Sjukdomar, ohyror & skador

Om Molly

2017-04-21 13:01 #0 av: Mitchika

Först och främst så vill jag återigen dra fram det viktiga med att se till att ha en marsvinskunnig veterinär tillgänglig när era grisar blir sjuka! Det räcker inte med att veterinären säger att "Jo, vi kan marsvin, det går bra, du kan komma in med det" utan hitta någon som verkligen är specialiserad på och kan marsvin. Bäst är det om flera marsvinsägare varit där och kan både bekräfta och rekommendera att veterinären vet vad dom sysslar med när det gäller marsvin. 

Molly när vi kom hem i tisdags, den vita "randen" på nosen syns och är likadan fortfarande.

Det hade besparat mig och Molly ett onödigt veterinärbesök i förrgår som kostade 800 kronor, tröttade ut stackaren i onödan och gav ingenting annat än att dom konstaterade att hon inte har några parasiter. Veterinären tittade på Molly, tog skrapprov på nosen och tittade på såren på hennes tassar (som jag sa var trycksår), men hon var bara intresserad av att se om det var parasiter. Därefter började hon prata om Cushing Syndrom, vilket jag aldrig har hört om hos marsvin. Ingen diskussion om äggstockscystor, inga blodprov, inga odlingar, ingen behandling av tassarna, inga råd om tassarna, ingenting. Bara en check för parasiter och i övrigt kom dom fram till samma diagnos som tidigare. Alopeci utan fastställd orsak. 

Såret på Mollys ena baktass så som det såg ut i tisdags kväll. Jag har självbehandlat med klorhexidin och idag är det nästan helt läkt.

Jag gick hem med Molly, arg som ett bi och försökte lugna ner mig. Jag hade slösat en hel dag på att ringa dit och vänta in tiden jag fått av dom när jag istället kunde ha kontaktat Mälaren och åkt dit istället. Läxa lärd, i vilket fall som helst. Nu var jag övertygad om att jag inte skulle hinna få en tid där innan helgen, eftersom dom hade hunnit stänga för dagen. Men vi hade jättetur när jag ringde igår morse och fick deras sista lediga tid, klockan åtta idag. 

Jag kan inte rekommendera Mälaren nog när det kommer till marsvin! Vi fick ett helt fantastiskt bemötande, hon kontrollerade Molly noga och kände igenom henne och gav råd angående tassarna (jag skulle fortsätta som jag redan gjort) och sen började vi diskutera hur vi skulle gå tillväga och vad vi misstänkte. 

Det var tankar om sköldkörteln, men även oro för njurar och lever samt även diskussion om äggstockscystor. Så Molly for iväg på röntgen, där allting såg bra ut! Inga njurstenar, inga stenar i urinblåsan, ingenting. Därefter blev det blodprov där allting var normalt med undantag av att hon hade nästan dubbla mängden vita blodkroppar än normalt. (Låter något galet kan ni gärna peka ut det så försöker jag rätta det, då jag är helt slut efter den här dagen så jag kan blanda ihop ord och saker. Jag har varit på språng nästan oavbrutet sen klockan 6 imorse)

Det som förbryllade veterinären var att dom vita blodkropparna inte angrep någonting, så det fanns inget tecken på vad det skulle vara för slags infektion. Hon har alltså någon slags infektion i kroppen, men vi vet inte vad eller mer än så. 

Här syns en av hennes pälsfläckar. En likadan, lika stor sitter på andra sidan om magen på henne också. Tagen samma dag som hon kom hit.

Det blev prat om ett urinprov också, men då hade vi redan varit där i tre timmar och jag kände att Molly behövde komma hem. Vi hade gurka med oss (som hon åt med glädje) samt hö, men hon var väldigt uppstressad och mådde inte alls bra. 

Med det mesta andra uteslutet så hamnade diagnosen precis på det jag trodde. Äggstockscystor, ihop med symmetrisk alopeci (orsakat av cystorna/hormoner, med största säkerhet) och symtom på avmagring. 

Kastrering diskuterades, men beslutet blev nej av flera skäl. Huvudsakligen för att hon inte är i skick för en så pass omfattande operation, med avmagringen och infektionen i åtanke. Dessutom måste jag säga nej av ekonomiska skäl. Det kostar runt 6-7000 att kastrera henne. Jag har pengarna till det, mer än dubbelt så mycket, på veterinärkontot. Men jag har också två marsvin till i åldrarna 5 och över 5½. Jag har dessutom två små mushanar på drygt ett halvår, en gammal leopardgecko på 23 år och en liten bunt eldbukssalamandrar i åldrarna 18, 18 och 8. (Mor, far och son) 

Med andra ord, en massa äldre djur som också kan behöva vård inom en eventuell snar framtid. Mollys odds för att klara en kastrering är väldigt låga i dagsläget. Det, ihop med hennes ålder gör att jag säger nej som det ser ut nu. 3½ är inte jättemycket för ett marsvin, men för ett djuraffärsmarsvin med okänd bakgrund är det ändå en ålder att ha i åtanke. Jag tänker inte utsätta henne för hur mycket som helst heller. Det är inte "rädda till varje pris" som gäller, utan det är att försöka behandla henne så gott det går och så länge som det är humant och hon inte lider. 

Molly i sjukburen i mitt sovrum precis här bredvid (bilden tagen i tisdags), som är karantänsrummet så att hon slipper sitta själv.

Jag kan tänka om angående kastreringen om Molly svarar bra på behandlingen vi satt in, hon går upp i vikt och infektionen ger med sig. Överlag, hon behöver lägga på sig, både lite fett och muskler (veterinären kommenterade det också, att hon inte hade mycket muskler att tala om) och bli friskare för att jag ska känna att en kastrering är värt det för oss alla. 

I dagsläget sätter vi in antibiotika för infektionen (Bactrim), som jag ska gå och hämta upp nu efter lunch och vi provar även en experimentell behandling. Vi satte in ett chip som förhoppningsvis kommer sänka hormonnivåerna hos Molly och ungefär kontra lite av effekten av cystorna, om jag förstod det rätt och om det fungerar. Fungerar det inte är det "bara" pengar i sjön, det ska inte vara några biverkningar eller risker för Molly. 

Utöver det kommer hon introduceras till Oxbowpellets, en halv tesked om dagen till att börja med, för att försöka få upp henne i vikt. Hon äter som en häst och dricker massor, så det är förhoppningsvis inget problem. Det värsta problemet just nu är att få upp henne i vikt och få henne att hålla vikten. 

Det här är chansen jag kommer ge henne. Svarar hon inte bra på det här, fortsätter tappa vikt eller blir dålig så kommer jag låta henne somna in. Förhoppningsvis behöver det inte bli så, utan hon repar sig med antibiotikan. Glad

I skrivande stund (innan jag hämtat antibiotikan) har hon kostat mig 4270 kronor hos veterinärerna. Jag tänkte posta kvittona lite senare för den/dom som är nyfikna och för att det kan vara intressant och lärorikt att se. Det blir en liten uppfattning av vad det kan kosta också. 

Utöver detta har jag även köpt in Critical care (utifall att Molly behöver stödmatning) samt Oxbowpellets, vilket är till mina andra tjejer också så det är inte bara för Molly. Så vi närmar oss 5000 nu, men nu vet vi åtminstone vad som är på tok och om turen är på vår sida kan hon behandlas och få kanske ett par år till ihop med mina tjejer. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 15:26 #1 av: Mitchika

För att rapportera om Mollys status och mående just nu, efter att vi båda har återhämtat oss från veterinären och jag rusat till apoteket i regn och hagel (yay..) för att få ut hennes antibiotika så... 

Molly mår toppen, precis som hon gjorde från första dagen hon kom hit. Hon äter som en häst, dricker, skriker på mig varje gång jag kommer in i rummet för att hon vill ha något och hon är så pigg och glad och kry att det står härliga till. Skrattar

Ett av dom absolut trevligaste marsvinen jag har fått nöjet att träffa. Det spelar ingen roll vad jag eller veterinärerna har gjort med henne. Hon har protesterat, ibland högljutt, men hon är så himla snäll och go att ingen har fått ett enda bett av henne än. Bara pussar. Jag ska pussas på, veterinären skulle pussas på.. hon är en kaxig liten solstråle. Kär

Oxbowpellets var en stor hit, hon fick dom precis när jag kom innanför dörren och skålen rensas just nu på det lilla jag lade i. Hon satt dessutom och käkade hö när jag kom in, så jag känner mig försiktigt hoppfull. Dock ser jag inte fram emot vår första antibiotikabehandling ikväll. Det lär bli ett äventyr, Jag har bara gett marsvin antibiotika i tablettform förut, men däremot har jag gett flytande antibiotika till råttor, så det här ska förhoppningsvis gå bra! 

Hon väger ganska prick 800 gram, det är en viktminskning på ca 40 gram sen jag fick henne i tisdags. Ingen farlig sådan, men med tanke på hur tunn hon är så ser jag gärna att det vänder och att hon går upp lite. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 16:13 #2 av: Ljungåsen

Fantastiskt jobb du gör med Molly!

Marsvin brukar vara lätta att få i flytande medicin. Jag brukar ha dem på tvären i knät och hålla fast med hela armen, så att de får rumpan i armvecket. Sen är det bara att stoppa in sprutan snett bakom framtänderna och sikta på motsatt kind och pressa ut medicinen sakta.

Du vet säkert redan, men en del marsvin tappar aptiten av Bactrim (jag har en sådan här hemma), så det är klokt att hålla riktigt noga koll på vikten, och stödmata om det behövs.

Någorlunda friska marsvin brukar gilla critical care. Man kan blanda till en gröt och servera i skål. En del uppskattar critical care bättre om den blandas med morotspure.

All lycka till dig och Molly.


Anmäl
2017-04-21 16:31 #3 av: Mitchika

#2 Tack så hemskt mycket, Ljungåsen! Kramas

Tusen tack för tipsen! Molly blir lite sprattlig när man håller fast henne, men din metod tror jag kommer gå alldeles utmärkt med henne. 

Det kände jag till, men en påminnelse är aldrig fel! Tummen upp
Jag funderade på att blanda till lite critical care ikväll och ge för att se vad damen tycker och så att det inte blir helt främmande för henne om det skulle behövas. Morötter är en stor favorit hos henne, så det är bra att ha i minne för mig! 

Jag är lite nervös bara. Sista gången jag hade hand om ett marsvin som behövde stödmatas med critical care samt åt antibiotika slutade det inget bra för. Gamla minnen och dåliga associationer gör mig mer orolig bara. 

Tack igen, vi hoppas på det bästa nu. Blomma

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 17:09 #4 av: Mitchika

Okej, kvittona var det! 

Första kvittot är från i onsdags från kliniken där jag inte tyckte att Molly och jag fick ett bra bemötande annat än att veterinären var trevlig och artig. Jag är INTE ute efter att hänga ut någon, varken veterinär eller klinik, så jag har censurerat kvittot så gott jag kan. Jag är övertygad om att veterinären är duktig och kompetent på sina områden, men min upplevelse var att marsvin inte var ett av dom. Glad

Bryter det mot några regler får admin givetvis ta bort min bild. Jag lägger upp kvittona för att visa vad det kan kosta med veterinärbesök och hur olika det kan vara från klinik till klinik. Samt att det kan bli en bra ögonöppnare för folk som vill skaffa sig marsvin om hur dyrt det kan bli när marsvinen insjuknar i något okänt och hur viktigt det är att hitta en bra veterinär. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 17:12 #5 av: Mitchika

Sist har vi kvittot från Mälaren. Jag strök ut namn även där, då jag inte känner mig bekväm med att posta andra personers fulla namn på nätet i dessa sammanhang, oavsett om det är positivt eller inte. Det här blev den största summan, men här gjordes också alla tester och chippandet. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 17:25 #6 av: Mitchika

Tillägger att antibiotikan fick jag ut för endast 49 kronor! Det var så mycket billigare än vad jag väntat mig. Jag hade räknat med minst ett par hundra, så det var en lättnad. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 17:58 #7 av: Ljungåsen

#3 Om hon gillar morötter så skulle jag satsa på att ge henne critical care med morotspure, alternativt blandad med riven morot. Ju mer hon äter själv, desto bättre, och morot är en grönsak som är snäll mot magen. Det är viktigt nu när hon ska äta antibiotika.

Jag förstår precis hur jobbigt det är med tidigare dåliga minnen från stödmatning. Jag har sådana själv, men det brukar gå bra om man kommer igång i tid, och undviker gasbildande mat som kål och gurka. När de inte äter så vill man ju gärna muta med det som de gillar, och då är det tur att hon gillar morötter.

Pratade veterinären någonting om probiotika? Det brukar vara bra att ge om marsvinet får antibiotika, för att säkerställa att de goda tarmbakterierna inte slås ut. Jag har god erfarenhet av pro fibre rabbit. Den ser ut som pellets, och verkar vara jättegod. Om marsvinet vägrar äta den kan man krossa, blanda med vatten och ge i spruta.


Anmäl
2017-04-21 20:57 #8 av: Mitchika

#7 Tack igen, Ljungåsen! Ledsen för sent svar, men jag tog itu med middagen. Första gången jag fick ta det lugnt och sitta ner en stund på 12 timmar, jag har haft svårt att varva ner efter den här dagen. Pustar

Dina råd och tips är guld värda, du tar upp så många saker som lätt försvinner ur skallen på en när man sitter och förvirrar sig själv med massa "ny" info om olika behandlingar. Tack ska du ha! Blomma

Du också? Ledsen
Usch, det är så hemskt.. Jag hoppas innerligt att Molly inte tappar aptiten av Bactrim, det skulle underlätta för henne så mycket samt mig. Hon har ätit hö som en tok nu under eftermiddagen och kvällen samt sin halva tesked persilja och lite morot och hon äter fortfarande. Det känns skönt, men hon har inte fått sin antibiotika än. Jag tänkte planera in den till nio morgon och kväll. Det känns bra för mig, för då kan jag sova ut ett tag på morgonen i alla fall om jag skulle behöva det. 

Nej, probiotika nämndes inte alls! Jag tror det berodde på att vi blev kvar där så länge, att blodprovet dröjde och vi suttit där på kliniken i runt tre timmar. Vi var lika ivriga att åka hem som hon var att låta oss göra det, mest för Mollys skull. 

På det du beskriver låter det som en fantastisk idé att ha hemma! Min stilla undran blir dock om det går att få tag i det någonstans på en lördag? 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 21:14 #9 av: Mitchika

Tassarna rengjorda och första dosen av antibiotika fixad! 

Tassarna är superfina nu. Bara en liten prick kvar på tassen som det var värst på och den andra tassen är nästan som ny nu. Endast en liten rodnad på den. 

Ljungåsen, ditt tips var klockrent! Jag fick ha henne på magen bara istället för knäet, men att hålla henne så med rumpan i armvecket gick utmärkt. Molly avskydde givetvis varenda sekund av det och protesterade, men fann sig så snällt i situationen i alla fall. Mitt hjärta blöder, jag gör alla dessa hemskheter mot hennes vilja för hennes bästa och ändå är hon så snäll.. Kär

Nu sitter hon och äter hö i buren, det ser nästan ut som om hon gör det i protest. Tar upp ett höstrå, håller det högt i luften och stirrar på mig medan hon tuggar i sig det. Som att hon säger "Här, titta här! Det här är mat, det är vad jag äter! Inte vad tusan det där nu var som du tvingade i mig!" Skrattar

Bara 9½ dag kvar nu, Molly. Tar du dig igenom dom här tio dagarna och går upp i vikt ser det ljust ut för dig. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-21 21:18 #10 av: Ljungåsen

#8 Förstår mycket väl att det är jättejobbigt. Att ta hand om ett sjukt djur är en stress som man inte kommer undan, just för att man oroar sig. Tycker ändå att det låter väldigt positivt, hon äter och verkar kunna hantera att bo själv utan att bli deprimerad. Det är det inte alla som kan.

Jag har beställt pro fibre rabbit från vetzoo.se. Ingen av veterinärerna i mitt närområde har den. Leveransen brukar gå hyfsat snabbt.

