OT- Off Topic

Lidköpings kaninfarm plågar marsvin och kaniner

2018-08-09 07:55 #0 av: Ljungåsen

Den 12:e juli 2018 genomförde Länsstyrelsen en inspektion hos HB Lidköpings kaninfarm som föder upp försöksdjur (både marsvin och kaniner). Inspektionen visade på allvarliga brister i djurhållningen. Så allvarliga att Länsstyrelsen överväger att utfärda ett förbud och omhänderta djuren.

Exempel på de regler som HB Lidköpings Kaninfarm bryter mot i Djurskyddslagen.

  • Djuren får inte hö, de har enbart pellets.
  • Farmen har ingen veterinär knuten till verksamheten trots att antalet marsvin och kaniner som HB Lidköpings Kaninfarm har tillstånd att föda upp är 5000 årligen.
  • Ingen journalföring över djuren.
  • Marsvin som blir sjuka avlivas genom att de slås i stengolvet; detta gäller samtliga djur som blir sjuka. Inga djur behandlas utan alla dödas direkt vid symtom på sjukdom.
  • Kaniner som blir sjuka gasas till döds med koldioxid. Detta är en starkt ifrågasatt och plågsam metod och dessutom otillåten enligt lagen när det handlar om kaniner.
  • För hög bullernivå i lokalerna.
  • För hög ammoniakhalt i luften ( beror på gödsel och urin).
  • För hög luftfuktighet
  • Marsvinshonorna går i konstant avel med fertil hane under två års tid och ungarna tas ur bolådan när de är tre veckor gamla.

Hjälp till att protestera mot den här verksamheten genom att mejla vastragotaland@lansstyrelsen.se och berätta vad du tycker.

Vill du maila men känner dig osäker så använd Eragons förformulerade mail:

’Jag har tagit del av kontrollrapporten från inspektion gjord av Länsstyrelsen i Västra Götaland den 12 juli 2018 på HB Lidköpings Kaninfarm diarienummer 282-17334-2018. Jag kräver att Länsstyrelsen ska utfärda ett förbud mot verksamheten och låta omhänderta djuren enligt §26 i Djurskyddslagen.
Med vänlig hälsning,


Anmäl
2018-08-09 12:45 #1 av: Novachan

Usch vad hemskt!!! Storgråter

Bra att beskrivning finns hur man kan hjälpa till att protestera mot detta!

Anmäl
2018-08-09 12:51 #2 av: Ljungåsen

#1 Jo, det är en fruktansvärd verksamhet och inspektionsrapporten från länsstyrelsen innehåller klart deprimerande läsning. Jag blir upprörd över att djur behandlas på det sätt som sker på Lidköpings kaninfarm.

Hoppas att du mejlat länsstyrelsen, och att du sprider informationen bland dina vänner. Ju fler vi är som protesterar, desto bättre.


Anmäl
2018-08-09 13:46 #3 av: Chinesecrestedlover

StorgråterFy fan så vidrigt! Hur kan man göra så mot djurBrustet hjärta? Fruktansvärt hemskt...men vet inte om jag blir så förvånad egentligen...för hur mycket empati för djur kan man ha om man föder upp de för att de ska användas som försöksdjur? (Jag är helt emot djurförsök om det nu inte framgick). 

Anmäl
2018-08-09 17:29 #4 av: Lillyrod

Det var lite så jag skrev när jag mailade Jordbruksverket. Jag undrade varför djurförsök överhuvudtaget är tillåtet i ett land som Sverige. De borde verkligen veta bättre.


Anmäl
2018-08-10 09:39 #5 av: Ljungåsen

#3 Jag är inte heller någon anhängare av djurförsök. Djuren på Lidköpings kaninfarm lever ett bedrövligt liv, och de förtjänar bättre.

#4 Tack för att du mejlat länsstyrelsen! Ju fler mejl, desto bättre.


Anmäl
2018-08-10 09:42 #6 av: Ljungåsen

Den som vill läsa länsstyrelsens inspektionsrapport själv kan ladda ner den från den här sidan.

http://www.mynewsdesk.com/se/djurrattsalliansen/pressreleases/djurplaageri-paa-foersoeksdjursuppfoedning-i-lidkoeping-2601424


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.