Avel & ungar

Marsvin får ungar

2018-10-29 23:23 #0 av: Michelle01

Hej, om tvp marsvins honor bor ihop och ena är dräktig, när ungarna väl är födda kommer den andra honan bita ihjäl ungarna? Kan man ha två marsvin ihop varpå en av dom är dräktig och ska få ungar? Tacksam för svar. Mvh

Anmäl
2018-10-30 03:07 #1 av: Sugar Mist

Nej, de andra honorna biter inte ihjäl de nyfödda, det har inte hänt någon av mina honor och har aldrig hört om det heller :) 

-

Anmäl
2018-10-30 13:02 #2 av: Michelle01

Okej, tack för svar. :)

Anmäl
2018-11-15 21:58 #3 av: Sandra-B

Marsvin fungerar utmärkt i flock, både under dräktigheten och när ungarna är små.
Det enda man får se till att ha koll på är att de andra marsvinen inte puttar undan ungarna när de får mat. Mina honor och ungar har trivts allra bäst de gånger de har kunnat gå i flockbur. Det har fungerat alla gånger mamman har varit "vettig" och ungarna inte har varit alltför små så att säga. Vissa gånger har jag fått flytta dem till en egen, mindre, bur i några dagar/en vecka, så att de har vuxit på sig lite, därefter har de kunnat flytta tillbaka. Allra roligast har det varit när två honor fått ungar ungefär samtidigt och därmed kunnat gå tillsammans med sina ungar - så fantastiskt att de det samspelet!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.