Eftersom du har andra marsvin hemma så finns ju ett alternativ till. Stjäl en färsk bajs från någon av dem, blanda den med lite vatten och mata med spruta. Om du kan få tag på en av deras speciella blindtarmsbajsar så är det bäst, men det funkar med en vanlig också.

De flesta marsvin äter sina blindtarmsbajsar direkt från rumpan, så det är inte ofta man ser dem. De är lite mjukare, och lite grönare än vanliga bajsar.


Anmäl
2017-04-21 21:22 #11 av: Ljungåsen

#9 Vad bra att metoden fungerade! Bactrim brukar inte vara populärt, jag tror den smakar illa.


Anmäl
2017-04-21 21:38 #12 av: Mitchika

#10 Du har så rätt där med stressen och ja, Molly hanterar det förvånansvärt bra. Hon hör dom andra marsvinen från andra rummet då och då (speciellt när Tali sätter igång och tjuter), men det verkar inte trigga någon direkt reaktion hos henne. Om Molly tjuter däremot, då blir Tali tyst och springer undan. Det kan nog bli en.. intressant introduktion i framtiden om allt går som det ska. Skrattar

Och vilka lungor Molly har..! Hon skriker och vrålar så det står härliga till och jag som tyckte att Tali var högljudd.. Gapskrattar

Jag hittade pro fiber rabbit direkt och ska beställa hem det. Det är något som känns riktigt bra att bara ha hemma oavsett, utifall att någon annan blir dålig. Glad

Jo, jag har sett såna bajskorvar nu när du beskriver dom! Jag fick en sådan i "present" av Doodle vid en kloklippning för ett tag sedan. Kort sagt så uppskattade matte inte den "dyrbara" presenten då, även om jag absolut skulle göra det nu. 

Men toppen, då har jag något att ge Molly tills dess att pro fiber rabbit anländer och något att försöka hålla hennes mage uppe och igång med under helgen! Tusen tack! Kramas

#11 Ja, det luktade inte speciellt gott för mig så jag förstår om det smakade illa. Illamående

Molly sitter ute och äter igen efter en kort vila och drickpaus. Det känns så skönt att se/höra henne äta, varenda gång det sker. Det är som ljuv musik. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-22 08:26 #13 av: Ljungåsen

Jag hoppas Molly mår fortsatt bra nu på morgonen. Det låter verkligen positivt med att hon äter, och att hon tjuter. Tysta marsvin är mycket mer oroande än sådana som lever om.

Funderade på om veterinären möjligen misstänkte urinvägsinfektion? Eftersom de ville ta ett urinprov. Jag tycker det skulle kunna vara en rimlig diagnos, inte minst för valet av antibiotika. Bactrim är standardantibiotika för just urinvägsinfektion. Det stämmer även med utseendet på hennes fötter. För att få sådana fötter måste hon ha suttit i en blöt och smutsig bur, och den miljön är också en grogrund för just urinvägsinfektioner. Speciellt för honor, som har ett mycket kortare urinrör än hanar.

Sa veterinären någonting om strecket på Mollys nos? Det ser ut som nossvamp, och kan behandlas med någon typ av receptfri svampsalva som pevaryl eller canesten.


Anmäl
2017-04-22 12:39 #14 av: Mitchika

Molly mår fortfarande toppen! Jag var uppe vid nio och skulle ge henne antibiotika och då blev jag pussad till döds. Hon klättrade upp till ansiktet och pussade på mig i säkert en minut innan hon var nöjd. Antibiotikan gick jättebra att ge den här gången också, även om hon kämpade emot lite mer nu. Sprutan fick sig även ett par "bett" i protest/eventuell varning efter ett par ml. 

Stor skillnad mot hur det var mot råttorna. Ledsnade dom på sprutan och gav den ett bett så gick pipen sönder och det var bara att slänga och ta fram en ny. Skrattar

Jag försöker att inte leta för mycket hoppfulla tecken för tidigt, men hon känns lite mindre tunn än igår. Med betoning på lite. Det känns som att det finns någonting under huden nu när jag försiktigt känner på den, även om ben fortfarande sticker ut alldeles för mycket. Glad

När jag kom tillbaka in i rummet efter att ha tvättat sprutan så kom Molly farande och satte igång att tjuta. Hon ansåg sig ha förtjänat något efter sin "tortyr" och det gjorde hon säkert. Jag var bara så trött efter gårdagen att jag inte hade någon ork för stunden. Jag ville krypa ner i sängen och bara ligga där och dö i ett par timmar till. Så jag sa det till henne, att det kommer gottis senare. 

Så fort jag lagt mig i sängen så slutade hon tjuta och omedelbart började tandhackandet. Högt, irriterat och det lät uppenbart som en missnöjd protest. Det var 14 år sedan som jag sist hade ett marsvin som blev så pass upprörd över att bli "ignorerad" av hans betjänter. SkrattarKär

Det behöver givetvis inte ha varit så, men det kändes verkligen som det. Därefter gick Molly tillbaka till höet och började äta och jag låg och lyssnade på när hon åt medan jag gled in och ut ur sömn! 

#13 Så fint av dig att du kollar upp hur hon mår. Skrattar

Jag skrev hennes mående ovan så att jag kunde svara på dina frågor här istället. Just nu ligger Molly och vilar, men det mesta av höet är uppätet så det känns bra. Varenda gång jag går ut ur rummet och kommer tillbaka in så flyger hon upp och tjuter, då hon vet att jag oftast kommer tillbaka med nytt hö, grönsaker och nu även pellets. Skrattar

Jag kommer väga henne nu i eftermiddag också för att se hur hon ligger där. 

Ja! Jag visste att det var något jag glömde! Får idé

Jag misstänkte urinvägsinfektion eller urinsten efter en incident i torsdags kväll! Jag satte ner Molly efter tassrengöring och kloklippning och direkt när jag satte henne i buren så kissade hon. Ingenting konstigt i början, hon kissade en rejält mängd, men mot slutet började hon kisa lite med ögonen och låta, väldigt svagt men irriterat som om hon hade ont. Det såg ut som om det var relaterat till kissandet, men jag kunde inte vara helt 100  eftersom jag satt kvar där vid buren och tittade på henne efter att ha "plågat" henne något fruktansvärt. Hon kunde lika gärna ha gnällt på mig, men jag nämnde det för veterinären ändå. 

Jag grävde runt i buren och spånet efteråt i jakt på blod eller något som var det minsta konstigt med kisset, men jag hittade inget sådant. 

Enda skälet till att det inte blev ett urinprov var att vi hade varit där för länge. Det blev en väldigt lång väntan på blodprovsresultatet och vi hade en halvtimmes resväg hem (beroende på trafiken kan den bli längre). Men ja, urinvägsinfektion misstänktes (men diagnosen kunde inte sättas i och med att vi inte tog urinprov och bekräftade det) och var ett av skälen till att Bactrim sattes in! Huvudskälet var, enligt veterinären, att hon kände sig lite feg och ville verkligen sätta in något i och med det dubbla antalet vita blodkroppar som blodprovet visade. Glad

Strecket diskuterades givetvis och jag trodde på nossvamp. Nossvamp skulle inte gå att bekräfta utan odling, men veterinären var dock ganska säker på att det kunde vara hormonellt i och med äggstockscystorna eftersom hon tappat päls runt strecket också! 

Det låter fantastiskt om nossvamp är så enkelt att behandla. Jag borde kanske dock vänta med det tills antibiotikakuren är över? Jag vet inte hur bra det är för ett marsvin att angripa flera fronter samtidigt, så att säga? Hon verkar inte ha någon klåda eller direkta besvär med strecket eller nosen över huvud taget. 

Nu när jag når slutet av den här extremt långa kommentaren har Molly vilat klart och är ute och äter hö i buren igen. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-22 13:54 #15 av: Ljungåsen

#14 Så bra att Molly mår fortsatt bra och har aptit! Det är ett gott tecken på att det är på väg åt rätt håll.

När en av mina pojkar hade urinvägsinfektion så syntes inget blod i urinen när man tittade på den med blotta ögat, men den fanns där ändå. Och han pep bara lite när han kissade, så det är inte alltid så märkbart.

Jag har folk i min närhet som har goda erfarenheter av tyska örtmediciner som minskar risken för att urinvägsinfektionen ska komma tillbaka efter avslutad antibiotikakur. Medicinen heter Eurologist och finns att beställa här.

https://www.naturheilkunde-bei-tiere.de

Min pojk får den varje dag, och kommer få den resten av sitt liv. Han tycker den är jättegod, och jag är övertygad om att den inte gör någon skada.

Angående strecket på nosen så skulle jag avvakta med behandling till efter antibiotikakuren. Bara för att ta ett problem i taget.


Anmäl
2017-04-22 14:12 #16 av: Mitchika

#15 Ja, jag hoppas att det håller i sig! Glad

Hon fick precis sin halva tesked Oxbowpellets, en bit morot och nytt hö. Det är bekräftat nu att Oxbowpellets är mycket godare och intressantare än moroten, vilket inte förvånar mig. Hon verkar älska dom. Skrattar

Nu när pelletsen är slut gav hon sig på moroten. Därefter blir det förhoppningsvis höinspektion! 

Nej, jag kan ju inte vara helt säker på att hennes reaktion när hon kissade var ett tecken på urinvägsinfektion heller, men jag tog upp det likväl och veterinären var inte främmande för tanken.

Min tyska är lite rostig, men det är tur att den funkar tillräckligt bra för att jag skulle lista ut hur beställningar därifrån fungerar! Är det tabletterna på 300 mg jag ska ha eller tittar jag på helt fel ställe? Glad

Jag lär försöka damma av tyskan och kolla upp tabletterna lite närmare innan jag beställer, men jag är riktigt nyfiken och uppskattar tipsen varmt! Det låter som ännu något bra att ha i medicinskåpet för grisarna. SkrattarKramas

Då gör jag så. Det hade jag nog gjort oavsett, för då får även chippet en chans att kicka in ordentligt (om det fungerar) och se om det påverkar strecket. 

Nu är både pelletsen och morotsbiten historia och Molly sitter i sin nya hög med hö och frossar glatt. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-22 15:53 #17 av: Ljungåsen

#16 Bra att Molly mår fortsatt bra!

Jag köper 1200 mg-tabletterna och delar dem med kniv. Det blir billigare så. Sen krossar jag dem i mortel, blandar med vatten och matar med spruta. Det finns marsvin som äter tabletterna som de är, men min är tyvärr inte en av dem.


Anmäl
2017-04-22 16:24 #18 av: Mitchika

Damen väger 837 gram nu. Mitt ansikte har dessutom blivit sönderpussad och min hand har blivit noggrant putsad. Skrattar

Hon sitter och äter nu efter vår korta gosstund. Hon uppskattar närheten och sällskapet, men jag kan se hur rastlös hon är. Hon vill hemskt gärna ut och springa och utforska i vårt lilla rum, men det får hon nog tyvärr vänta lite med. Jag vill komma längre med antibiotikakuren först och jag vill inte riskera att någon infektion triggas av att hon rör på sig för mycket. 

#17 Okej, låter vettigt och bra, tack så mycket! Ska dom ha en speciellt mängd och ska man se upp med att ge för mycket? 

Jag avvaktar lite med införskaffandet av tabletterna. Mest för att se hur Molly klarar sig igenom det här men också för att ha en chans att kolla upp tabletterna! Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-22 18:25 #19 av: Ljungåsen

#18 Första tio dagarna ger man 600 mg två gånger om dagen, sedan 300 mg två gånger om dagen. När man upplever att marsvinet är stabilt går man ner på underhållsdos, 300 mg en gång om dagen.


Anmäl
2017-04-22 18:43 #20 av: Mitchika

#19 Igen, tusen tack för all info! Låter som en bra grej att införskaffa efter att Molly är klar med alla eventuella behandlingar. GladBlomma

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-22 21:20 #21 av: Mitchika

Jösses, säger jag bara! Att ge antibiotika till Molly tog en helomvändning nu ikväll. Förskräckt

När jag satte henne tillrätta och tog fram den förbereda sprutan med antibiotika så ryggade hon bakåt precis som förra gången. Jag satte sprutan i sidan av munnen och sprutade in i motsatta kinden, precis som jag gjort hittills. Molly däremot reagerade inte som vanligt. Hon åt det första lilla jag sprutade in, sen tog hon tag i sprutan och började försiktigt småtugga på den samtidigt som hon smaskade i sig medicinen. 

Jag drog bak sprutan efter ungefär hälften för att ge henne en chans att få i sig och svälja allt, men hon tog tillbaka sprutan och ville ha i sig resten. När allting var slut så fick jag slita sprutan ur munnen på henne då hon vägrade släppa den (stark liten sak när framtänderna låser sig om sprutan) och lägga undan den! Hon ville inte ge upp sprutan, följde efter den och hon ville uppenbarligen ha mer. Förskräckt

I skrivande stund växlar hon mellan att äta höet hon fick direkt efter att vi var klara och att springa runt i buren och både prata och tjuta. Till och från så ställer hon sig upp på luckan ut och tjuter. Hon är mycket mer pratig nu än vad hon varit innan (och hon kunde tjuta rejält innan också) och väldigt skuttig. Jag börjar få en helt ny Molly! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 07:14 #22 av: Ljungåsen

#21 Molly är ett smart marsvin som fattat att antibiotikan är bra för henne. Vilken tur att du inte behöver tvinga i henne den!


Anmäl
2017-04-23 08:57 #23 av: Mitchika

#22 Det verkar ju nästan så. Skrattar

Hon har redan piggat på sig till den grad att jag märker av en förändring och jag tyckte ändå att hon var pigg innan. Hon rensar buren rejält på hö under nätterna och visar inget tecken på minskad aptit än så länge, vilket är en stor lättnad för mig. Hon är ett litet matvrak. Skrattar

Jag vågar hoppas pyttelite mer nu, men jag försöker ta det lugnt och en dag i taget. 

Tyvärr har matte blivit sämre. Jag måste ha dragit på mig något när jag fick stå i nästan en timme i kö på apoteket. Min hals gör jätteont och jag hostar så mycket och intensivt jag nästan spyr. Kämpar

Molly får gärna hålla sig så här pass pigg och kry, ihop med resten av djuren, tills jag fått en chans att kurera mig från det här. Hur som haver, antibiotikadags för lilla fröken! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 09:02 #24 av: Mitchika

Jag behövde inte ens plocka upp Molly och ha henne i famnen den här gången. Jag öppnade buren, ropade på henne så hon kom fram till luckan och visade henne sprutan. Hon satte genast igång att tugga på den, så jag kunde ge henne medicinen direkt i buren där hon stod. Kär

Det känns super, för nu kan jag koncentrera mig helt på positiva och trevliga saker och associationer när jag plockar upp henne och jag behöver inte oroa mig för att tvångsmata henne med medicin längre. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 09:08 #25 av: Ljungåsen

#24 Underbart att Molly är så samarbetsvillig! Försök nu att passa på att krya på dig själv, så du orkar.


Anmäl
2017-04-23 10:36 #26 av: Mitchika

#25 Tack, Ljungåsen! Kramas

Jag får göra det, men jag behöver ha lite extra koll på dom andra tjejerna också. Tali har blivit värre. Jag tror hon skulle må bra av en kastrat i flocken. Hon var så himla rar och underbar när hon hade det (det var dock flera år sedan) och nu, ju mer tid som har gått, har hon blivit en riktig... satmara, i brist på bättre ord. 

Det känns som att hon blir värre för varje år som går och det är inte periodvis utan hela tiden. Jag gick i kastrattankar innan Molly dök upp, men jag är bokstavligt talat LIVRÄDD för att kastrera en till marsvinshane.. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 11:14 #27 av: Ljungåsen

#26 Bor inte du i Stockholmstrakten? Har du varit i kontakt med Marsvinshjälpen? Jag vet att de har kontakt med Eragons, och Eragons brukar ha kastrater. Kanske har även Marsvinshjälpen kastrater, eller kan hjälpa till med att förmedla en? Om du får tag i en som redan är färdig så slipper du ju orosmomentet med att genomföra en kastrering, och ta hand om eftervården.

