Sjukdomar, ohyror & skador

Sjukdom?

2017-01-19 22:47 #0 av: Hemrod

Hej.
Har två fina marsvinspojkar, Hannibal och Djingis.
Nu är läget så att jag börjat fundera på en sak, ofta brukar jag gosa med mina pojkar och så märker jag ibland att Hannibal brukar lämna bajs i rumpan.
Jag tvättar pojkarna sällan eftersom jag byter spån och tvättar buren ofta men det har nu hänt ett par gånger att jag fått tvätta Hannibal i rumpan eftersom där lämnar bajs men också någon vit sörja. Han verkar inte bry sej desto mer att jag tvättar honom i rumpan men nu undrar jag om det är något allvarligt eftersom Djingis inte har visat något liknande överhuvudtaget.

Anmäl
2017-01-19 23:01 #1 av: PuffBuck

Bajsar han normalt? Är han lös i magen? Hur mår han annars? Äter, dricker och kissar som han ska? Har aptit?

Anmäl
2017-01-20 00:11 #2 av: Hemrod

Jo han, bajsar väl vanligt, dock ganska mörkbrun färg på bajset, annars har han helt normalt betende.
Han har ganska stor aptit, äter mycket gurka och knäckebröd, paprika och hö, dricker inte lika ofta som Djingis och kissar inte heller lika ofta.
Dom är bröder och är båda ca 1kg.

Anmäl
2017-01-20 00:18 #3 av: PuffBuck

#2 Då kanske du helt enkelt behöver rengöra lite grann! Hanar kan vara ganska så grisigaSkämtarHärligt att de låter friska.

Denna videon tycker jag är bra: https://www.youtube.com/watch?v=2-M0XOddxPI

Du kanske behöver minska på mängden knäckebröd och gurka, då dessa räknas som godis. Här är en bra lista: http://www.humlansmarsvin.se/marsvin/skotsel/foder/gronsaker_och_frukt.html

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.