Beteende & hantering

Tips på hur man får marsvin tama

2017-02-01 19:06 #0 av: Mallen

Jag har två marsvin som är 5 månader. Just nu känns det hopplöst, jag tycker jag har kämpat varje dag med att få dom tama.. De äter ur handen, den ena får man klappa utan problem men inte den andra. Om jag sitter på golvet med morot i knät så kan de klättra upp och sitta där och äta så länge de känner att de kan springa ner igen. Men de avskyr att bli fångade och tycker inte det är ett dugg mysigt att sitta i famnen och bli klappade.
Har ni några bra tips?

Anmäl
2017-02-02 06:50 #1 av: Ljungåsen

De är fortfarande bebisar, och marsvinsbebisar har mycket spring i benen. Det är alltså inte det minsta konstigt att de inte vill mysa i knät. De flesta äldre marsvin, som är så tama som du beskriver, brukar uppskatta det däremot. Fortsätt bara som du gör så kommer det med tiden.

Om de tar mat ur handen och frivilligt hoppar upp i ditt knä så är de tama.


Anmäl
2017-02-03 19:43 #2 av: elsabergs

Jag tycker det är kul att lära marsvinen att komma fram när jag klappar händerna och så får de gurka eller annan grönsak om de kommer. Det har gjort mina marsvin ganska tama :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.