Jag tror alla honor mår bra av en kastrat i flocken.


Anmäl
2017-04-23 11:41 #28 av: Mitchika

#27 Jo, jag bor i Stockholmstrakten. Glad

Nej, jag har inte varit i kontakt med någon då jag bara gick i tankarna än så länge. Speciellt på sistone när jag suttit och tittar på marsvinen, sett hur Tali beter sig och tänkt på hur hon var när Shepard fanns i hennes liv. Hon var en liten ängel då, snäll mot allt och alla. Sen efter Shepard dog blev hon sakta men säkert ett litet monster.. 

Jag försökte ta in en kastrat i flocken för några år sedan, när jag blev förfrågad om jag kunde ta emot en ensam marsvinshane utan någonstans att ta vägen, men han överlevde inte och allt kring honom, hans eftervård och komplikationerna från kastreringen och hans levnadsförhållanden innan han kom till mig blev så pass traumatiskt för mig att jag har förträngt nästan allt. En vän till mig som var med under hela tiden har fått återberätta vad som hände, vad jag gjorde och när jag bestämde att nog var nog och lät honom somna in och jag kommer inte ihåg ett dugg. Det finns veterinärkvitton, recept och andra kvitton som styrker allt min vän säger, men jag har inget minne av det. Jag minns alla positiva saker även om dom inte var många, jag minns honom och jag minns vårt sista farväl hos veterinären, men allt annat är borta. 

Så jag vågar inte göra om det. Kanske någon gång i framtiden, men det måste gå bra mycket längre tid först. Jag är inte redo att ge mig på det igen. På grund av det har det inte blivit någon ny kastrat. Ledsen

När Molly är frisk (jag försöker tänka när nu och inte om, för att vara lite positiv och med tanke på hur bra hon börjar må) kan jag tänka mig kontakta Marsvinshjälpen och se om det går att få tag i en kastrat. Jag välkomnar hemskt gärna en färdig, frisk och pigg kastrat till flocken. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 12:02 #29 av: Ljungåsen

#28 Fy vilken upplevelse! Jag tror att kastreringar nu för tiden, om man väljer en kompetent veterinär, oftast förlöper väl, utan komplikationer, men någon garanti finns det förstås aldrig. Just därför är det så bra att det faktiskt går att få tag på färdigkastrerade pojkar. Då slipper man all oro.

Marsvinspojkar är ofta svåra att omplacera om de är okastrerade, medan det verkligen finns en marknad för kastrerade herrar. De går från att vara oönskade till att bli eftertraktade.

Med Molly tycker jag det låter som det går jättebra. Ett marsvin som äter med god aptit finns det sällan anledning att oroa sig för. Och du är så observant att du kommer märka om det börjar gå fel, och reagera tidigt i så fall. Jag är väldigt imponerad av hur du hanterat alltihop. Molly har tur som har dig.


Anmäl
2017-04-23 15:18 #30 av: Mitchika

#29 Det var av en mardröm, kan jag lugnt säga. Själva ingreppet gick jättebra, men det vart en massa komplikationer efteråt som han inte lyckades återhämta sig ifrån. Ja, det vore verkligen guld värt att få slippa hamna i en sån situation igen och inte behöva oroa sig för komplikationer. 

Låter så trist att dom är oönskade, men även logiskt. Ledsen
Okastrerade hanar funkar oftast bara i par och även där kan det bli strul, speciellt med introduktion mellan nya hanar som inte är bebisar. Det är också en anledning till att jag gärna vill ha en kastrat i min lilla honflock, men jag blev så fruktansvärt avskräckt av det som hände sist att jag inte ens vågat tänka tanken om en ny kastrat förrän nyligen. 

Tack (för säkert tusende gången nu, hoppas det inte känns tjatigt Skrattar) för dina fina och varma ord, för alla tips och råd och för att du engagerar dig i mig och Molly! Det känns jätteskönt att ha någon som du som är både kunnig och engagerad att prata om situationen med. KramasBlomma

Molly vägdes alldeles nyligen. Vågen hoppade mellan 827-829 gram. Det känns rätt okej, hon får fortfarande inte mycket pellets och hon äter hö med god aptit. Jag vill gärna se henne gå upp lite, men det har gått väldigt kort tid. Bara vikten håller sig någorlunda stabil så är jag glad. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 15:34 #31 av: Wijnja

Hoppas Molly mår bättre har du försäkring

Anmäl
2017-04-23 16:44 #32 av: Mitchika

#31 Tack så mycket! Det hoppas jag med. Kramas

Jag fick Molly i tisdags, jag har snart haft henne i en vecka. Glad

Det har inte funnits tid att försäkra och även om jag hade försäkrat henne samma dag som jag fick hem henne så har försäkringsbolagen oftast en karenstid på 20-30 dagar så det hade inte täckt dessa problem oavsett. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 16:47 #33 av: Wijnja

Oj tack precis kollade själv täcker bara om dem har tumörer i äggledarna så söt

Anmäl
2017-04-23 17:24 #34 av: Mitchika

#33 Jag fick höra från en veterinär när jag diskuterade försäkringar att försäkringsbolagen oftast inte ersätter operationer av äggstockscystor då det inte går att bevisa om cystorna kan ha funnits där sen innan försäkringen tecknades och att det då inte gäller. Hur sant detta är vet jag inte, men det är vad jag fick höra i alla fall. 

Hur som haver kommer det aldrig gälla för Molly, eftersom hon fick diagnosen innan hon varit försäkrad någonstans. Inget försäkringsbolag kommer därefter att täcka henne för det. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 17:32 #35 av: Wijnja

Så tråkigt hade en hona som dog av sin tumör va lite försent operera henne

Anmäl
2017-04-23 17:35 #36 av: Ljungåsen

#30 Tack för snälla ord.

Jag tycker det låter som Molly är stabil i vikt. För att man ska kunna jämföra ordentligt behöver man väga vid samma tidpunkt på dagen, bäst är på morgonen före (marsvinets) frukost. Då väger man så mycket marsvin och så lite marsvinsmat i magen som möjligt. Vikten kan variera plus minus 30 g utan att det för den skull betyder att marsvinet har ökat eller minskat. Ett rejält toalettbesök drar bort 30 g på ingen tid alls.

Jag brukar väga dagligen när jag har sjuka marsvin, och skriva upp vikten. Då ser man lättare åt vilket håll det är på väg.


Anmäl
2017-04-23 17:35 #37 av: Mitchika

#35 Åh, vad tråkigt att höra. Ledsen

Dom såg inga tecken på tumörer hos Molly i alla fall, så förhoppningsvis behöver hon bara återhämta sig från sin infektion, gå upp lite i vikt och behandla eventuell svamp så mår hon bra sen. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 17:40 #38 av: Mitchika

#36 Då ska jag försöka få in rutinen att väga henne i samband med antibiotikan på morgonen vid nio! Det är då vi går upp och hon får påfyllning av hö samt pellets och grönsak direkt efter medicinen. Glad

Hittills har jag vägt henne varje dag och antecknat någonstans (får jag bara igång hennes pärm kan jag samla allt på ett ställe mycket enklare), men det har varit på eftermiddagen. Hon har legat mellan 800-842 gram om jag minns mest respektive minst rätt. Minst är lättast att komma ihåg, det var vad hon vägde hos veterinären i fredags. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 17:52 #39 av: Wijnja

Oj har du nån näringsdrycker det kan man ge vanilj eller jordgubb smak har en hona som har trasiga kindtänder lite jobbigt väga ett måste

Anmäl
2017-04-23 19:11 #40 av: Mitchika

#39 Jag har critical care. Det kommer jag använda om Molly eller någon av mina andra tjejer blir dåliga eller får problem med att äta tills vi kan komma till en veterinär och låta denna kika på dom. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 19:46 #41 av: Mitchika

Jag gjorde i ordning lite Critical Care som jag delade upp mellan Molly och Doodle. Doodle har känts lite tunn på sistone, så jag tänkte hon kunde få smaka lite. Hon har ätit det förr och det var en hit som vanligt. Glad

Molly, däremot, blev helt galen. Critical Care var tydligen det bästa i hela världen och när jag inte lyckades fylla på sprutan snabbt nog så började hon hacka tänder åt mig. Superpopulärt, med andra ord. Det är bra, då har hon provat det och jag vet vad hon tycker om det i alla fall. Samt att jag fick fräscha upp minnet lite med CC-stödmatning, även om det inte var så mycket stödmatning som "GE HIT NU!"-matning. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 19:56 #42 av: Mitchika

Minnesnotering för framtiden: Allergin hatar Critical Care, ta allergitabletter FÖRE jag blandar till det.. Yrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-23 21:02 #43 av: Ljungåsen

#41 Friska marsvin brukar älska critical care, så det är ännu ett tecken på att Molly mår rätt bra. Underbart!


Anmäl
2017-04-23 22:30 #44 av: Mitchika

#43 Åh, vad skönt att höra! Skrattar

Ett gott tecken för både Molly och Doodle i såna fall. Det är säkert ingen fara med Doodle, hon fyllde 5 år för snart två månader sen så det är kanske inte konstigt om hon inte känns lika välmusklad som när hon var yngre? Dom enda jag har att jämföra med för stunden är Molly (som är mycket tunnare än Doodle) och Tali som är fet. Eller ja, fet och fet.. inte extremt, men lite överviktig har hon nog. Jag blir bara lite nojig när marsvinen inte känns som dom brukar. 

Molly sitter och skriker på mig nu. Hon är inte glad över att få ha varit ensam härinne i ett par timmar, men jag har andra djur att se efter och jag har gjort rent två burar ikväll. Nu är det hennes tur och jag tror hon känner det på sig. Rent i buren = nytt, fräscht hö att gotta sig i och ofta en bit morot. Jag ville bara sitta ner i några minuter och dricka lite innan jag tog itu med hennes bur. 

Sen kanske jag kan få sitta ner och ta det lugnt i ett par timmar eller så innan det blir sängdags. Skrattar

Jag börjar för övrigt tro att Mollys konstanta drickande i vattenflaskan är ett dåligt beteende hon har utvecklat.. Hon har knappt rört flaskan, som jag fyllde på innan jag gick ut och tog itu med dom andras burar, under dom två timmarna jag var borta och nu när jag ignorerade hennes skrikande när jag gick in så gick hon på flaskan direkt och började dricka och hon håller fortfarande på flera minuter senare.. Hon slutar inte, men så fort jag lockar på henne slutar hon omedelbart och sätter hon igång att gallskrika igen. 

Överlag så ger Molly mig så många vibbar av marsvinen jag hade som liten.. När jag växte upp hade vi frigående marsvin i vardagsrummet. Fråga mig inte hur mina föräldrar lyckades, men herregud, vilka väluppfostrade marsvin vi hade. Dom höll sig i vardagsrummet (med två undantag, som dock skötte sig i övriga huset och var lika väluppfostrade där), kissade på plastfrotéhanddukarna under sofforna, på filten under vardagsrumsbordet eller i den konstant öppna buren. Aldrig någon olycka någon annanstans (bajs kunde vi dock hitta lite överallt), bortsett från i famnen om vi höll i dom för länge. Ingenting tuggades på heller, varken sladdar eller möbler eller dörrkarmar. 

Varje kväll hade mina föräldrar som rutin att ge dom en liten bit gurka när dom gjorde sig i ordning för sängen. Satan, vilket liv det blev om mina föräldrar glömde bort att ge dom gurka, släckte ner huset och gick och lade sig. Det dröjde inte många minuter innan tjut ekade genom huset i protest. Vi ska inte tala om hur det blev dom kvällar när gurkan var slut. Mina föräldrar lärde sig fort att aldrig låta det hända. Skrattar

Jag kan säga att jag lärde mig från deras "misstag" och utvecklade inga såna rutiner med mina marsvin sedan när jag flyttat hemifrån. Även om det var ganska charmigt. Oskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 07:31 #45 av: Ljungåsen

#44 Äldre marsvin blir ofta lite benigare, speciellt över rumpan. I höstas flyttade en sexåring in här, som sällskap till min treåring som förlorat sin kompis, och han var benig om rumpan när han kom. Vi har satsat på riktigt bra, proteinrikt hö och ett antal pro fibre rabbit och ärtplättar dagligen, och nu ett halvår senare är han inte lika benig längre. Just protein är bra för att bygga muskler, i kombination med motion förstås.

Vet du hur länge Molly bott ensam? En del ensamma djur får ju stereotypa beteenden, av tristess. Det konstanta drickandet i vattenflaskan skulle kunna vara ett sådant. Men om hon har urinvägsinfektion så är det å andra sidan riktigt bra att hon dricker mycket. Har du funderat på att ge henne pelletsen i en aktivitetsboll? På så vis får hon lite sysselsättning och motion, samtidigt som hon äter.

Rutinfällan sitter jag benhårt fast i. Alla mina marsvin kan klockan.


Anmäl
2017-04-24 09:50 #46 av: Mitchika

#45 Ja, det är där Doodle har känts lite tunnare/benigare. Då låter det helt normalt i såna fall. Ärtplättar har jag planerat att köpa hem länge, det har bara inte blivit så. Mest för att jag har haft svårt att hitta det.. 

Jag måste nog hitta ett nytt ställe att köpa hö ifrån. Jag köper från ett stall i närheten, men kvalitén på deras balar kan vara så förbaskat slumpmässig och just nu tror jag vi har fått en riktig skräpbal. Inget av marsvinen, varken Molly eller mina andra två tjejer, verkar speciellt intresserade av att äta höet. Vilket blir lite av en katastrof! En i stort sett full höbal är för det första inte speciellt enkel att slänga, för att inte tala om att marsvinen då äter dåligt vilket inte är bra. 

Katastrofskäl nummer tre är att jag har blivit mycket sämre. Halsen är värre, hostan är värre, jag har extrem yrsel och min balans är helt ur funktion. Jag är alldeles sned när jag står, går eller sitter för att mitt balanssinne verkar helt ur funktion. Ledsen

Jag får nog kämpa mig upp till djuraffären och köpa lite hö där för att dom ska få något hö som är ätbart tills jag återhämtat mig och kan både hitta ett nytt ställe att köpa hö på och ett sätt att ta mig dit. Dom verkar avsky det här höet. Tali och Doodle har lämnat allt hö uppe i cykelkorgarna istället för att dra ner det och frossa i det som vanligt. Bara högen jag lämnade på burbotten har blivit utspridd och delvis uppäten. Molly går och puttar runt höet i en desperat jakt på bitar att äta och verkar helt ointresserad av majoriteten av höet. Förra höbalen svullade alla tre i sig utan problem.. jag är så less på allt det här krånglet. 

Nej, jag vet inte hur länge Molly bott ensam. Jag ser bara ett mönster. Varje gång jag inte går till buren och ger Molly något när hon tjuter (vilket är varje gång jag rör mig tillräckligt i stolen, något som kan bli ganska jobbigt) så går hon till vattenflaskan och börjar dricka i 2-3 minuter. 

Jag har ingen aktiveringsboll och jag vet inte vart man skaffar en heller. Ledsen
Dessutom vet jag inte hur mycket jag vågar låta Molly motionera, även om stimulans givetvis skulle vara bra. Hon har en infektion i kroppen och jag är livrädd för att den ska bli värre... 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 10:09 #47 av: Ljungåsen

#46 Tråkigt att du mår värre. Det är inte roligt att vara sjuk, och ännu mindre roligt om man har djur som man har ansvaret för.

Bra hö är jätteviktigt, men inte alltid så lätt att få tag på. Stall brukar vara ett bra ställe (hästmänniskor brukar vara noga med sitt hö), men i ditt fall kan man ju fundera på om de säljer skräpet till dig, alltså sånt hö som hästarna in vill ha. Mycket dålig stil i så fall.

Molly låter uttråkad. Det är riktigt jobbigt med marsvin som tjuter så fort man rör sig, så jag förstår att du inte gillar det. En anledning till att hon har tråkigt är ju att hon är ensam. Sa veterinären någonting om hur länge du skulle hålla henne i karantän?

