Boende & inredning

Förvara djur, max 5 utrymmen

2017-07-02 07:18 #0 av: Äppelsnäckan

Hej!

Skulle behöva lite tankar om en detalj. Jag har ett mindre pensionat för marsvin, och har nu fått 4 kunder i sommar. Detta säger Länsstyrelsen: 

För andra sällskapsdjur än hund och katt, till exempel kaniner, fiskar eller ormar, behöver du tillstånd för upplåtande och för förvaring eller utfodring, om det är över ett visst antal djur eller förvaringsutrymmen (så kallad större verksamhet):

  • upplåtande och förvaring eller utfodring av gnagare, fåglar, reptiler, groddjur eller fiskar, under förutsättning att verksamheten omfattar 6 eller fler förvaringsutrymmen såsom burar, akvarier, terrarier eller liknande per år,

Varje kund har djuren i varsin bur, förutom en kund som har marsvinen i två ihopsatta burar. Detta måste väl räknas som ett utrymme? Burarna är ju två men det är ju ändå en bur av det hela. 

Egentligen måste det ju räknas som ett utrymme men det är alltid bra att kolla lite med andra tänker jag. Jag vill ju helst hålla mig inom Länsstyrelsens regler.


  
Anmäl
2017-07-02 16:42 #1 av: Ljungåsen

Jag tolkar det som du. Två ihopsatta burar är ett utrymme.


Anmäl
2017-07-02 17:44 #2 av: Äppelsnäckan

#1 Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.