Aktivering

Hur ofta tar ni ut era marsvin?

2017-03-13 14:19 #0 av: Sara:)

Hur ofta tar ni ut era marsvin? Hur ofta gosar ni med dom och hur ofta låter ni dom springa på golvet etc? Hur länge brukar ni vanligen ha dom ute? Och har ni nåt roligt tips på vad man kan göra utanför buren med marsvinen?

Anmäl
2017-03-13 14:33 #1 av: Wijnja

Beror på

Anmäl
2017-03-13 18:26 #2 av: vendelay

Har inte marsvin nu men de fick vara ute någon timma per dag på golvet. Vi har långa trasmattor som de sprang och hoppade på. Vi ställde ut något hus (typ ett för varje marsvin) och ibland gjorde vi lite hinderbanor och labyrinter och gömde godis. Vi gosade minst en gång per marsvin per dag. Vissa kunde gosa över en timma, andra bara 5-10 minuter. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-13 19:01 #3 av: marsisen

Våra tjejer får golvtid varje dag vid "mellis" (då de får grönsaker) minst en timme! Det är då vi även passar på att gosa, borsta, klippa klor, men det för vi även vid andra tillfällen också såklart :)
Det vi brukar göra både inne och utanför buren med dom är trix och på golvet lite kojor och godisgömmor!
På sommaren är de ute i en hage på dagtid :)

Anmäl
2017-03-13 21:03 #4 av: vendelay

Tillägg: på sommaren var våra ute också i en hage med ett gömställe Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-15 10:42 #5 av: Amasone

Våra marsvin får springa runt i köket i stort sett varje dag, ibland blir det bara en halvtimme, ibland många timmar. På golvet finns plats för större leksaker än i buren, typ tomma kartonger och annat. Vi gosar med dem varje dag också. Ibland får ett marsvin komma med upp i sängen och gosa och väcka dottern innan förskolan. Att ha ett marsvin som får gå runt och äta persilja på frukostbordet mellan flingpaketen är också en mysig start på dagen. Men funkar bara med ordentligt tama marsvin som inte plötsligt springer iväg och hamnar nära bordskanten! Ibland knyter jag en sjal tvärs över bröstet där ett eller två marsvin får plats att ligga och mysa en stund medan jag har händerna fria. Sommarhalvåret kommer de ut i uteburen en stor del av dagen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.