Både ärtplättar och aktivitetsboll brukar finnas i zooaffärer. Annars kan man beställa hos exempelvis zooplus.

http://m.zooplus.se/shop/gnagare_smadjur/godis_snacks_kosttillskott/tillverkare/grovfoder/279272

http://m.zooplus.se/shop/gnagare_smadjur/leksaker_transport/intelligensleksaker/279366


Anmäl
2017-04-24 10:30 #48 av: Mitchika

#47 Det skulle kännas bättre om det inte var så att jag ramlade så mycket. Ställer jag mig upp så ramlar jag om jag inte har något att stödja mig mot, sätter jag mig ner så ramlar jag, böjer jag mig ner så ramlar jag. Det gör mig VÄLDIGT begränsad i vad jag kan göra. Ledsen

Förra höbalen var också från samma stall och den var helt och hållet perfekt, den älskade marsvinen. Den här höbalen är fruktansvärd. Molly ratar höet från den totalt nu, för att inte tala om Tali och Doodle. Så det här går inte, jag måste hitta något annat hö tillsvidare så att dom får något att äta annat än pellets och småskräp. 

Hon är garanterat uttråkad och jag tycker synd om henne. Jag stör mig faktiskt inte så mycket på att hon tjuter hela tiden, det är bara det att jag inte orkar med att gå till buren och ge henne uppmärksamhet varenda gång hon tjuter i och med att det är så ofta. Jag tar upp henne flera gånger om dagen och umgås med henne, men hon är så rastlös att hon inte vill sitta still i famnen (fullt förståeligt), men jag vågar inte låta henne springa runt i rummet utifall att hon skulle bli sämre av det. 

Nej, det sa dom inte eftersom vi inte visste vad exakt som orsakade vad. Om det är svamp, om det bara är en urinvägsinfektion eller om det finns något mer. Så vi skulle börja med 10 dagars antibiotikakur och därefter skulle vi se. Så jag vet verkligen inte och just nu mår jag för dåligt för att orka skriva speciellt mycket tankar och annat.. 

Jag har aldrig sett ärtplättar i vår djuraffär, men jag ska fråga dom när jag går dit. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 14:09 #49 av: Mitchika

Jag höll på med Molly här på tidiga eftermiddagen och gosade, lät henne springa lite och ha roligt. När jag sedan släppte in henne i buren och stängde luckan började hon stortjuta.. 

Så jag samlade ihop energi jag egentligen inte hade och sladdsäkrade hela mitt rum, så nu är hennes bur aldrig stängd. Hon kan vandra runt i ungefär halva rummet och kommer varken åt sladdar, dåliga ställen att gömma sig på eller något ömtåligt. Nu är buren aldrig stängd, så slipper hon förhoppningsvis må dåligt över det. Glad

Jag har även bytt ut min sköna kontorsstol mot en vanlig trästol så att jag inte kan rulla på Molly eller hennes tassar när hon väl är ute och springer. Hon verkar redan nöjdare av att bara ha buren öppen. Jag ska ta in fler handdukar strax så hon får en bättre trapp/kulle upp till buren. Jag behövde bara ta en paus och sitta ner en stund. 

Jag ska försöka ta mig upp till djuraffären om någon timme, då ska jag se om dom har både ärtplättar och aktiveringsboll där. Zooplus blir det inte från, då dom ska ha beställningar för minst 299 kronor exklusive frakt. Jag hittade samma saker på Animail, men då ska dom ha nästan 200. Jag måste se om det går att hitta billigare på djuraffären istället. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 16:02 #50 av: Ljungåsen

Det ser riktigt trevligt ut, hoppas Molly uppskattar sitt nya utrymme och blir lite mer nöjd. Jag tror inte mer rörelse skadar henne, snarare tvärtom.

Hoppas att du kryar på dig också!


Anmäl
2017-04-24 16:08 #51 av: Mitchika

#50 Det duger för stunden i alla fall. Glad

Så fort jag mår bättre kan jag säkert komma på lite saker att ställa ut för att göra det ännu mer inbjudande. Hon tycker det är riktigt kul att vandra runt då och då, men jag kan svära på att den här lilla kraken är rumsren. 

Hon springer runt och undersöker, utforskar, provsmakar på saker och sen skuttar hon in i buren och kissar. 

Jag försökte filma lite, men jag är inte den bästa på såna grejer. Det slutade med att jag har en ca tre minuter lång film på Molly som äter en morot. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 18:44 #52 av: Mitchika

Det var fel på höbalen. 

Jag tog mig till djuraffären och köpte en säck hö där för att testa. Så fort jag lade i hö i alla burarna så slängde sig alla tre över det. Det är inte optimalt, men det får duga tills jag får tag i en ny höbal någonstans ifrån. Det viktigaste är att dom äter igen som dom ska och det gör nu alla tre. Skrattar

Jag hittade även en aktiveringsboll, visserligen för katt men jag såg att det absolut kunde funka till marsvin också. Jag gav den till Molly och jösses, vilken hit. Kär

Hon behöver nog öva lite för att få till snitsen med den, då hon inte fattade att pelletsen trillade ut när hon puttade på den först utan försökte trycka in nosen i hålet. Skrattar

Intresset svalnade relativt fort när hon precis började förstå, troligtvis på grund av den stora mängden färskt hö som nu låg i buren och lockade. Hon lämnade bollen innan den var tömd och vandrade bort till höet istället. Nu vet jag dock hur jag ska servera pellets från och med nu. 

Jag videofilmade henne lite när hon lekte med bollen för det var så gulligt. Kär

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 20:24 #53 av: Ljungåsen

#52 Bra att du fick tag på bättre hö, och roligt att Molly gillade bollen. Hon måste vara rätt smart som klurade ut hur den fungerade så fort. Ofta tar det ett par dagar innan de riktigt fattat hur den fungerar, men då brukar det bli bra fart över golvet.


Anmäl
2017-04-24 20:44 #54 av: Mitchika

#53 Hon försökte ta sig in i bollen först. Jag vet inte hur många pelletsar som ramlade ut framför näsan på henne utan att hon ens såg dom. Gapskrattar

Jag tror inte riktigt det har gått in helt än, men hon ville ha tillbaka bollen efter en stund och tömde den därefter. 

Friheten, bollen och det bra höet har gjort att jag fått tillbaka "vanliga" Molly igen. Hon är mycket lugnare, skriker inte så fort jag rör mig och växlar återigen mellan att äta, dricka, vila och ibland ta sig ett litet varv runt utanför buren. Det gör hon oftast när hon letar efter något, typ morot (hon går till samma hörna som hon satt och åt den i för att se om det finns några rester) eller aktiveringsbollen. 

Jag tror hon kan ha varit extra skrikig och kinkig idag just för att hon var hungrig. Höet var som sagt inte populärt och hon kändes lite tunnare idag. Jag gav critical care till henne för att vara på säkra sidan och hon var ännu galnare i det idag än igår. På slutet satt vi dock vid buren och växlade lite. Molly åt ivrigt ur sprutan, men när jag tog tillbaka den för att fylla på den så satte hon igång att käka hö istället och så höll vi på lite. Glad

Jag tror madam Molly håller på att bli lite bortskämd. Jag ska ringa veterinären framåt torsdag-fredag och höra vad dom tror angående att hålla henne i karantän. Förhoppningsvis kanske det räcker att hålla henne separat antibiotikakuren ut? Jag hoppas det, det vore så kul om hon kunde få flytta ihop med Tali och Doodle snart. Hur bra jag än gör det för henne här så tror jag absolut hon skulle få det bättre hos dom. Plus att jag då kan spendera mycket mer av min tid med alla tre marsvinen samtidigt! Det blir mindre jobb för mig och mer kul för dom alla. Skrattar

Snart dags för medicin igen. Jag tycker att Molly borde börja bli lite trött med tanke på hennes nya frihet, utforskandet, hoppandet in och ut ur buren, aktiveringsbollen och ett kort besök av min mamma också. Molly är väldigt orädd kring människor, men reserverad. Min hand ska pussas på och putsas, mammas hand fick en bläng och sen hoppade Molly undan från den. Men hon verkar ha så mycket energi, hon är en fröjd att se. Kär

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-24 21:14 #55 av: Mitchika

Olycka vid sprutmatandet av medicinen och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. 

Det var inte Mollys fel, något hade hänt med sprutan så den var jättehackig och nästan omöjlig att få upp rätt mängd medicin i. När jag väl lyckades och skulle ge Molly medicinen, vilket hon var jättevillig  till, så exploderade allt ut ur sprutan på en och samma gång av ett litet, svagt tryck från mitt finger. Jag såg inte var medicinen hamnade eller om Molly ens fick i sig allt eller något.. 

Jag har ingen aning om vad jag ska göra nu. Är det bättre att chansa att hon fick i sig allt och låta det vara, eller är det mer riskabelt att riskera att hoppa över en medicinering än att hon får i sig dubbla mängden antibiotika om det nu skulle vara fallet? Jag slängde sprutan efter det där i alla fall och jag är glad att jag har ett litet lager av dom. Ledsen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 07:04 #56 av: Ljungåsen

#54 Låter rimligt att det var hunger som gjorde att hon var så påstridig. Marsvin gillar att äta.

När det gäller karantän så låter det bra att ta en diskussion med veterinären. Om det bara hade varit urinvägsinfektion så brukar man säga att djuret är smittfritt efter 2-3 dygn med antibiotika. Frågan är om strecket på nosen är svamp eller inte, och hur smittsamt det i så fall är.

#55 Irriterande när sprutorna hakar upp sig sådär. Jag skulle inte gett en ny dos antibiotika, då jag är rädd för överdosering. Däremot skulle jag nog förlänga behandlingstiden med en dos till.

Sprutor verkar komma i olika kvalitet. Ironiskt nog är de jag fått från Blå Stjärnan mycket sämre än de jag hämtat på apoteket.

Hoppas Molly mår fortsatt bra, och att du är på bättringsvägen.


Anmäl
2017-04-25 09:36 #57 av: Mitchika

#56 Jo, det vet jag mycket väl. Skrattar

Hon har suttit och ätit större delen av natten nu. Det jag har hört om just nossvamp är att det inte ska vara så farligt smittsamt? Jag vet inte alls om det stämmer och det beror kanske på vilken typ av nossvamp det är. Men jag ska som sagt höra av mig igen mot slutet av veckan. Förhoppningsvis får vi ett positivt besked. Eventuellt vill dom ha in henne för en extra koll, men hon känns så pass bra och frisk att jag nästan inte tror det behövs. Glad

Jag gav inget mer, jag lät henne bara slicka ur sprutan lite mer än vanligt. Det känns bättre att förlänga behandlingstiden med en dag, som du skrev. Idag fick hon antibiotika som vanligt i ny spruta och det var inga problem alls. Molly är lika glad i det nu som förut. Skrattar

Ja, jag vet inte vad som hände med den där sprutan. Jag försökte fixa sprutan, men det gjorde bara att den gick sönder helt, vilket är varför jag slängde den. En ny spruta på g. Jag undrar om det kan bero på hur kladdigt antibiotika är? 

Sprutorna köptes på apoteket, men verkar vara riktig skräpkvalité den här gången. Typiskt. Vilar huvudet i handen

I skrivande stund håller Molly på att rulla sin boll med pellets under min fot. Jag får lyfta den för att låta henne putta den vidare. Kär

Strax efter rullade den ut på golvet, där det inte finns någon matta. Där är det tydligen lite för läskigt att gå, för hon övergav den där. Jag ger tillbaka den till henne snart. 

Jag är inte på bättringsvägen, jag mår hundra gånger värre än igår och jag börjar frukta halsfluss (höger halsmandel känns ganska svullen) eller någonting ännu värre. Inte kul ihop med astma och det var riktigt obehagligt ett tag igår kväll. Ledsen

Det jobbigaste med det dock är att det gör mig ganska förvirrad. Mer förvirrad än vanligt, menar jag. Jag går in och ut från karantänsrummet med helt fel kläder hela tiden och sedan glömmer jag oftast vad jag håller på med. Speciellt om jag måste gå och byta kläder. 

Men det får gå ändå. Jag måste upp till apoteket och hämta mer bricanyl, sen kan jag mata alla djuren ordentligt, byta vatten och därefter dö ett tag i sängen om jag behöver. Molly är tack och lov inte en så svår patient att ta hand om och övriga djur är friska, så det bör inte bli mycket problem så vida jag inte blir helt utslagen i feber eller inte kan andas alls. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 10:20 #58 av: Wijnja

Svamp är inte farligt har själv åkt på ringorm det ser att det går framåt för Molly fina Molly verkar som hon börjar må lite bättre

Anmäl
2017-04-25 10:22 #59 av: Ljungåsen

#57 Humlans skriver lite om nossvamp på sin sida, och ger tips om en salva man kan be veterinären skriva ut, ifall de receptfria salvorna inte fungerar.

http://www.humlansmarsvin.se/marsvin/halsa/ohyra/nossvamp.html

Där står ingenting om eventuell smittsamhet, så jag tror precis som du att det inte smittar så lätt.

Min erfarenhet av sprutor som krånglar är att det är packningen som blir trög. Man kan hålla liv i dem ett tag till genom att doppa packningen i matolja. Mina bra sprutor fick jag gratis på Apoteket Hjärtat. Det var bara att be om medicinsprutor till småbarn.

Hoppas du inte fått halsfluss! Det är inte roligt.


Anmäl
2017-04-25 16:36 #60 av: Mitchika

Oron kickar in igen.. 

Molly känns lite tunnare idag med. Vikten sa 824 gram, så hon tappar väl inte direkt mycket vikt (om jag ska döma av när jag vägde henne tidigare), men hon känns tunnare. Jag gillar det inte alls och idag är hon tillbaka till att skrika i stort sett hela tiden. 

Hö är inte speciellt intressant, men pellets är det. Hon fick en liten bit romansallad också samt morot, men nu skriker hon mest hela tiden. Springer runt lite och satt under min stol i några minuter. 

Jag vet inte vad jag ska göra och Mälaren har hunnit stänga. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 16:58 #61 av: Mitchika

Jag vet seriöst inte vad jag ska göra och orken tryter nu. Jag mår sämre och sämre på grund av att jag är sjuk och jag varken orkar eller kan tänka klart. 

Molly växlar mellan att springa runt i rummet och skrika och att sitta i huset. Nytt hö sket hon i. Nu för första gången på flera timmar sätter hon sig i höet och äter. Jag vet inte hur jag ska orka med den här oron när jag knappt orkar med mig själv. 

Vad jag än gör nu, från att justera hur jag sitter på stolen eller nysa eller snyta mig så börjar Molly skrika, slutar äta om hon äter och kommer farande. Ligger jag i sängen springer hon runt och tjuter. 

Allt jag vill är att lägga mig ner och sova/vila, men jag kan inte slappna av och ta det lugnt när jag oroar mig för Molly och att hon springer runt och skriker gör mig bara ännu mer orolig och får mig att må jättedåligt. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 18:17 #62 av: Ljungåsen

#61 Stackars dig.

Jag tycker det låter som Molly är stabil i vikt och det är jättebra. Hon är stabil trots att hon äter antibiotika och utan stödmatning. Fantastiskt faktiskt.

Och att hon är lagom missnöjd och springer runt och tjuter är även det bra tecken. Ett sjukt marsvin blir tyst, sitter still och stänger av. Molly beter sig inte som ett sjukt marsvin.

Jag tror hennes beteende beror på att hon är sällskapssjuk. Om jag var du skulle jag ringa veterinären imorgon och kolla upp om hon måste fortsätta i karantän.

Du gör ett fantastiskt jobb. Försök koppla av.


Anmäl
2017-04-25 18:19 #63 av: Wijnja

Ge inte upp

Anmäl
2017-04-25 18:23 #64 av: Mitchika

#62 Tusen tack, Ljungåsen, jag behövde höra det där. När jag själv är sjuk och mår dåligt är det så mycket svårare att tänka lugnt och rationellt och all oro tiodubblas.. bara för att man inte orkar hålla tillbaka den. Kramas

Jag tycker så synd om henne. Hon verkar allmänt grinig och missnöjd, som du sa, med situationen. Troligtvis för att hon hör Tali och Doodle så bra på andra sidan dörren. 

