Allmänt om marsvin

Hosta?

2018-11-13 15:14 #0 av: Paubks

Jag har en marsvinshona som är 14 veckor hemma. Hon har sen ca 2 veckor tillbaka ”hostat” vid några tillfällen. Det låter som att hon sätter i halsen men det är inte i samband med att hon äter. Hon verkar inte heller störa sig på det själv. I övrigt mår hon väl, hon äter, dricker och går upp i vikt. Någon som har upplevt något liknande?

Anmäl
2018-11-20 17:23 #1 av: Belleochteddie

Jag har inte upplevt detta vid annat än måltid, har du varit i kontakt med veterinär? Ena min hona kan göra detta ljudet när hon äter grönsaker, men är nog för att hon är så glupsk. Tror inte det är något allvarligt men har använt mig utav appen FirstVet och väntar än på svar. Men min tös gör det endast när hon får sina grönsaker, sen är det över och hon går tillbaka till sitt vanliga jag inom två sekunder.

Anmäl
2018-11-21 15:20 #2 av: 91Marran

Testa bisolvon. Det rekommenderade min veterinär.

Anmäl
2018-11-30 23:19 #3 av: Paubks

#1 Nej har inte kontaktat veterinär för hon är pigg och glad i övrigt. Sen är det enstaka tillfällen och inte dagligen. Kanske är det så att hon precis har ätit hö/pellets men när jag hört henne hosta och tittat till henne verkar det inte vara i samband med måltid. Fick du något svar? Jag tänker om det hade varit något så hade hon kanske inte velat äta men hon kan äta obegränsat! Det låter så skumt bara så man blir väl lite fundersam

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.