Allmänt om marsvin

Hur ska jag övertala mina föräldrar?

2018-06-04 18:35 #0 av: Sofia Brolin

Jag och min syster vill övertala våra föräldrar att skaffa marsvin. Problemet att vår familj är allergisk mot hö men jag har hittat smarta tips på nätet. Men speciellt pappa vi inte ha det för att han hade en kanin när han var liten och den skötte han inte så speciellt får kaninen blev så aggressiv att  dom fick ge bort de efter ett halvår. Därför tror pappa inte vi kan ta ansvar för marsvin. Han tror att det enda marsvin gör är att lukta illa och bara bajsa hela tiden (Vilket inte är sant!) och jag har förklarat för honom 1000 gånger!? 

Hur ska jag och min syster göra?

Anmäl
2018-06-04 18:48 #1 av: Redowleye

Ett nej är ett nej.

Anmäl
2018-06-04 18:56 #2 av: Aleya

Ja tjata är ett dåligt sätt. Jag skulle säga vänta. Och att kanske få vänta tills ni är äldre.
Djur är ansvar. Och anser föräldrarna att ni inte är redo så är det bara acceptera

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-06-04 18:57 #3 av: Ljungåsen

Jag är så tråkig att jag tycker att om man ska ha marsvin, så ska det vara hela familjens djur, inte bara barnens. Om man skaffar marsvin i en familj där de vuxna saknar intresse så ökar risken för att djuren inte kommer tas om hand ordentligt, att de inte får den kost de behöver, och framför allt att de inte får den veterinärvård de behöver när de blir sjuka.


Anmäl
2018-06-04 20:03 #4 av: Lillyrod

Jag håller absolut med #3


Anmäl
2018-06-04 21:42 #5 av: MonicaLagerquist

Vill inte era föräldrar att ni skaffar marsvin så får ni finna er i det.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-05 23:07 #6 av: Sofia Brolin

ok

Anmäl
2018-06-06 08:05 #7 av: Gnagare2

Mina föräldrar lyssnade aldrig på mig när jag var ung,och ville ha djur,så jag blev bestämd och målmedveten i att sätta upp  målet att den dagen jag flyttade hemifrån,får jag skaffa hur många djur jag vill.

Och det målet nådde jag den dagen jag inte längre var "underordnad" mina föräldrar.

 Man ska förstås veta att ha djur innebär ett stort ansvar plus att det kostar pengar med veterinärvård,mat och sådana saker. 

Men jag tycker TS ska sätta upp det målet. Att den dagen du flyttar hemifrån får du skaffa vilket djur du vill. Jag vet hur frustrerande det känns att försöka få ens föräldrar att lyssna på en.  Men kämpa på. I framtiden sitter du med egen bostad och kan göra vad du vill.

Anmäl
2018-06-06 09:41 #8 av: MarsvinsBästaVän

Jag tycker inte att du ska tjata, vänta ett tag och se vad dom säger. Försök få dom på tanken att skaffa ett marsvin. Att din pappa säger så där så måste du få han på ett annat spår iallafall.Hoppas det löser sigHjärta

Anmäl
2018-06-06 14:03 #9 av: Chinesecrestedlover

Hej!

Allergi mot hö = kan inte ha marsvin. Tyvärr är det så enkelt, för marsvin behöver hö. Hökuber osv. duger inte, de behöver bra hö och i stora mängder. Detta fungerar inte speciellt bra ihop med allergi.  Tyvärr är inte marsvin passande i er familj av den anledningen och eftersom era föräldrar inte har intresset så fungerar det inte heller. Marsvinen skulle vara deras ansvar och antar att det skulle vara era föräldrar som skulle behöva stå för alla kostnader = de måste själva ha intresse för marsvin.

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-06-06 17:51 #10 av: Sofia Brolin

Jag mena att man kan medicinera året om och så. Självklart ska marsvinet ha hö om vi skaffar marsvin

Anmäl
2018-06-06 18:20 #11 av: Ljungåsen

#10 Jag hoppas du är medveten om att marsvin är flockdjur och ska hållas i par eller grupp. Att ha ett ensamt marsvin är ett brott mot djurskyddslagen.

https://marsvin.ifokus.se/articles/4d71586bb9cb462244068e1f-varfor-ska-man-inte-ha-marsvin-ensamma?articles-1


Anmäl
2018-06-06 18:35 #12 av: Randomel93

Jag kan ha fel men jag vill minnas att det inte är bra för kroppen att medicinera allergi för ofta (året om som du sa) ingen medicin jag hört om iaf, dock om det finns så vill jag gärna veta! :)

Anmäl
2018-06-06 20:09 #13 av: lifebyanki

ett nej är ju ett nej, hur gammal är du? jag ville ha marsvin sen jag var 14-15 ungefär och allt jag behövde göra var att skriva en (låååång) uppsats om marsvin så mamma visste vad jag gav mig in på och att hon visste att jag var seriös och verkligen ville, jag gjorde klart uppsatsen samma kväll och jag fick tillåtelse med kraven att jag skulle betala allt och att mamma fick sälja dom om hon ansåg att jag inte tog hand om dom. jag betalde allt förutom hö, spån och halm, vetrinärvård kommer dom hjälpa till att betala men jag kommer stå för den mesta kostnaden, det är ett större ansvar än vad man tror och många förstår inte det

Anmäl
2018-06-06 20:47 #14 av: Novachan

Behöver inte upprepa goda råd och förklaringar...

#10 Det är inte rekommenderat att medicinera mot allergi året om. Speciellt när det inte är nödvändigt i sådant här fall! Alla allergimediciner hjälper olika mycket också, även om man tar medicin kan man ha kvar en massa besvär - vissa besvär lindras bara (alltså inte lika jobbiga som om man inte hade tagit någon medicin). Är ju inte kul att leva med allergibesvär året om. Tänk dig att i princip vara förkyld varje dag... I värsta fall andningsproblem varje dag.... Är inget jag skulle vilja utsätta mig själv eller mina familjemedlemmar för!

Jag vet inte vad det är för tips du har hört/läst om så kan ej säga om de ens är sanna... men marsvin i sig sägs vara allergiframkallande djur också! Och om man nu redan har en allergi, mot hö dessutom, så låter det inte alls som ett bra husdjursval. (Likaså andra husdjur som äter hö ex. kanin) (Någon annan kan förklara bättre om att marsvin är allergiframkallande och vad det innebär om så behövs)

Anmäl
2018-06-06 20:47 #15 av: Travis D

#13 gjorde samma sak när jag ville ha häst (och 2 hästar) då skrev jag två 10 sidiga uppsatser om nödvändiga saker m.m Som visade både mamma och pappa att jag var redo för häst. 

Tipsar verkligen om att testa att skriva en låång uppsats. Skriv om mat, vet-kostnader, tid och sånt :) Dock så kan ju hö allergin vara ett problem men kan du inte ha marsvinen i ett eget rum (Dit den allergiska inte går) eller ha höet i ett typ "förråd"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.