Jag tror du har helt rätt. Hon känns sällskapssjuk, men hon är inte intresserad av att vara i famnen och gosa mer än ett par minuter åt gången. Jag tror att jag är en riktigt dålig marsvinskompis. Jag hade ringt redan idag om inte veterinärkliniken hunnit stänga. 

Mitt värsta problem nu är att göra rent buren inför en introduktion. Talis och Doodles bur är lite av ett projekt att rengöra, speciellt när jag är sjuk.. Yrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 18:54 #65 av: Ljungåsen

#64 Bra råd inför sammanförning av marsvin finns här.

https://www.eragons.se/sammanfora-marsvin/

Om jag var du skulle jag göra introduktionen på en neutral yta, inte i någons bur. Ha många höhögar och gömställen. Bada allihop så de luktar likadant och sen släppa ihop. Det kan bli ruskigt livat, men det vet du säkert.

När det stabiliserat sig så hade jag väntat lite till innan de får flytta in i buren, och då renskrubbat den med ättika.

Jag har själv bara satt ihop hanar, och den processen brukar ta ett par veckor. Honor påstås vara behändigare.


Anmäl
2017-04-25 19:01 #66 av: Mitchika

#65 Jag har läst på Eragons hemsida förut, men jag behöver absolut läsa på om det igen! Skrattar

Ja, jag har introducerat marsvin förut och jag har en jättestor yta i vardagsrummet som kan och kommer hägnas in för det syftet och då även förberedas. Glad

Problemet är buren, då den som sagt inte är det enklaste att rengöra när jag är sjuk.. Det går givetvis, men det är ett stort projekt. Jag kan påbörja en del av det redan nu så kanske det känns mindre överväldigande senare. 

Här är ett suddigt mobilfoto på buren med Tali och Doodle i den. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 19:02 #67 av: Mitchika

Tillägger att bilden är lite äldre, ena trähuset är utbytt mot ett smidigare med två ingångar. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 19:14 #68 av: Ljungåsen

#67 Lyckliga marsvin! De har en fantastisk boyta!


Anmäl
2017-04-25 19:35 #69 av: Mitchika

#68 Tack så mycket! Förlägen

Det är i stort sett hela mitt kök, men jag har aldrig velat ha ett köksbord med stolar i mina lägenheter. I mina ögon är det bara en massa extra onödiga möbler att dammsuga under och omkring när jag istället kan ha en marsvinsbur där och äta vid datorn eller TV:n. Skrattar

Det kräver en del jobb dagligen, men jag och mina vänner kommer hela tiden på roliga idéer till buren samt förbättringar för att göra den enklare att rengöra (bara jag kommer iväg till IKEA) samt variation till grisarna. Just den varianten på bilden har varit som mest uppskattad så jag håller mig någorlunda till den. 

Jag har även ett rum jag inte använder som jag funderat på att göra om till marsvinsrum (det skulle minst fördubbla deras boyta), men det är ett gigantiskt projekt och skulle kosta en massa pengar. När jag även går i flyttankar känns det inte som det bästa projektet att dra igång med heller. Glad

Men jag börjar ledsna här hemma. Snart struntar jag i hur sjuk jag är och att ringa och rådfråga veterinären först. Molly är alldeles rabiat. Jag kan inte göra någonting utan att hon gallskriker (snora, hosta och snyta mig går inte alls..) och oftast kommer farande. Hon klättrar på stolen, slickar på mina fötter, vill upp i famnen och sen direkt ner igen bara för att börja gallskrika igen.. 

När hon inte gör det sitter hon i huset. Alternativt kan hon sitta och äta lite hö, men det ledsnar  hon snabbt på och börjar skrika igen. Detta beteende gör att hon äter mindre, ska tilläggas. Det här känns inte bra längre och jag vet inte om jag kommer vara ännu sjukare och mer orkeslös imorgon.. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 19:44 #70 av: Herveaux

Mitchika och Ljungåsen - om jag blir marsvin i nästa liv, får jag bo hos er då? Gapskrattar
Ni verkar vara helt fantastiska marsvinsfaddrar. Blomma

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-04-25 19:59 #71 av: Ljungåsen

#69 Om du orkar, så släpp ihop dem. Urinvägsinfektionen smittar inte längre, och det kommer hålla Molly sysselsatt. Dessutom kommer hon äta bättre när det blir konkurrens om maten.

#70 Det går bra, om du blir en marsvinshane.


Anmäl
2017-04-25 20:05 #72 av: Mitchika

#70 Awww! Hos mig får du plats om du blir en hona eller en kastrat, så det verkar lugnt för dig vad du än skulle bli. SkrattarBlomma


#71 Det är det som oroar mig nu.. orken. Men jag får försöka ta i lite. Det blir ett projekt, då majoriteten av lekhagsgallret nu står härinne och gör det möjligt för Molly att springa runt fritt. 

Om jag låser in henne en stund för att fixa lekhagen, lite mat, gömställen och en rolig plats att vara på och samtidigt börjar rengöra tjejernas bur genom att slänga in allt i tvätten så.. det kan gå. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 20:49 #73 av: Mitchika

Sådär, Molly fick sin antibiotika en kvart tidigare för att vi ska kunna dra igång med det här. Hon kommer nu bli gnuggad i en nedkissad fleecefilt (låter jättemysigt) från Talis och Doodles bur och därefter får vi se. Utrymmet jag har förberett är ungefär lika stort som själva buren och det finns hö, rivna morötter och lite pellets utspritt här och var samt ett par gömställen. Jag var inte förberedd på att göra introduktionen så snart, så jag hade väldigt få gömställen att använda mig av... 

Okej, dags att släppa ihop dom och se på när dom har ihjäl varandra! Skrattar*Optimist* 

Alla marsvinen är uppspelta och låter nu, inklusive Molly. Dom vet att något är på gång. Det här ska bli spännande.. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 21:33 #74 av: Mitchika

Okej, mina marsvin är lika förutsägbara som alltid.

Tali är rasande över nykomlingen och hatar allt och alla (inklusive mig). Hackar tänder, "svär" på marsvinsspråk och gör allt för att visa att Molly inte är välkommen. Både Molly och Doodle har fått sig ett par tjuvnyp från tjurskallen.

Doodle kunde inte ha brytt sig mindre. Hon har varit lite nyfiken, sniffat och undersökt Molly lite och vice versa, men överlag kunde inte Doodle bry sig mindre. Det finns mat!

Molly ser ut att ha blandade känslor. Hon tar försiktiga steg till att vara med i gemenskapen, men blir oftast bortjagad av Tali. Hon står dock upp lite emot Tali, så det kan bli "spännande" om jag har otur.

Det ser dock ut som om Molly försöker hitta en fredligare lösning och hon är inte alls lika på eller otrevlig som Tali.

Sitter med dom i hagen nu och skriver från telefonen. Det blev precis en liten stand off mellan Molly och Tali med ett par bett, men Molly vek ner och årergick till att äta hö.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 21:39 #75 av: Ljungåsen

#74 Låter ju inte som katastrof i alla fall, det är bra. Håller tummarna för er allihop!


Anmäl
2017-04-25 21:45 #76 av: Mitchika

#75 Nej, det kunde vara mycket värre!
Molly och Doodle verkar funka ihop
Tali funkar knappt med någon, som vanligt.

Frågan är bara vad jag gör sen när det är dags att sova. Separata burar igen eller grundrengöra deras nuvarande och försöka där med alla tre..?

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 21:51 #77 av: Ljungåsen

#76 Jag skulle lämna dem i det utrymme där de är nu. Inte dela på dem och inte flytta in dem i Talis (och Doodles) bur förrän det lugnat sig. Kanske imorgon.


Anmäl
2017-04-25 21:59 #78 av: Mitchika

#77 Tusen tack för dina råd och tips!

Det här är inte den mest optimala plats att lämna dom på över natten av flera skäl. Jag ska se hur länge jag orkar sitta här. Jag börjar känna mig riktigt mör, sjukdomen gör sig påmind rejält nu.

I värsta fall får jag knåpa ihop en desperat nödlösning och sova bredvid den, för snart kommer jag krascha.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-25 22:49 #79 av: Mitchika

Jag blev tvungen att avbryta hela introduktionen. 

Inte på grund av marsvinen, utan för att jag fick feber och halsen brann av allt hostande. Jag mår så fruktansvärt dåligt att jag inte kan tänka klart. Jag ville bara få hem marsvinen till deras burar där dom kan äta, dricka och vila i lugn och ro så jag kunde däcka sedan utan ett orosmoment som gnager i bakhuvudet. 

Skriver bara ett kort meddelande för att förklara läget. Hör ni inget från mig på ett par dagar så beror det på det. Jag har inte varit så här sjuk på flera år. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-26 01:55 #80 av: Mitchika

Vaknade vid halv två. Vet inte om det var smärtan som väckte mig eller tystnaden från Molly.

Tog en värktablett och kollade till henne. Samma pigga och alerta blick i ögonen som alltid, men hon var rädd. Burrade när hon hörde min röst och det såg inte ut som om hon hade lämnat huset sen hon kom tillbaka till buren. Både hö och vatten var orört.

Jag lugnade henne och förberedde en portion critical care, till Mollys förtjusning. Ytterligare en spruta gick sönder.. Skräpkvalité..

När portionen var slut var både matte och Molly nöjda. Molly sitter och frossar hö nu och jag tror att jag kan somna om i lugn och ro.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-26 08:07 #81 av: Ljungåsen

#80 Stackars dig. Det är inte roligt att vara sjuk.

Synd att du fick avbryta introduktionen, men nu är det som det är. Det är bara att ta nya tag.

Har du någonstans där du kan göra en temporär hage där de kan vara i åtminstone 48 timmar? Det är den tid det brukar ta för en ny flock att bli någorlunda stabil. Eftersom Tali är så dominant så tror jag det är en dum idé att ha introduktionen i det som hon ser som hennes revir. Då är det bättre att göra den i Mollys hage. Släppa ihop, och sen bara vänta ut det tjafs som blir.

Att Molly var lite dämpad i natt är inte konstigt. Först nya kompisar, och sen försvann de. Det kommer bli bättre.

All lycka till. Med introduktionen och med din egen sjukdom.


Anmäl
2017-04-26 11:47 #82 av: Mitchika

#81 Nej, inte ett dugg. Så länge jag trycker i mig hostmedicin, halstabletter och Ipren så fungerar jag åtminstone. Koffein hjälper också. Kämpar

Ja, jag tyckte det var jättesynd, men jag höll på att kollapsa och somna i hagen och det var inte optimalt av många skäl. Ledsen

Det går absolut! Jag var alldeles för dålig igår kväll för att kunna täcka upp för bristerna i hagen (dom hade kunnat ta sig ut och det var svårt att få till vattenflaskor stadigt då hagen var ranglig), men jag har suttit och planerat försiktig under dagen och kallat in förstärkning. 

Ikväll får jag lite välbehövlig hjälp med en lättare ommöblering i vardagsrummet så att jag sedan kan sätta ihop en stadig, hållbar hage där för längre bruk. Den kommer inte bli lika stor som det var igår, men förhoppningsvis stort nog om jag slänger in massa gömställen och hö överallt. Den kommer då stå bredvid bäddsoffan där jag kommer ligga och kurera mig och även sova, om situationen i buren skulle urarta. Jag vaknar inte av burrande, pratande och tandhackande, men smällar och skrik väcker mig på sekunden däremot så jag tror det kan bli en bra lösning. Inte för att jag tror att det kommer gå så långt, men jag vill vara beredd på allt. Glad

Hon är mycket bättre idag, nästan sitt vanliga, skrikiga jag igen. Hon behöver bara vänta tills kvällen, sen får hon bo ihop med sina blivande kompisar igen. Permanent den här gången. Glad

Tack igen, Ljungåsen! Jag rapporterar hur det går. Blomma

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-26 16:21 #83 av: Ljungåsen

#82 Bra att du får hjälp med att ställa iordning en bra neutral yta! Och jättebra att du har en behaglig plats i närheten att övervaka. Nu får vi bara hoppas att det går bra också. Det verkade ju positivt igår, så jag tror det kommer fungera.

Senaste introduktionen jag gjorde (den mellan treåringen och sexåringen) gick plättlätt. De växlade mellan att jaga runt varandra och burra och klappra tänder i två dygn ungefär. Sen tog det en vecka till innan de fick flytta in i sin låda, men de är ju pojkar och då får man inte ha för bråttom. Numera är de aldrig osams, utan jättetajta. Det är roligt när det blir så bra.

Jag hoppas det blir lika trevligt för alla dina, och att Tali blir nöjd med att få en kompis till att bossa över.


Anmäl
2017-04-26 23:38 #84 av: Mitchika

#83 Tja, jag fick hjälp med att flytta tunga möbler som jag inte kan flytta utan att tappa dom när jag är sjuk och jag fick plastfroté levererat till dörren för att fixa hagen. Resten fick jag ta itu med själv. Skrattar

Det tog SÅ mycket längre tid än det borde ha gjort på grund att jag är sjuk och att jag gjort mitt bästa för att hosta upp en lunga, så allt har gått i slow motion. Men nu är alla tre satta i hagen, som är designad att vara ett tillfälligt, permanent boende med allt vad det innebär och grisarna är inslängda. 

Nu kommer dom inte ut därifrån förrän dom alla tre är bästa vänner eller någon av dom ligger död! Skrattar

Ursäkta min brutala humor där, men jag kände att jag behövde skoja lite med tanke på situationen. Givetvis kommer jag inte låta det gå så långt, men det bör inte gå så långt heller med tanke på att det är honor och att alla (utom kanske Molly) varit med på minst en introduktion förr. Glad

Jag skakar och svettas och har feber igen, trots Ipren och jag har knappt någon röst kvar efter allt hostande. Min lägenhet är ett enda stort bombnedslag efter allt byggande och flyttande, vilket känns.. lagom bra, men det går i alla fall att ta sig fram. Det lär ta mig en vecka eller så att få ordning på allt igen så fort jag är frisk, vilket känns.. motiverande att se fram emot efter det här är över. Gapskrattar

Det enda positiva var marsvinen, speciellt Molly. När jag höll på att fixa och krångla med hagen blev alla tre som tokiga, precis som dom visste vad som väntade på dom. Det var spring, hopp, tjut, gnag på galler från Molly. Molly försökte verkligen bryta sig ut ur buren och ta sig ut till mig, stackaren. 

Men så fort dom hamnade i buren igen var det tandhackande, burranden och otrevligheter från Tali, men maten var som vanligast mest intressant. Nu ska jag fixa i ordning bäddsoffan och ligga där och titta på dom medan jag långsamt "dör" och glider in i sömn. Skrattar

Jag hoppas det här kommer gå bra nu! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 08:33 #85 av: Ljungåsen

#84 Jag hoppas du fått en god natts sömn, och att det känns lite bättre idag. Och så hoppas jag förstås att marsvinen inte bråkat allt för mycket under natten.


Anmäl
2017-04-27 08:36 #86 av: Mitchika

Det här går inte riktigt som jag hoppats..

Molly och Tali har varvat ner en del mot varandra, men båda två är väldigt dominanta och viker inte ner sig. Molly verkar mer tuff än Tali, om jag ska vara ärlig. Inte mer på eller aggressiv utan bara mer.. lugn, kanske är ordet jag letar efter? Hon ger Tali utrymme när Tali begär det, men är inte vek och låter sig köras runt med utan att säga ifrån.

Doodle går det inte lika bra för...

Bland det första sakerna som hände efter att dom hamnade i hagen var att både Tali och Molly började bråka med henne..

Tali blev svinförbannad på allt och alla när hon såg Molly igen och det inkluderade Doodle. Doodle blev påflugen (inte fullskaligt slagsmål utan framrusad till och biten på väldigt hotfulla sätt) av Tali flera gånger och Doodle är även är livrädd för Molly.

Doodle och Molly är inte heller så förtjusta i varandra. En del tandhackanden och småkäbbel har ägt rum, men Doodle är låg och vill inte bråka så hon flyr istället.

