Skötsel

tagit över marsvin

2018-11-02 16:35 #0 av: KarolinaSchwartz

Hej,

Vi blev med marsvin igår. två damer på 3 (ev 2) och 4 år. De är väldigt blyga. vågar sig ut ur sina bon om vi inte är i rummet, men så fort de ser eller hör oss springer de in och gömmer sig. Är det normalt vid flytt, eller tecken på att att de inte är vana att hanteras? vidare upplever jag buren som smutsig och tycker att den behöver en ordentlig rengöring. bör jag vänta någon dag så de får vara i sina gamla dofter något längre? jag har bytt ut gammalt hö, tagit bort bajs och kissigt spån idag.

Anmäl
2018-11-02 16:54 #1 av: Ljungåsen

Det är normalt att marsvin blir mer reserverade vid flytt. Om ett par dagar så kommer du tydligare se vilken grundnivå på reservation du har att göra med. Även gamla, ohanterade marsvin kan bli riktigt tama med rätt hantering.

Jag skulle vänta någon vecka innan rejäl storstädning av buren. Det gynnar dem att det luktar hemma. På länken nedan, en bit ner, finns en bra video på hur man gör rent en riktig grisig bur.

https://www.eragons.se/om-marsvin/boende/


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.