Allmänt om marsvin

Hjälp! Nervösa marsvin!

2018-03-12 19:24 #0 av: Manda9005

Jag har två killar runt 4 månader och haft dom i 3 månader. Jag har en nervös kille och en jättenervös kille. Bara en utav dom äter ur min hand. När jag tar upp dom kuttrar dom nervöst och så fort jag klappar dom så skriker som och visar tydligt att dom inte vill. Så jag slutade ta upp dom för jag blev rädd. Vad ska jag göra ?? Snälla hjälpa mig. Känns som dom vantrivs hos mig :(

Anmäl
2018-03-12 19:46 #1 av: Ljungåsen

En del marsvin är mer nervösa än andra, och behöver mer tid innan de slappnar av. Dina pojkar är fortfarande väldigt unga, och små marsvin kan ha svårt för det där med att sitta i knät.

Jag skulle börja med att umgås med dem när de är i buren. Sitta bredvid och prata, muta med något riktigt gott. Om de inte vill ta ur handen så placera godsakerna i buren men stanna kvar bredvid och prata med dem. Rutiner brukar också vara bra. Att göra samma sak vid samma tid varje dag. På så vis vet de vad de har att vänta sig.

De flesta blir tama, men för en del tar det längre tid.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.