När jag vaknade nu satt Doodle i ett hörn och såg livrädd ut. Hon sitter nu bakom ett av gömställena och vågar inte komma fram. Hon vet att hon bara blir biten om hon gör det..

Så här illa beter sig INTE Tali mot Doodle i vanliga fall. Tali kan vara lite dominant och bossig i buren, men nu verkar hon ta ut alla frustrationer och all ilska på Doodle bara Doodle visar sig..

Molly är inte lika illa som Tali, men Doodle är rädd för henne istället och flyr.

Det här känns inte bra för Doodle alls..

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 08:53 #87 av: Ljungåsen

#86 Jag tror det är klokt att ha is i magen de första magiska 48 timmarna. Om de inte slåss som en boll så betyder det att det går bra. Det är så väldigt lätt att tycka synd om den som hamnar längst ner i hackordningen, men det hjälper inte. Om du bryter nu så kommer det bli snudd på omöjligt att få ihop dem.

Se till att Doodle kommer åt hö, mat och vatten, och att det finns ställen dit hon kan dra sig undan utan att bli instängd.


Anmäl
2017-04-27 09:09 #88 av: Mitchika

Ingenting kommer avbrytas såvida inte en gris blir rejält skadad och/eller slutar äta och blir apatisk. Speciellt inte med dom framsteg som redan gjorts på den här korta tiden.

Nej, Tali och Molly har huggit mot varandra en hel del, men ingen har rykt ihop så pass!

Doodle äter med glädje på sin avskilda plats och hon har tillgång till vatten. Dock har jag bara sett Molly dricka ur flaskorna.

Jag har försökt fixa så att det finns möjlighet att fly undan utan att trängas in i ett hörn. Flera av gömställena står vid hörnen så att det blir gångar bakom och vid hörnen så att dom kan springa runt istället för att fastna om dom blir jagade.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 09:19 #89 av: Mitchika

Tali var precis borta hos Doodle, burrade lite och buffade på henne innan Tali backade, hoppade runt lite och skuttade iväg. Så jag tror nog att det här blir bra i slutändan!

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 09:26 #90 av: Ljungåsen

#89 Underbart! Jag håller tummarna!


Anmäl
2017-04-27 15:15 #91 av: Mitchika

Det har varit otroligt lugnt och tyst i buren ett tag bra nu. 

Tjejerna har för det mesta legat separat i eller bakom olika gömställen och småätit lite. Väldigt lite interaktioner. Jag tänkte att jag skulle väcka dom ur eftermiddagsdvalan samt se till att dom fick i sig lite vätska (då vattenflaskorna har varit väldigt ignorerade) genom att ge dom lite romansallad. Glad

Doodle har vad jag kallar selektiv hörsel på äldre dagar, vilket betyder att hon ignorerar totalt att jag står och prasslar med påsar, smackar och ropar, men sekunden hon hör att Tali äter på något som inte är hö kommer hon farande. Hon reagerar även om jag öppnar kylskåpsdörren, men allt annat struntar hon fullständigt i. 

Tali och Molly kom däremot glatt fram båda två och fick sina salladsblad. Givetvis så är den andres salladsblad godare än ens egna, så det blev ett byte kort efter. Skrattar

Molly stal Talis salladsblad.
Tali försökte stjäla tillbaka det...
... men gav strax upp och stal Mollys salladsblad istället!


Om jag bara hade en femma för varje gång jag sett den här"stjäl från varandra"-rutinen utspelas hos alla marsvin jag haft under hela mitt liv så skulle det garanterat täcka upp för Mollys veterinärräkningar och mer därtill. Gapskrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 15:39 #92 av: Ljungåsen

#91 Vad roligt att det går så bra! Och det är fullkomligt självklart att kompisens grönsaker är de som är godast. Typiskt marsvin.


Anmäl
2017-04-27 15:45 #93 av: Mitchika

#92 Absolut! Jag tror det är ganska typiskt med djur överlag. Skrattar

Det var så när jag hade unghund också. Marsvin fick salladsblad, hunden stal ett och smet iväg med det under vardagsrumsbordet för att äta upp sitt stöldgods ifred (trots att han grimaserade vid varje tugga och verkade tycka det smakade förbaskat illa). Marsvinet insåg att hunden stulit ett salladsblad, rusade ut till hunden under vardagsrumsbordet, hoppade in mellan hundens framben, tog tillbaka salladsbladet och rusade in med det under soffan dit hunden inte kunde nå. 

Vad man önskade att man hade haft kameran framme i det ögonblicket. Kär

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 22:31 #94 av: Mitchika

Jag kom hem från affären strax före åtta och har sedan dess fixat mat, suttit ner och vilat och bara tagit det lugnt. Mår sämre på kvällarna, men jag tror jag börjar bli på bättringsvägen! Jag har inte hört ett ljud från marsvinshagen under den här tiden. 

Molly fick sin antibiotika vid nio, så jag vet att hon är pigg och glad i alla fall. Glad

Jag börjar ju nästan tro att dom har haft ihjäl varandra därute.. dags att spendera lite tid med dom nu innan sängdags. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-27 23:04 #95 av: Mitchika

Nästan 24 timmar har gått och situationen är SÅ MYCKET BÄTTRE i hagen jämfört med hur den var när dom precis kom in. Skrattar

Dom har gått från "Herregud, vad jag önskar du kunde försvinna från jordens yta" till "Jag önskar inte att du kunde försvinna från jordens yta fullt lika mycket längre" vilket är en stor förbättring. Skrattar

Alla handdukar har bytts ut, jag tvättade en massa gamla fleecefiltar och dom ligger nu i hagen istället och det är dags för en massa ny mat. Jag kände sätta mig ner och servera en tallrik critical care, för att se om jag kan få en liten gemenskap runt mig med något supergott och frestande för att få dom att bonda lite mer. 

Pro-Fibre rabbit kom förresten idag, så det tänkte jag smula ner och erbjuda alla tre också. Stressen med en ny burkompis kan säkert påverka magarna negativt, så jag tror det kan vara bra för alla tre. Glad

Men jag tror verkligen att en kastrat vore bra för flocken, mer nu än någonsin.. 

Jag vet inte hur mycket bättre jag tror att det kommer bli, då jag känner Tali och Doodle väldigt väl vid det här laget, så jag tror det vore bra om någon kom in och styrde upp deras lilla kaos i en inte allt för avlägsen framtid. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-28 07:15 #96 av: Ljungåsen

#95 Roligt att det går fortsatt bra med marsvinen! Och bra att du börjar krya på dig.

Jag tror, precis som du, att det vore bra med en kastrat i flocken som kan styra upp lite. Men så länge som de inte slåss så är det ingen akut brådska. Det är nog klokt att låta den nya konstellationen stabilisera sig lite innan.

Pro fibre brukar jag handmata. De är tillräckligt stora för att man ska kunna hålla i dem en och en.


Anmäl
2017-04-28 11:14 #97 av: Mitchika

#96 Borde inte ha sagt det sista där angående mig, för idag är jag sju gånger värre än innan. Det är så kul att vara sjuk på det sättet när det hoppar upp och ner mellan dagarna.. Vilar huvudet i handen

Jag kommer inte ens ta in en kastrat om han så ramlade i mitt knä förrän om minst några veckor. Mollys antibiotikakur måste gå över och hon måste stabilisera sig efteråt, skapa nya magbakterier och få en frisk och hälsosam bakterieflora först. Sen vill jag se att hon mår 100 % bra och går upp en del i vikt, både med lite välbehövt fett och muskler. Hennes kissproblem verkar ha upphört helt, förresten och hon dricker inga katastrofala mängder ur vattenflaskorna utan dricker normala mängder igen. Glad

Efter det kan det bli dags att titta efter en kastrat. Glad

Jo, det försökte jag också. Tråkigt nog så ratade alla tre det. Inget gott eller spännande alls. Doodle åt några stycken på egen hand som jag lämnade på fleecefilten, medan Molly försökte sno vad än för gott Doodle hade hittat ur munnen på henne. Hon vägrade fatta vad det var och dissade totalt pelletsen på fleecen.. 

Däremot fick jag i Molly en hel del genom att krossa det och blanda ut det med critical care. Tali vågade provsmaka, men visade snabbt att det inte var något för henne och Doodle ratade det totalt, trots att hon älskar critical care. Så ja, det kan bli en liten utmaning att få i dom det tills jag hittat ett sätt som fungerar. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-28 12:11 #98 av: Ljungåsen

#97 Trist att du mår sämre igen.

Och mycket typiskt att dina flickor inte gillar pro fibre, när de så väl behöver det. Alla djuren (marsvin och kaniner) här hemma tycker det är supergott.

Marsvin kan ju ha väldigt bestämda uppfattningar om vad som är gott eller inte. Min erfarenhet är att de kan vänja sig ganska bra, och helt plötsligt börja älska sådant som de tidigare ratat, bara man envisas och serverar det tillräckligt många gånger.

Om krossning och sprutmatning fungerar så är det ju bra. Du skulle också kunna testa att blanda pro fibre med deras vanliga pellets. Ibland fungerar det att luras.


Anmäl
2017-04-28 23:01 #99 av: Mitchika

Jag vet inte vad det är med Mollys antibiotika, men när jag skulle ge den till henne ikväll fick jag tre marsvin framspringandes som alla ville ha sprutan! FörskräcktYrar

Jag fick ta bort Molly och snabbt ge henne antibiotikan och sen släppa ner henne igen. Tali och Doodle försökte se vad hon hade fått och om dom kunde sno det ur munnen på henne. Skrattar

Jag lät dom undersöka sprutan efter den var tom och bägge två försökte ta den. Vad är det med den här antibiotikan, alltså? 

Hur som haver.. 
Nu, drygt 48 timmar senare, har allting lugnat ner sig i den lilla gruppen. Alldeles tyst och lugnt större delen av tiden. Det blir fortfarande lite tandhackande då och då när Molly "tränger sig på för mycket" enligt Tali och Doodle, men annars är det lugnt! 

Molly försökte stjäla sallad från Tali igen och även Doodle. men misslyckades. Hon behöver lära sig hur man gör. Doodle däremot är min lilla mästertjuv och vet precis hur man stjäl från andra. Hon stal salladen från Tali efteråt när Molly misslyckades och lyckades behålla den tills den var slut. Så mina två tjejer är i stort sett tillbaka till sina vanliga jag igen. Skrattar

Molly har blivit sitt vanliga, högljudda jag igen också. Skriker och tjuter efter mig när jag smackar och ropar på henne, men det är inte alls samma sak längre. 

Det känns konstigt att säga att man är glad över hur ett marsvin som man innan var så tajt med och hade ett sånt starkt band med inte längre beter sig på samma sätt. Vi har givetvis ett band fortfarande, men det är inte som det var innan. Hon är mycket mindre intresserad av att bli upplockad av mig, hon springer iväg så fort hon misstänker att jag tänker göra det och jag är inte alls lika intressant överlag (om jag inte har gottis i händerna, givetvis). Det är mycket roligare att vara i hagen tillsammans med Tali och Doodle. Jag duger mest som matmaskin just nu och jag kunde inte vara gladare. Skrattar

Dom kommer få vara i hagen över natten och jag startar en maskin med deras burgrejer nu som får bli klar över natten. Imorgon blir det till att helrengöra buren och skrubba rent överallt med Grumme och ättika för att förbereda flytten hem till stora buren. Sen ställs hagen i ordning igen inne i extrarummet där den hör hemma. Glad

Förhoppningsvis kommer flytten att gå smidigt nu när alla tre är vana vid varandra. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-28 23:04 #100 av: Mitchika

#98 Tack, Ljungåsen, jag ska smyga ner "eländet" som dom verkar se det i deras vanliga pelletsskålar och även försöka truga lite och mata med spruta nu under dom kommande dagarna. Speciellt viktigt är det för Molly. 

Jag behöver räkna på det här och se om det är måndag kväll eller tisdag morgon som är sista antibiotikadagen. Eller rentutav tisdag kväll. Min trötta, förkylda hjärna är inte så bra på matte just nu. Men efter det kommer en läskig period till, när Molly inte äter antibiotika längre. Klarar hon sig bara igenom dom dagarna som följer efter jag slutat så tror jag att det blir grönt ljus sen och jag kan äntligen slappna av. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-29 07:20 #101 av: Ljungåsen

#99 Det är verkligen goda nyheter! Så skönt att Molly trivs i sitt sammanhang, och att de andra flickorna har accepterat läget och trivs de med.

#100 Du började med antibiotikan på kvällen den 21/4? Då blir sista dosen morgon den 1/5. Om du ska kompensera för den hon kanske inte fick så är det kväll 1/5. Lättare att få det rätt om man räknar doser, tycker jag.

Lycka till med allting!


Anmäl
2017-04-29 13:33 #102 av: Mitchika

#101 Ja, jag tror att det äntligen har lugnat ner sig nu. Lite vanligt käbbel, men inget värre än så. Det gick väldigt odramatiskt, precis som jag hoppades på. Skrattar

Det blir att långsamt rengöra stora buren och förbereda dom för att flytta dit ikväll eller eventuellt imorgon. Jag verkar vara på bättringsvägen igen, men jag vet inte hur mycket jag vågar pusha mig själv. Det får ta den tid det tar. Under tiden funkar hagen jättebra för dom. Glad

Åh, tusen tack! KramasBlomma
 Min första gissning stämde då, måndag kväll! Jag vill gärna ge en extra dos för att kompensera för den förlorade. Jag tror inte hon fick i sig mer än någon droppe eller så från den. Bättre det, hon ska ha sin fulla 10 dagars kur som veterinären ordinerade. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-29 17:46 #103 av: Mitchika

En liten viktuppdatering om Molly, som jag insåg att jag glömt att skriva om! 

Idag vägde hon 866 gram och nu börjar hon kännas fin i kroppen. Det känns som om hon är på väg att få både muskler och lite välbehövt fett under huden nu. Kär

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-29 18:35 #104 av: Ljungåsen

#103 Verkligen jättebra! Vilken insats du gör för Mollys livskvalitet!


Anmäl
2017-04-30 13:53 #105 av: Mitchika

Skriver bara ihop en snabb uppdatering här. Saker och ting går fortsatt bra och det verkar ha gjorts upp en rangordning nu. Molly verkar ha hamnat lägst i rang, vilket inte vore så konstigt med tanke på att hon är ett par år yngre än båda två. Doodle har börjat stå på sig lite och säga ifrån, likt Tali gjorde innan dess, så jag tror att Molly kommer hamna längst ner när allt uppgjort. Glad

Jag blir inte bättre alls och på grund av att jag pushat mig själv så mycket när jag varit sjuk så har min kropp börjat säga ifrån. Minsta lilla ansträngning får mig att börja svettas och tappa all styrka i armarna och benen samt balansen, så nu måste jag ta det obeskrivligt lugnt och försiktigt. Det har även gjort att jag fått kalla in förstärkning igen för att försöka fixa ordning den riktiga buren. 

Molly har varit smal nog för att enkelt gå igenom kompostgaller, så jag behöver byta ut gallret i riktiga buren mot gallret med hönsnät från hagen dom är i nu för att få det 100 % Molly-säkert där. Så det är ett ganska stort projekt, men jag klarar det inte själv just nu.. 

Jag hoppas att jag får hjälp att klara av det, annars får dom helt enkelt bo i hagen tills jag är frisk igen. Det dör dom givetvis inte av, men det känns så tråkigt. Hagen är inte lika rolig och alla kul saker ligger i tvätten/i duschen och rengörs för att bli luktfria kunna användas av dom alla efteråt. Ledsen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-04-30 15:02 #106 av: Wijnja

Bra att det går bra för Molly hon verkar må bättre

Anmäl
2017-05-01 22:21 #107 av: Mitchika

Kommer längre uppdatering om en stund. Jag håller på att fixa det sista med deras bur, men ville bara nämna vad som hände här mot slutet. 

Marsvinen är just nu i en tillfällig hage som inte är så säker medan jag fixar det sista med buren. Molly vägrar sluta tjuta, för hon vet att det är något spännande på gång. Därefter börjar hon tugga galler och jag ropar åt henne att sluta. Hon slutar och börjar tjuta istället, så jag går ut i vardagsrummet för att se om jag kan lugna henne lite. 

