Allmänt om marsvin

Tips till galler?

2018-11-25 23:26 #0 av: gickan87

Behöver er hjälp nu, det är så att jag behöver någon sorts galler som höjer upp marsvinens burkant rätt rejält. Men samtidigt är lätt att öppna/ta bort för utfodring och städning av burarna.

Har en frigående kanin i samma rum och han har kommit på att det finns godare mat uppe i marsvinsburarna 😔

Är livrädd för riskerna, förutom en kanin med magknip så kan han ju sprida sjukdom till marsvinen och eftersom han är så stor så kan han skada dem illa om dem hamnar i vägen för honom 😓

Så alla era tips och idéer mottages mycket tacksamt.

MVH Erika :)

Anmäl
2018-11-26 11:38 #1 av: Ljungåsen

Första tanken var att bygga någon sorts nätat lock. Ramar i trä med nät i mitten, fästa med gångjärn i marsvinslådans bakkant. Då kan man bara öppna locket när man ska fixa hos marsvinen.

Frågan är om kaninen i så fall skulle hoppa upp på locket. I så fall är ju det en mindre bra lösning. Både för skaderisken att han kan fastna i nätet, eller att locket går sönder och rasar ner på marsvinen.

Alternativ två är nätade ramar i lämplig höjd, fästa på utsidan av marsvinslådan. Då gäller det bara att komma på en bra fästanordning som gör att man lätt kan komma åt marsvinen. Krok och hasp? Eller en skjutregel?


Anmäl
2018-11-26 11:54 #2 av: Ljungåsen

En tredje idé. Om du sätter någon sorts hörnstolpar på insidan av marsvinslådans hörn så kan du fästa kompostgaller i dessa med exempelvis buntband. Då fungerar buntbanden som gångjärn och kompostgallren kan öppnas som en dörr. Sen får man fästa ihop dem med något som kaninen inte kan öppna. Klädnypor?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.