Skötsel

Fleece som botten??

2017-01-14 19:15 #0 av: musse_lusse

Hej! Jag undrar vad ni har i botten och om ni tycket jag ska ha fleece som botten. 

Var köper du fleece isåfall.

Tacksam för svar :))

Anmäl
2017-01-14 19:38 #1 av: Halvdansken

Jag vet inget om marsvin, men fleece är gjord av plast, och om marsvinen skrafsar runt, så kommer små plastpartiklar att rivas loss och med stor sannolikhet hamna i både magen och lungorna på ditt marsvin. Så nej, jag hade helt klart inte använt det.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-01-14 19:48 #2 av: Lillyrod

Fleece är bra för marsvin eftersom det är ett helt "tyg" och de kan inte äta revor av det. Jag har alltid fleecefiltar i buren som de kan ligga på och gömma sig under. Köpte mina på Jula och Ikea.

Däremot har jag inte fleece i hela buren, bara en liten del av den. Resten är kutterspån.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2017-01-14 19:58 #3 av: MoaL

Jag använder hampaströ till mina marsvin. GladTycker personligen att fleece är värdelöst som bottenmaterial. 

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2017-01-14 20:04 #4 av: Lillyrod

Jag har fleece i sovavdelningen. Funkar jättebra och marsvinen älskar att gosa ner sig i filtarna. Byter filtar ungefär var femte dag så slipper man lukten :  )

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2017-01-21 15:51 #5 av: Äppelsnäckan

Fördelen med fleece är att det ser trevligt ut - tills bajset lägger sig överallt. Man måste dagligen sopa bort bajs och väldigt ofta (ca varannan dag) byta filtar. Päls och hö sätter sig fast, går ej bort i tvätten. Fleece är inte bra för miljön heller eftersom massa mikroplaster åker ut i avloppet. Så personligen tycker jag inte det är så roligt underlag, spån har alltid varit min favorit.

Anmäl
2017-01-22 17:18 #6 av: Mirinda

Marsvin gillar att gosa i fleece. Men att ha fleece som bottenmaterial i hela buren är inget jag rekommenderar. Marsvin trivs bäst på naturmaterial, som kutterspån, alspån, lättströ, hampaströ eller något annat naturellt material.

Visst kan man ha fleece i en del av buren. Men jag tror att det blir knepigt att få bort hö och annat från tyget när man ska tvätta. Dessutom tror jag att det blir mer jobb och att det börjar lukta fortare om man har fleece. Fördelen är väl att det inte skräpar lika mycket med fleece som med spån. Men jag stör mig mer på höet som gärna vill hamna lite överallt än på kutterspånet, som är ganska lätt att städa bort.

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2017-01-29 18:09 #7 av: musse_lusse

:)

Anmäl
2017-02-04 09:25 #8 av: 4guineapigs

Vi har tidigare haft fleece med tidningspapper under, det var inte särskilt bra. Inte bra med innehållet i tidningspapper för grisarna och det började lukta fort.

Nu har de en ny, större bur och efter att ha gjort efterforskningar och kollat Youtube så bestämde jag mig för att sy egna madrasser - cageliners. Man behöver då fleece samt ett absorberande material i mitten. Jag har gjort en med fleece på båda sidor samt ett gammalt täcke i mitten och ett med fleece, täcke och frottelakan. Den med fleece på båda sidor är bäst, men båda funkar bra!

Sopar upp bajs morgon och kväll och det funkar super tycker jag. Byter madrass och skurar buren 1 gång i veckan.

Tips är att köpa billiga handdukar och sy små pads med fleece att ha i husen och där grisarna ligger mycket. Då kan man byta dem oftare om det behövs!

Rusta, Jysk.se och Ikea är bra ställen att köpa fleece och handdukar på. Har man ingen symaskin så kan man köpa cageliners (madrasser) på Etsy och Ebay bl a. Finns många tips på Youtube för den som vill lära sig mer om fleece och hur man fixar själv på bästa sätt❤

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.