När jag kliver ut där så kommer Molly springande mot mig på vardagsrumsmattan, vilt tjutande och överlycklig. Jag plockar upp henne, går tillbaka till hagen och tittar och det finns inte ett enda hål någonstans där hon kunnat ta sig ut.. Yrar

Ett skrikigt teleporterings/spökmarsvin är vad jag har att göra med, tror jag.. Spöke

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-01 23:04 #108 av: Mitchika

Okej, det blir uppdatering imorgon istället. 

Burombygget sög musten ur mig fullständigt. Jag var inte beredd på att det skulle bli ett så enormt projekt och ta så lång tid. Nu är jag helt slut, men imorgon ska jag försöka rapportera och lägga upp lite bilder. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:08 #109 av: Mitchika

Jag ska inte ta ut någon seger i förskott, men jag trodde verkligen inte att den här dagen skulle komma. (Jag kan vara en riktig pessimist ibland som inte vågar hoppas för mycket) Kär

Molly går utan antibiotika nu och nu är hon som känsligast, så jag ska se till att hon får i sig pro fibre rabbit för att hjälpa henne återfå en bra tarmflora samt critical care för att hon ska få i sig mycket nyttigheter. Hon älskar min blandning av dom två, så det borde inte vara några problem. Glad

Igår så flyttade alla marsvinen tillbaka till sitt riktiga hem. SkrattarPartajar

Jag satte in dom när deras mathörna var klar, men alla fleeceleksaker fortfarande fattades. Dom placerade jag tillbaka en efter en medan två spralliga marsvin (Molly och Doodle) rusade runt benen på mig och Tali satt i huset i mathörnan och surade! Precis som vanligt, med andra ord. Det enda som var nytt var ett andra marsvin springandes runt mina fötter. Skrattar

Om någon undrat varför jag inte lagt upp några bilder på Doodle i den här tråden så är svaret helt enkelt att jag skämts ögonen ur mig för min dåliga klippning av hennes päls.. Skäms

Jag brukar få till det mycket bättre än vad jag gjorde den här gången, men det blev en slarvig snabbklippning inför Mollys ankomst så det blev långt ifrån den snyggaste klippningen jag gett henne.. Det har börjat växa till lite nu så det ser inte för illa ut, men jösses, vad glad jag är över att Doodle inte bryr sig om sitt utseende. Yrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:13 #110 av: Mitchika

Nyfikna, glada Molly. Skrattar

Det var mycket utforskande som gällde igår, men som även krävde en massa matpauser på vägen. Glad

Jag ska försöka mig på lite klovård idag igen. Pulpan är fortfarande väldigt långt på klorna, men vågar jag inte klippa så vågar jag nog fila lite på dom i alla fall, med Mollys tillåtelse. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:16 #111 av: Mitchika

Lite bilder från nu på morgonen. Glad

Marsvinen sov så sött när jag gick upp och störde dom, Tali och Molly i fleeceskogen och Doodle i ena huset. Dom fick lite romansallad och det fick snabbt liv i gänget. Skrattar

Givetvis skulle salladsbitar stjälas av varandra också. Molly har börjat få in snitsen nu, hon lyckades sno en bit från Doodle! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:17 #112 av: Mitchika

Tali ville inte delta i morgonens fotosession. Matte kunde dra dit pepparn växer, enligt henne. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:19 #113 av: Mitchika

Ett par misslyckade försök att få en bra närbild på Mollys nos. Hon är alldeles för glad, nyfiken och sprallig för att vara stilla särskilt länge. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:21 #114 av: Mitchika

Till sist så gjorde Molly det bekvämt för sig vid ena skålen och började äta lite pellets. Då passade jag på att ta lite bilder. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:21 #115 av: Mitchika

Närmare.. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:25 #116 av: Mitchika

Riktigt nära! Skrattar

Jag vet inte riktigt om jag inbillar mig eftersom jag ser henne varje dag, men jag tycker att randen på nosen har minskat lite! 

Jag fortsätter att avvakta och se, men både jag och flera som har sett Molly tycker att det verkar som om hennes päls är på väg att växa ut igen. Vi får se hur det går under dom kommande veckorna. 

Jag ska ta och försöka ringa till Mälaren efter lunch och rapportera läget och se vad dom tycker att vi ska göra något mer eller om vi bara ska avvakta ett tag nu. Vet inte om det nämndes i ett tidigare inlägg, men alla Mollys kissproblem har upphört. Inget hetsdrickande ur flaskan längre, inga läten eller "grimaser" när hon kissar, allt verkar helt normalt. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:30 #117 av: Mitchika

Doodle dök upp och ville veta vad för gott Molly hade hittat i matskålen. Skrattar

Doodle är för övrigt jättejobbig just nu. Jag kan inte riktigt säga om hon försöker fastställa rangordning genom att vara på Molly eller om hon är i brunst. Jag tror ärligt talat på det sistnämnda, då hon kan gå på Tali också, men jag är inte frisk än och kan inte se saker och ting lika tydligt som jag brukar. 

Tali är sitt vanliga, tjuriga jag, men mindre otrevlig mot Molly. Hon verkar ha accepterat läget, om än något motvilligt. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 11:31 #118 av: Herveaux

Så härliga bilder! Skrattar

Tycker inte du inbillar dig om Mollys nos-rand, jämför man med bilden i #0 så är det skillnad! Tummen upp

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-05-02 11:38 #119 av: Mitchika

#118 Tack så mycket! Kramas

Jag hoppas verkligen att det är så! Jag oroar mig lite över att det kan vara ljuset på bilderna som gör att det ser olika ut, men jag tycker personligen att det ser bättre ut när jag tittar nära på hennes nos. Dock så ser man ju gärna det man vill se.. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 12:04 #120 av: Mitchika

Sådär, nu har jag pratat med samma veterinär på Mälaren igen. Hon var så glad att det gått så bra och hon tycker att vi avvaktar nu. I och med att Molly är så pass pigg och glad igen, samt äter och umgås med Tali och Doodle tyder allt på att Molly är på väg åt rätt håll! 

Vi kan ta ett uppföljande blodprov och se om allt ser bra ut, men veterinären tyckte inte det var direkt nödvändigt då Molly är så pass mycket bättre. Jag har det i åtanke, men om Molly visar några tecken på att bli sämre så åker vi in igen oavsett. Antibiotikan som Molly fick var den snällaste veterinären kunde ge, så hon hoppas att det inte ska bli några komplikationer. Molly får pro fibre rabbit i alla fall, för säkerhets skull. Glad

Nu väntar både jag och veterinären förväntansfullt på att se om chippet fungerar som det förväntas och om Molly får tillbaka pälsen på sina kala fläckar. Skrattar

Det gör ingenting om hon inte skulle göra det, vad jag förstått. Det är mest estetiskt och då dom bor skyddat från drag, står intill ett element och har en massa fleece och filtar att gosa in sig i så tror jag att det kommer gå bra oavsett om hon får tillbaka den eller får leva lite tunnhårig. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 12:20 #121 av: Wijnja

Så söta marsvin du har hur funkar det mellan dem

Anmäl
2017-05-02 12:38 #122 av: Mitchika

#121 Tack så mycket! Det funkar okej mellan dom. Glad

Dom slåss inte, men däremot blir det en hel del käbbel. Speciellt när någon av dom är i brunst, men jag funderar på att ta in en kastrat i flocken. Särskilt för Mollys skull, då hon är lite yngre än både Tali och Doodle och hon riskerar att kunna bli ensam kvar i framtiden. 

Tali fyller sex år i september och Doodle fyllde fem år i mars. Molly är tre år nu och blir fyra år i december, så det är en liten ålderskillnad. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 12:45 #123 av: Wijnja

Oj ingen ålder

Anmäl
2017-05-02 14:13 #124 av: Ljungåsen

Vad roligt att höra att det går bra! Jag håller med om att det (i alla fall på bilderna) ser ut som om strecket på nosen har minskat, och det är ju rimligt att det gör om det orsakas av hormoner. Det ger också en kvittens på att chippet verkar fungera som det ska, jättebra för Molly.

Oftast räcker det med 10 dagars antibiotikabehandling för urinvägsinfektion, men ibland behövs mer. Det borde du i så fall märka om en dag eller två, för har infektionen inte läkt ut så kommer hon börja pipa när hon kissar igen. Beter hon sig som vanligt är det lugnt.

Mår du någonting bättre själv?


Anmäl
2017-05-02 14:40 #125 av: Mitchika

#124 Ja, fler och fler har nu sagt till mig att det syns skillnad både på bilderna och i verkliga livet, vilket gör mig riktigt hoppfull! Skrattar

Det ska bli så spännande att se om det har fler positiva effekter. Om det visar sig att det fungerar kommer jag hålla koll på Molly och när chippet slutar fungera och hon får problem igen kommer hon få ett nytt chip! Jag kommer även vara uppmärksam på tecken om att cystorna blir värre eller växer. 

Tack för infon, Ljungåsen! Jag tror veterinären sa något liknande? Jag minns inte riktigt, min hjärna är lite förvirrad, men jag ska hålla ögonen på Molly (vilket jag redan gör, så det blir bara lite extra). 

Tack för att du frågar! KramasBlomma
Febern har äntligen gett med sig och hostan har lugnat ner sig, förutom när jag ska sova eller när jag pratar för mycket. Hela min kropp är dock helt slutkörd efter allt jag sprungit runt och fixat med ihop med att jag varit dålig, så jag har lite dålig balans och är vinglig just nu. Men från och med idag kan jag bara sitta och ta det lugnt med marsvinen. Det är inget mer som behövs fixas nu annat än daglig skötsel och det tar max en halvtimme totalt mellan alla djuren. Utöver det kan jag vara umgås med djuren och ha det mysigt igen. Glad

Nu ska jag nog ta och kunna kurera mig själv och bli bra igen! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 14:56 #126 av: Wijnja

Hon kommer bli helt frisk låter det som glad för din skull

Anmäl
2017-05-02 15:02 #127 av: Mitchika

#126 Vi får hoppas på det. Det är fortfarande en riskperiod nu när antibiotikan går ur kroppen på henne. Hon blir mer känslig för infektioner under en period, men förhoppningsvis tar hon sig igenom det och fortsätter åt rätt håll! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 15:06 #128 av: Wijnja

Hade en hona som dog av urininfektion hennes behandling fungerade inte vet hur orolig du är hon är känslig som min shiiy han blir lätt sjuk hoppas hon blir helt bra slippa bli sjuk igen du får tummen upp

Anmäl
2017-05-02 15:11 #129 av: Mitchika

#128 Nej, fy, vad hemskt! Stackars liten.. FörskräcktLedsen

Om Molly bara får tid på sig att hinna bygga upp bakteriefloran igen i mage och tarm efter antibiotikakuren så kommer hon förhoppningsvis få ett normalt fungerande immunförsvar igen och klara av att skydda sig bra mot framtida infektioner. Glad

Tummen upp

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 15:41 #130 av: Wijnja

Precis jag har hört man kan ge a fil så magen inte slåss ut vet jag inte om det stämmer man kan ge

Anmäl
2017-05-02 15:49 #131 av: Mitchika

#130 Jag vågar inte riktigt ge fil till mina marsvin och förhoppningsvis kommer det inte behövas heller. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 16:10 #132 av: Ljungåsen

#131 Klokt att låta bli fil. Marsvin är laktosintoleranta.


Anmäl
2017-05-02 16:15 #133 av: Mitchika

#132 Jag har för mig att jag hört/läst det någonstans. Dessutom är det nästan bara logiskt också. Glad

Jag är väldigt försiktig med vad jag ger mina marsvin och brukar kolla både fyra och fem gånger om det verkligen är något dom kan/bör äta. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-02 23:12 #134 av: GuineaGirl

Jag är lite nyfiken på det här chippet mot äggstockscystor. Var placeras chippet? Blir det något sår, där chippet sätts in? Hur länge förväntas chippet verka, innan det måste bytas ut? Finns det några kända biverkningar?

Mina marsvin med äggstockscystor har hittills behandlats med hormondämpande injektioner, men jag funderar på om chip skulle kunna vara ett bättre alternativ.

Anmäl
2017-05-03 00:10 #135 av: Mitchika

#134 Det blev jag också när jag fick höra det. Det lät som en jättebra lösningen för Molly, då cystorna är så pass små och eventuellt inte orsakade mer besvär än så. Glad

Chippet placerades baktill på Molly, snett uppe på ryggen. Jag är dålig på att beskriva, men veterinären hjälpte mig att hitta chippet. Det går att känna, men det är jättelitet och du måste nästan veta vad du letar efter för att förhoppningsvis kunna hitta det. Glad

Det blev inget direkt sår, bara ett litet hål efter nålen eller vad man ska säga. Hon blödde ingenting, veterinären visade mig hålet och sa åt mig att hålla lite koll på det men att det med största säkerhet inte skulle vara något problem. Hålet försvann så snabbt att jag knappt behövde hålla koll på det. Glad

Tyvärr kunde veterinären inte svara på hur länge det skulle verka. Hon sa att det kunde vara i några veckor eller några månader. Det fanns tydligen inte tillräckligt med information för att ge ett säkert svar. Ledsen

Nej, det finns inga kända biverkningar vad jag fick höra. Det är ett litet chip i marsvinet som inte ska orsaka några som helst problem, besvär eller obehag. Antingen så fungerar chippet, vilket resulterar i att det dämpar hormonnivåerna och motverkar vissa biverkningar som cystorna kan orsaka (i Mollys fall håravfallet och troligtvis randen på nosen), eller så fungerar det inte alls och då händer ingenting. 

Chippet i sig ska inte kunna orsaka någon skada. Det ska vara likt ID-chippen man märker hundar och katter med, så att ha chippet i kroppen skadar dom inte alls. 

Vad för slags hormondämpande injektioner har dina marsvin fått och hur fungerar det? Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-03 20:51 #136 av: Mitchika

Nyfiken i en strut som jag är så har jag inte kunnat släppa vad första veterinären sa om Cushing's Syndrom. Nu när jag äntligen börjar må lite bättre har jag suttit och sökt på det under namnet Cushing's syndrome och Cushing's disease och resultaten är väldigt få. Det är verkligen en sällsynt sjukdom hos marsvin. 

Jag kunde dock inte låta det vara och började forska i det och det är verkligen skrämmande hur många tecken som Molly uppvisat på det. Men flera av symtomen har försvunnit efter antibiotikakuren (drickandet och kissandet), hennes puls är normal enligt veterinären och jag upplever henne inte som stressad för fem öre. Plus att det var äggstockscystor också, men det ena behöver inte utesluta det andra. Det som gör mig fundersam är Mollys håravfall, som känns som lite mycket för "bara" äggstockscystor i min mening. 

Dock ska det vara svårt att diagnostisera. Tydligen är ett av få säkra sätt att göra ultraljud på marsvinet man misstänker diagnosen på samt ett friskt marsvin för att ha jämförelsebilder. Jag ska inte läsa in för mycket i det här, men jag tycker sånt här kan vara väldigt intressant och lärorikt. Glad

Jag ska göra som veterinären sagt och avvakta och se. Om Molly inte blir dålig eller mår sämre kommer jag avvakta några veckor, eventuellt över sommaren och se om det blir några förbättringar. Har hon inte fått någon päls tillbaka vid den tiden kan det nog vara värt att dyka lite djupare i det här. 

För övrigt så har Molly gått upp till 895 gram nu. SkrattarPartajar

Jag börjar känna lite muskler i benen och runtom på kroppen igen och det känns riktigt skönt. Glad

Det har inte hänt så mycket i övrigt värt att uppdatera om, förutom att jag missade ett fantastiskt fototillfälle när alla tre tjejerna satt vid varsin skål pellets imorse och åt tillsammans. Så typiskt, det var så fint.. 

Istället kan ni få se den här halvdana bilden från igår på tjejerna tillsammans när dom sitter och äter hö. Jag är ingen fotograf och har aldrig påstått att jag varit en heller.. Oskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-03 21:20 #137 av: Ljungåsen

#136 Det är roligt att det går bra, och att Molly ökar i vikt i en hälsosam takt. Naturligtvis också trevligt att flickorna har flyttat ihop, och verkar gilla läget.

