Allmänt om marsvin

Har inte hunnit mata mina marsvin :(

2017-09-25 21:14 #0 av: [Paine bernarda]

Hejj Allihopa!
Jag har tre små marsvins bröder som är 1 och ett halvt år gamla. Igår behövde jag gå hemifrån kl 17.00 och stanna hemma hos en kompis över natten så jag gav dom mycket Hö både på över pch undervåningen och även mycket morötter och celleri. Som sagt är dom tre stycken som måste dela på allt detta och ett av marsvinen är väldigt dominant och brukar ofta skrämma bort dom andra två. Idag har jag inte hunnit varit hemma på heela dagen och kommer sova över även idag hos min kompis. Jag hinner inte åka hem nu då jag bor nästan 1 och en halv timme bort och måste sedan åka tillbax igen. Vad tycker ni jag ska göra? Imorgon kmr jag få skjuts hem kl 8 på morgonen. Borde jag vara orolig..? Dom har alltså inte fått mat på hela idag men dom fick myxket pellets, hö och grönsaker för ca 28 timmar sen... borde jag vara oroliig.

Anmäl
2017-09-25 21:22 #1 av: [AnimeV4]

Jag tycker att du borde vara orolig över din attityd. VARFÖR åker du bort om du vet att du har marsvin som behöver hö, grönsaker och nytt vatten?! Du har ju inte ens en bra anledningFörskräckt

Ja, jag är harsh. Men detta är absolut inte okej! Knappast lagligt heller.


Anmäl
2017-09-25 21:44 #2 av: Herveaux

Jisses... Ska man vara hemifrån flera dygn ser man väl för sjutton till att ha någon tar hand om ens husdjur?!

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-09-25 21:55 #3 av: beem

Det är inte acceptabelt. Betyder din kompis mer är marsvinen - varför har du då marsvin. När man skaffar djur tar man på sig ett ansvar. Det ansvaret går inte tänka bort. Åk hem eller se till att någon ger dem mat.


Anmäl
2017-09-26 16:08 #4 av: [Wijnja]

Inte okej du kan få en varning av länsstyrelsen

Anmäl
2017-09-26 16:30 #5 av: [AnimeV4]

Och självklart tog hen bort sitt konto. Vad tusan trodde personen att hen skulle få höra? Och vad ville hen höra egentligen? Jag förstår inte.

Hoppas att det gick bra för marsvinen iallafall..


Anmäl
2017-09-27 10:20 #6 av: Mirinda

Det är trist att någon lämnar sajten.Ledsen Nu vet vi att det finns tre marsvin som kanske inte sköts så bra någonstans.

Jag önskar att jag hunnit in i tråden tidigare. Men eftersom jag legat däckad med hög feber har jag inte orkat kolla alla trådar. Jag är just nu den enda aktiva administratören på sajten. Trevliga medlemmar brukar dock ordna så att trådarna är "självsanerande". Jag går sällan in med "pekpinnar". Det handlar i så fall nästan alltid om tonläget i trådarna.

Det säljs marsvin i djuraffärer som inte ger rätt skötselråd. Jag har själv hört och sett detta hända i en stor zoo-butik. Jag hade inte möjlighet att höra riktigt allt, men vet att i just denna butik lämnar man (ibland) med en broschyr som innehåller en hel del bra information, men också vissa rejäla felaktigheter.

Föräldrar som köper marsvin på det sättet åt sitt barn vet inte riktigt vad de ger sig in på. Hur ska de kunna veta? Alla hittar inte in på Marsvin iFokus innan de går och köper ett billigt husdjur åt sina barn.

Jag vet inte hur gammal TS är, men får intrycket att han/hon inte är vuxen. Det bästa sättet att hjälpa marsvinen är att ställa lite vänliga frågor till trådskaparen. 

Kanske hade vi kunnat lotsa TS rätt om vi öppnat upp för en diskussion, så att vi fick veta mer. Om TS inte hade brytt sig om sina djur hade han/hon inte ställt frågan och undrat om  det fanns anledning att oroa sig.

Vänliga hälsningarVinkar
Mirinda

Medarbetare på Marsvin i Fokus
”Be true to yourself and you will be false to nobody.” Shakespeare

Anmäl
2017-09-27 14:22 #7 av: maria654321

Jag tycker inte att ni behöver vara så taskiga, hen kanske har en anledning till att hen inte kan vara hemma...skärp er

2017-09-27 16:02 #8 av: [Wijnja]

Man får inte lämna marsvin utan uppsikt det är lag på det

Anmäl
2017-09-27 21:37 #9 av: [AnimeV4]

#8 Det handlar väl snarare om tillsyn dvs att man måste titta till dem ett visst antal gånger per dygn. Jag tror att en gång gäller för marsvin, men är osäker. Fast det kanske var det du ville sägaGlad


Anmäl
2017-09-27 22:17 #10 av: [Wijnja]

Jag kan vill inte lämna marsvin ensamma då åker jag inte

Anmäl
2019-05-11 01:12 #11 av: Mariagonzales

Alltså förlåt men alla ni är ju dumma i huvudet.
Snälla skärp er, det råkar vara så att jag skrev tråden för 2 år sedan.
Det är klart jag älskar mina marsvin mer än allt.
Jag bodde hemma med min pappa sen jag var 4 år och han hade precis dött, vilket var varför jag inte vågade gå hem igen.
Skäms på er!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.