpes/lånas Marsvin & tillbehör säljes/omplaceras In Memoriam- marsvin vi minns Bilder & filmer Månadens marsvin

Månadens fråga Undersökningar/ Quiz Lekar OT- Off Topic
Sajten & iFokus

Forumkategorierna

2013-09-06 06:51 #0 av: Moderator_Marsvin.iFokus

Det är inte alltid lätt att veta i vilken av alla kategorier man ska posta ett nytt inlägg, i den här artikeln beskriver vi hur det är tänkt så att det förhoppningsvis blir lite enklare att göra rätt.

Om sajten & iFokus

I den här kategorin postas trådar som rör själva sajten eller nätverket iFokus.

Medlemmar

Här passar trådar som rör medlemmarna på sajten, exempelvis trådar om när någon fyller år, anordning av marsvinsträffar, länkar till privata bloggar/hemsidor som inte rör marsvin etc.

Uppfödare

Här kan man diskutera uppfödning i allmänhet (inte avel; dräktighet och ungar etc inte heller trådar där man söker djur), eller om man har frågor till eller om uppfödare.

Allmänt om marsvin

Trådar som rör marsvin i allmänhet, egentligen allt marsvinsrelaterat som inte passar in i någon av övriga kategorier.

Presentation av marsvin

Har du ett nytt marsvin som du vill visa upp? I så fall är det här kategorin du ska använda.

Skötsel

Trådar som rör marsvinens skötsel, allt från burstädning till kloklippning och rengöring av öron, passar här.

Beteende & hantering

Diskussioner som rör marsvinens beteende eller hur man bör hantera dem placeras i den här kategorin.

Aktivering

I den här kategorin placerar man trådar som rör aktivering av marsvin, oavsett om det är tips eller frågor.

Boende & inredning

Här hittar man trådar som handlar om olika sorters burar (vanliga gallerburar, bokhylleburar och burskåp exempelvis) samt hur man kan inreda till sina marsvin.

Foder

Hö, vatten, grönsaker och eventuellt kraftfoder är vad marsvin ska ha i matväg och det är vad man hittar diskussioner om i den här kategorin.

Sjukdomar, ohyror & skador

Trådar om olika sjukdomar, ohyror och eventuella skador finns här.

Avel & ungar

I den här kategorin placeras trådar som rör avel och ungar innan de är avvanda (dräktighetskomplikationer, stödmatning under dräktighet, förlossningar, ungarnas utveckling och dylikt). Även trådar om att gissa hur många ungar en dräktig hona får, hör hemma här.

Raser, färger & teckningar

Om man undrar vilken ras och färg/teckning ens marsvin har kan man ställa frågan och posta tråden här, även diskussioner om färggenetik, rasstandarder etc hittas här.

Utställningar

Trådar inför utställningar, utställningsresultat, förberedelser inför utställningar och liknande placeras i den här kategorin.

Svenska Marsvinsföreningen

Även om Marsvin.iFokus inte har något att göra med Svenska Marsvinsföreningen (eller SMF med MiF heller för den delen) så är många människor medlemmar på båda ställena och det kan vara bra att samla alla diskussioner eller frågor som rör föreningen på ett ställe och det gör vi här. Den här kategorin är inte till för utställningar anordnade av SMF eller uppfödare inom SMF – det finns andra kategorier för det.

Marsvin & tillbehör köper/lånas

Detta är en av våra två annonskategorier, i dessa två kategorier gäller särskilda regler (se annonsreglerna som finns bland sajtreglerna). Annonser som inte uppdaterats på ungefär en månad eller som inte följer annonsreglerna raderas – utan att annonsören meddelas.
Observera att transportönskemål (oavsett om det är till eller från en utställning eller i allmänhet) räknas som en annons och ska placeras här.

Marsvin & tillbehör säljes/omplaceras

Detta är en av våra två annonskategorier, i dessa två kategorier gäller särskilda regler (se annonsreglerna som finns bland sajtreglerna). Annonser som inte uppdaterats på ungefär en månad eller som inte följer annonsreglerna raderas – utan att annonsören meddelas.
Observera att transporterbjudande (oavsett om det är till eller från en utställning eller i allmänhet) räknas som en annons och ska placeras här.

In Memoriam – marsvin vi minns

Marsvin som har gått bort kan hedras här på sajten, genom en tråd som placeras i den här kategorin.

Bilder & filmer

Bild – och eller filmtrådar läggs här, det vill säga sådana trådar som handlar om bilden/filmen i sig (exempelvis om man har fotograferat sina marsvin och vill visa upp en massa bilder, eller om man vill att andra medlemmar ska posta bilder på sina marsvin). Även om det finns en speciell kategori för bilder och filmer innebär det inte att man inte får visa bilder eller filmer i andra trådar också.

Månadens marsvin

Månadens marsvin är en tävling som pågår månadsvis och som anordnas av sajtens administratörer, det är med andra ord i princip bara sajtens administratörer som postar inlägg i den här kategorin.

Månadens fråga

Detta är en månatlig aktivitet på sajten, där sajtens administratörer varje månad lyfter en speciell fråga som uppmärksammas extra under aktuell månad. I den här kategorin är det enbart sajtens administratörer som publicerar inlägg.
Månadens fråga är tillfälligt nedlagt, förhoppningsvis startas det upp igen senare.

Undersökningar/ Quiz

Undersökningar (med undantag från ”gissa antal ungar”-trådar) och quizer publiceras i den här kategorin.

Lekar

Lekar för sajtens medlemmar har en egen kategori som hittas här.

OT – Off Topic

Trådar som inte har någonting att göra med marsvin och inte passar in i annan kategori får publiceras här.

Dessutom…

Senaste inläggen

Här ser man sajtens senast uppdaterade trådar och artiklar.

Mina inlägg

Här hittar du de trådar på sajten som du har skrivit i.

Bokmärken

Om du vill följa en tråd utan att skriva någonting så kan du bokmärka den (läs mer här) och det är här du hittar de trådar som du har bokmärkt på den aktuella sajten.

Kategorilistan på Marsvin.iFokus i september 2013

 

Moderator_Marsvin.iFokus
- sajtvärden och medarbetarna på Marsvin.iFokus

Sandra (Sandra-B), sajtvärd
Felicia
(FeliciaS), medarbetare
Louise (Creation), medarbetare
Charlotta (Charlotta-B), medarbetare
Sara-Noomi (imoon), medarbetare
Simona (Isnona), medarbetare

Hanna (Abico), medarbetare (inaktiv för närvarande)

Anmäl
2013-09-06 06:57 #1 av: Moderator_Marsvin.iFokus

Det har sedan 2007 funnits en artikel som presenterar sajtens forumkategorier, även om den har blivit uppdaterad med jämna mellanrum så har den känts gammal ett tag nu.

Då vi moderatorer har märkt av att flera av sajtens medlemmar är osäkra på vilken kategori nystartade trådar ska publiceras i har vi känt att det är dags att göra en ny artikel som beskriver kategorierna.

Vi hoppas att detta ska underlätta för er medlemmar så att ni vet var ni ska publicera era trådar, eller hitta trådar ni letar efter.

Har ni frågor om kategorierna så går det bra att ställa dem här.

Moderator_Marsvin.iFokus
- sajtvärden och medarbetarna på Marsvin.iFokus

Sandra (Sandra-B), sajtvärd
Felicia
(FeliciaS), medarbetare
Louise (Creation), medarbetare
Charlotta (Charlotta-B), medarbetare
Sara-Noomi (imoon), medarbetare
Simona (Isnona), medarbetare

Hanna (Abico), medarbetare (inaktiv för närvarande)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.