Skötsel

2 nya marsvin som inte dricker ur flaskan

2018-10-08 09:50 #0 av: Marsvinethillevi

Hej! Jag har för bara några dagar sedan skaffat mig två små marsvinstjejer. Allt fungerar bra, dom äter och är nyfikna men lite rädda ännu.
Däremot dricker dom inte ur flaskan, jag har fått ställa in en skål med vatten istället och antar att dom kanske dricker ur den.
Men, jag vill gärna att dom dricker ur flaskan eftersom det är mycket smidigare och fräschare. Hur ska jag lära tjejerna detta?

Anmäl
2018-10-08 09:53 #1 av: Fridaaaa

Bättre för de med skål. Naturligare. Sätt skål på lite upphöjt så de kan dricka uppe på den upphöjda :) 

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Anmäl
2018-10-08 11:16 #2 av: Ljungåsen

Marsvin dricker olika mycket. En del marsvin dricker nästan ingenting alls. När jag har marsvin som är dåliga på att dricka så brukar jag blöta ner deras grönsaker. På så vis får de i sig extra vätska.


Anmäl
2018-10-08 18:40 #3 av: Lillyrod

Om du har de här c-vitamindropparna i vattenflaskan kan det bero på det att de inte dricker. Det smakar ju inte vatten. Jag har alltid haft flaska till mina grisar och de som inte har kunnat använda flaska har fått både flaska och skål tills de kommer på hur man gör för det gör de så småningom : )


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.