Månadens fråga

Månadens fråga april 2011

2011-04-02 01:47 #0 av: Creation

Vilken är den största tabben du gjort på marsvinsfronten?

Det är kanske inte världens roligaste fråga, men som man säger:
Kanske kan vi lära av varandras misstag?

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2011-04-02 02:10 #1 av: Lyan

Att avla satiner och inte inse mina begränsningar samtidigt som jag litade på folk som tycker det är ok att köpa och sälja konstant vilket resulterade i att jag gjorde likdant. Här har varit måååånga marsvin som flyttat hit för att sedan flytta vidare ett kort tag senare när något roligare dök upp

Skäms som en gris och gör allt jag kan för att gottgöra det! "Samlar" även på satiner för att ge dem ett bra liv och ett värdigt slut. Det gör så fruktansvärt ont att se dem bli sjuka och ta bort dem men jag känner att jag är skyldig dem det och jag blir glad av att se dem vara glada tills dess

Vänliga hälsningar Emmy
*Min hemsida  *Satin och satinsjukan  *Färggenetik
Svarar jag inte på PM? Påminn mig! Jag glömmer lätt

Anmäl
2011-04-02 06:43 #2 av: flocken

När jag gick till våran loka " vet" & bad denna titta på Tussens knölar på tuttarna. Helt normalt fick jag till svar. Marsvin kan få lite fula tuttar. Men det är bara att pilla bort. Tussen var mitt första marsvin. Så hade inte speciellt bra koll. Tiden gick. Knölarna växte, Tussen blev bara mer & mer elak. Beställde till till Läckeby. Den största kliniken på 35 mils avstånd. Men specialister inom alla områden. Små djurs specialisten kom in. Tittade på Tussen & sa Herregud. Tussen fick somna in pga tumörer i hela magen.

Så vad ni än gör. Välj en bra vet. Inte den som är närmst

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2011-04-02 09:41 #3 av: [Strawberi]

När jag valde att ta en kull på min absoluta favorithona när jag hade en dålig känsla över det hela. Vilket faktiskt ledde till döden och jag ältar detta ännu idag. Och det är snart över ett år sedan!

Väl bemött!
SMF 462 Strawberis
Uppfödare av Sheltie & Coronet
http://strawberis.se/

Anmäl
2011-04-02 10:20 #4 av: ho0mii3z

Största tabben jag har gjort var att jag litade på upfödaren som sa att min gammel gubbe ( längesen nu) var kastrerad.. Han bodde ihop med min hona i över ett år och inget hände, men sen en morgon poppade de ut ungar!

Jag rinde till uppfödaren och  hon blå ljög o sa att hon ska åtgärda de åt mig, ( alltså ta han till kastrering) , men några månader senare ploppade de ut 6 nya ungar..

Då ville jag skona honan och gav henne till en vetrinär som kastrerade henne och behöll henne. Hon har det underbart ännu!!
Och jag skaffa frasse, en skygg hane som lugnar ner Ludwig.

Anmäl
2011-04-02 10:22 #5 av: ho0mii3z

vad jag menade med detta var att jag litade på en främmade människa 2 gånger som kune ha lett till bebis död ( mammans död).

saknar henne ,

Anmäl
2011-04-02 11:39 #6 av: Mari

Största misstaget är nog att jag i början när jag skaffade marsvin hade henne ensam, samt gav saltsten och sånna där vitamindroppar.

Anmäl
2011-04-02 12:43 #7 av: Fridaaaa

Största misstaget jag har gjort var nog när jag lät mitt första marsvin gå ensam efter att hennes kompis såldes (mammas dåvarande marsvin var det andra marsvinet), eller ja hon gick med en hermelinkanin, men hon borde ju haft en marsvinskompis.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2011-04-02 13:18 #8 av: Sanni

Största misstaget åt mig var också att jag lät mitt först marsvin bo ensam :(

Anmäl
2011-04-06 16:49 #9 av: ho0mii3z

Vet ni allihoppa, jag tror att fast att detta hänt så har dom förlåtit oss och älskar oss lika mycket som vi älskar dom!

För att erkänna sina misstag är ett stort steg i rätt riktining, Vi är bara människor, med stora hjärtan och vi alla har handlat i all vänlighet, men att det blivit lite knasigt ibland. Kram på er!

Anmäl
2011-04-06 18:15 #10 av: Fridaaaa

#9 Håller med dej helt och hålletSkrattandeKyss Kram på dej med!

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2011-04-06 19:09 #11 av: Misarn

Min värsta tabbe var nog när vi bytte bur och hade ett löst hönsnät som skulle skydda så att marsvinen inte ramlade ut, vilket Zooie råkade göra och slog ut sina tänder.

Vi väntade på att en bekant skulle ta hem plexiglas som skulle ersätta nätet, men jag lärde mig att man ska inte förlita sig på andra utan man måste göra det själv för att det verkligen ska bli gjort !

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.