Det låter som en bra plan att avvakta över sommaren, tycker jag. Alla hennes symptom kan mycket väl bero på äggstockscystor och urinvägsinfektion i kombination.


Anmäl
2017-05-03 22:06 #138 av: Mitchika

#137 Ja, allt känns positivt hittills och Molly fortsätter äta med god aptit. Hennes överdrivna drickande har helt upphört som nämnts tidigare och jag hittar henne oftast liggande i höet ätandes eller slappande inne i fleeceskogen, så jag tror hon mår ganska bra nu. Glad

Det är lite käbbel kvar mellan Doodle och Molly, vilket är mest Doodle som är på och bråkar lite nu och då. Jag undrar hur mycket Molly sabbade rangordningen i den lilla flocken, men det verkar lugna ner sig. 

Vi verkar tänka likadant där. Jag tror inte på Cushing syndrom själv då det känns väldigt långsökt, men jag tycker det är så intressant och lärorikt att läsa på om djurs sjukdomar. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-03 23:30 #139 av: GuineaGirl

#135 Tre av mina marsvinshonor har fått hormondämpande injektioner med medlet pregnyl. Det ges i syfte att dämpa effekten av hormonproducerande äggstockscystor, som bland annat kan orsaka håravfall och brunstigt beteende. Jag är osäker på om pregnyl har någon inverkan på cystornas storlek.

Pregnyl ges i normalfallet vid två tillfällen, med 10 dagars mellanrum. Man får alltså besöka veterinärkliniken två gånger. Ampullen med pregnyl kostade senast 155 kronor/styck. Men då tillkom vid det första besöket ordinarie besöksavgift hos veterinär plus en arbetskostnad på drygt 200 kronor för injektionen, som utfördes av djursköterska. Vid det andra besöket tillkom besöksavgift hos djursköterska. Dos eller styrka på pregnylen framgår inte av mina veterinärkvitton.

Om behandlingen lyckas, växer marsvinets päls ut igen och det blir lugnare i humöret. Hur länge det dröjer innan marsvinet tappar pälsen på nytt och behandlingen behöver upprepas, varierar. Men det brukar röra sig om några månader till drygt ett år. Det finns inte heller någon garanti för att injektionerna kommer att fungera. Effekten av pregnyl kan dessutom avta om man behöver upprepa behandlingen. Då kan fler än två injektioner komma att bli nödvändigt.

Jag har behandlat tre marsvin, varav en fick pälsen tillbaka i nästan två år och en annan i sex månader. I det tredje fallet hade sprutorna ingen synbar effekt. Det förstnämnda marsvinet har senare genomgått en ny behandlingsomgång och har fortfarande pälsen kvar efter ca tio månader. Det räckte med två sprutor även denna gång. Men jag tycker nog att det tog längre tid för pälsen att växa ut.

Injektionen ges i något av marsvinets ben. Mina marsvin har varit helt tysta under sticket. Jag har aldrig observerat något besvär (t ex svullnad eller klåda) vid injektionsstället. Jag har inte heller hört att det skulle finnas några biverkningar.

Om chip eller injektioner fungerar bäst, kan nog vara hugget som stucket. ;-)

Anmäl
2017-05-04 04:56 #140 av: UlrikaD

#135 Är det Suprelorin chip ni fått? Används till iller för kemisk kastrering och även för att hejda binjuretumörer.
Låter som om det kunde vara det då jag inte vet nåt annat chip. Hormonpreparat i injektion finns ju flera. På iller som är större än marsvin håller chippet i ca 2 år. Men nu finns det två storlekar på chippet då det även ges till katt och hund och det stora räcker då dubbelt så länge.
Har inga marsvin själv längre men det har varit spännande att läsa om din och Mollys resa:)

Anmäl
2017-05-04 14:33 #141 av: Mitchika

#139 Det låter väldigt likt chippet, med andra ord! Glad

Jag skulle nog välja att testa injektionerna framför chippen. Det verkar snällast mot marsvinet. Molly gillade inte att få sprutan med chippet, kan jag säga.. Svårt att säga om hon överreagerade då jag inte känner henne så väl, men finns injektioner i benet istället som också kan fungera väljer jag det alla gånger. Hon reagerade inte på blodprovet i alla fall. 

Om det visar sig att chippet fungerar på Molly kan jag absolut tänka mig att ta upp injektioner med veterinären istället. Det kanske kan vara värt att testa på mina andra tjejer också (speciellt Tali) för att se om dom blir lite lugnare och trevligare mot varandra. 

Tusen tack för svaret och all information kring hur det påverkat dina tjejer! Blomma


#140 Ja, det är just vad det är! Glad

Veterinären kunde inte svara på hur länge chippet skulle hålla för Molly om det ens hade någon effekt. Det kunde vara månader eller ett år, men det låter bra att det håller så pass länge för illrar i alla fall. Glad

En av mina gamla daghundar blev kemiskt kastrerad med den typen av chip, om jag inte missminner mig, för att se hur det skulle påverka honom och om det skulle ha bättre/sämre effekt på hans problembeteenden. Jag visste dock inte att chippen kunde användas på marsvin förrän veterinären tog upp det. 

Åh, har du haft marsvin förr? Skrattar

Vad trevligt att du velat läsa och följa och kul att du kommenterade. Blomma
Jag är glad att det hela verkar få ett bra slut i alla fall! Jag tar det fortfarande en dag i taget, men Molly är sitt vanliga, skrikiga jag fortfarande och går upp bra i vikt så jag hoppas det fortsätter hålla i sig. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-20 00:21 #142 av: Mitchika

Vi har problem igen och det verkar bara urarta och bli värre och värre med tiden. Nu vet jag ärligt talat inte vad jag ska göra längre. 

Problemet är inte riktigt Molly den här gången utan Doodle. 

Ju mer tid som har gått, desto mer aggressiv har Doodle blivit mot Molly. Det gick bra i början, även om Doodle var lite grinig, men jag har nog aldrig sett ett marsvin hata ett annat marsvin så mycket som Doodle verkar hata Molly. Jag vet att hata är ett starkt ord, men det känns inte som att avsky räcker för att beskriva vad Doodle verkar känna för Molly.. 

Dom ryker inte ihop i slagsmål, men Doodle trakasserar Molly oavbrutet. Molly får inte vara någonstans, om Molly äter ur någon av dom tre skålarna när dom får lite pellets på morgonen så kommer Doodle farande och ska ha hennes skål. Vad än Molly äter på, oavsett om det är en grönsak eller ur skålen eller hö, så kommer Doodle farande och ska ta det ifrån henne och jagar bort henne. 

Bara Doodle SER Molly så börjar hon hacka tänder. Om jag eller någon annan håller i Doodle och Doodle får syn på Molly så börjar Doodle hacka tänder och hugger den som håller i henne. 

Resultatet av detta har nu blivit att Molly magrat av igen. Utöver det står Molly och gallskriker halva dagarna, troligtvis för att hon är hungrig (det är inga slagsmål eller påflygningar från Doodle som är orsaken till skriken) och det är väl inte så konstigt om hon aldrig får äta ifred. 

Jag ska försöka ta mig iväg till Ikea under morgondagen eller på söndag och köpa prylar så jag kan bygga en till matplats i buren. Inte för att jag tror det kommer hjälpa.. Doodle drar sig dit Molly är. 

För övrigt är Doodle helt normal och sitt vanliga jag så länge Molly inte är i närheten. Hon bråkar inte ett dugg med Tali, äter och far runt som hon alltid gjort vilket får mig att tvivla på att det skulle vara något fysiskt fel på henne. Hon brunstar inte heller, ska tilläggas. 

Jag börjar känna mig uppgiven nu och vet inte riktigt hur jag ska lösa situationen. Det är sent nu och jag får inte sova i den här hettan, så det hjälper mig inte riktigt att tänka klart heller.. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-20 04:10 #143 av: UlrikaD

Kanske läge att göra en avspärrning som lätt kan sättas dit och ta bort.
Så om du ger alla pellets samtidigt så Molly får äta ifred. Ett gäller så dom ändå ser varandra men ingen kan komma åt henne. Är ju såklart ingen lösning på själva problemet men det är ju viktigt att hon inte tappar i vikt och blir svag. Då blir hon ju definitivt ett offer.

Anmäl
2017-05-20 05:03 #144 av: Wijnja

Satte tänkte på dig nu har Arwen fått äggstockcysta vi hittade bara en

Anmäl
2017-05-20 05:04 #145 av: Wijnja

Hur mår Molly

Anmäl
2017-05-20 07:08 #146 av: Ljungåsen

#142 Jag funderar på hur Doodle mår egentligen. Hennes beteende verkar inte riktigt friskt. Är det så att hon brunstar nu, och det skulle kunna vara en förklaring? Eller är det något annat som skaver? Hur fungerar det mellan Tali och Molly?

Jag har en herre här hemma som emellanåt blir jobbig mot sin kompis. Då beror det alltid på att det är någonting han inte tycker är bekvämt. Antingen har han för mycket vax i öronen, eller för smutsig talgkörtel, eller så har det fastnat någonting i pälsen på honom som stör. Lyckas jag hitta och fixa problemet så är han trevlig igen. Kan det vara någonting sådant som stör Doodle?


Anmäl
2017-05-20 13:30 #147 av: Mitchika

#143 Det är inte bara pelletsen, utan allt. Det gäller hö, grönsaker och annat också, Doodle ska ta allt som Molly äter. Som en tillfällig lösning har jag slängt ut hö överallt i buren, så det inte bara finns på matplatsen (som ändå är ca halva buren i storlek, men det hjälper visst inte). Jag kan testa att dela av buren, jag har galler för det, men det kan leda till lite småproblem för Tali och Doodle.. 

Molly beter sig inte som hon är utmattad och svag än åtminstone och jag vill inte låta henne bli det heller. Hon är sitt vanliga glada jag, springer runt och äter när hon får chansen. Snor grönsaker från Tali och annat. 

Jag vet ärligt talat inte om jag vågar göra en avspärring, med tanke på hur lång tid introduktionen tog och hur mycket dom bråkade med varandra. Jag ska ta det i åtanke, absolut, men jag vill helst inte göra en sån lösning om det inte blir absolut nödvändigt. 


#144 & #145 Vad tråkigt att höra om Arwen. Ledsen

Läs det här inlägget och inlägg #142 så får du en uppdatering om Molly. 


#146 Nej, hennes beteende mot Molly är inte friskt för fem öre, men jag hittar ingen förklaring heller. Doodle uppvisar inga tecken på brunst och hon och Tali fungerar likadant ihop som vanligt. Inget bråk eller käbbel där där, Doodle är sitt vanliga jag mot Tali, som jag skrev i #142 också. 

Utöver det äter och dricker hon som vanligt, både i famnen och i buren och jag ser inga tecken på smärta eller att något annat skulle vara fel. Det jag kan göra är att "plåga" henne lite och klippa bort massa päls (hon har så mycket tjock päls) och försöka känna igenom henne ordentligt. Jag hittade ingenting när jag kände igenom henne igår kväll, men som sagt, mycket päls. 

Jag kan kolla igenom henne igen och se. Jag kände och såg ingenting konstigt med henne igår, men jag kan ha missat något. Jag har lite andra nödsituationer att ta hand om idag också, men jag ska göra mitt bästa för att sätta marsvinen först. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-20 14:08 #148 av: Ljungåsen

#147 Doodle är nog väl medveten om att hon står under Tali i rangordningen, så det är förmodligen därför som deras relation fungerar. Det är rangordningen mellan Doodle och Molly som inte verkar ha satt sig. Doodle är säkert ovan vid att ha någon att bestämma över, och då tar hon i mer än vad som behövs.

Mycket päls kan ju i sig vara en källa till obehag, speciellt om det är lika varmt hos dig som det är här. Det är säkert en bra idé att klippa ner henne.

Om du funderar på någon tillfällig separation för att Molly ska kunna äta ordentligt så skulle jag separera Doodle och inte Molly. Det kan ju räcka med att du plockar upp Doodle en stund då och då.


Anmäl
2017-05-20 14:17 #149 av: Wijnja

Hem kanske inte funkar med varandra så va det för mig dumpa åkte på stryk en gång

Anmäl
2017-05-20 15:09 #150 av: Mitchika

#148 Jag tror du kan ha rätt där. Skulle en kastrat hjälpa i det avseendet? Flocken är så instabil nu och den är så oharmoniskt att det bara gör ont i mig att titta på dom nu. 

Doodles päls är redan rejält nedklippt mot det den brukar vara. Jag kan klippa ner ännu mer, men då får jag nästan raka med rakapparat ärligt talat. Det är tjockleken på pälsen som är jobbig också, inte bara längden. Men ja, det är SVINVARMT (ursäkta språket, men jag lider något så fruktansvärt av det) och den höga luftfuktigheten gör det hela outhärdligt. 

Jag har varit i dom tankarna också. Att utöka Doodles egentid utanför buren. Hon är bara väldigt "otrevlig" att ha och göra med på egen hand. Hon avskyr att sitta i famnen, pissar ner dig fullständigt i protest mot det (hon kan" projektilkissa" när hon lyfter baken, så räkna med att allt du har på dig plus saker och kring runt dig kan bli nerkissat)  om du ändå försöker samt ger sig tjuvnyp när hon verkligen ledsnar och jag orkar inte ställa i ordning en lekhage i den här hettan. Orken finns inte. Jag är fortfarande inte återställd från när jag var sjuk, min kropp är helt utmattad och den här hettan och luftfuktigheten suger ut varenda liten droppe energi ur mig. 

Att separera Doodle tänkte jag inte ens på. Min hjärna fungerar verkligen inte i den här hettan. Det är en klart mycket bättre lösning än att separera Molly. Jag måste bara vänta till ikväll, när det förhoppningsvis är svalare, innan jag gör något. 


#149 Dom har inte varit en flock speciellt länge, så jag tänker inte ge upp än. Det finns många lösningar kvar att prova. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-20 15:24 #151 av: Herveaux

Som marsvins-novis har jag inga råd att ge, men sympati-lider med dig i hettan och försöker skicka över lite pepp och energi!

Tycker du är så grymt duktig som inte bara ger upp utan söker och provar olika lösningar! Heja, heja! Blomma

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-05-20 15:37 #152 av: Mitchika

#151 Tack så mycket! KramasBlomma
Det kanske var det jag kände nyss när jag började må lite bättre? Skrattar

Jag häller i mig vätska och trycker i mig extra mycket mat (som jag inte vill ha egentligen på grund av värmen) för att få tillbaka energin och få liv i hjärnan igen så jag kan tänka, planera och bygga rätt. Jag tror verkligen det får bli att separera Doodle från Tali och Molly ett tag för att ge henne en chans att vara ifred och se om hon lugnar ner sig. 

Senare ikväll, när hettan har lagt sig, klipper jag ner Doodles päls ännu mer och ger henne massa extra uppmärksamhet och lite extra omsorg. Jag ska leta ännu mer efter eventuella fysiska orsakar till hennes beteende utan pälsen i vägen, även om jag inte tror det är orsaken. Oavsett vad så får i alla fall Molly och Doodle vara ifred från varandra ett tag och det kanske räcker för att båda ska börja må bättre. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-20 16:13 #153 av: Ljungåsen

#150 Ja, jag tror att en kastrat skulle göra flocken mer harmonisk. Det brukar de göra, speciellt om du får tag i en kille med lite pondus.

Jag vet inte hur du har möblerat i buren, men det kan hjälpa att inte ha fri sikt överallt. Det går att göra avskärmningar med fleece, som de kan springa igenom men inte se igenom. Möjligen lugnar sig Doodle om hon inte alltid ser Molly.

https://www.guineapigcages.com/forum/threads/71697-Making-a-fleece-forest

Värmen är jättejobbig. Tre av mina har växande päls och jag klipper dem med hårklippningsmaskin. Nu sommartid är 6 mm ganska lagom. Det blir svalare, men de ser inte rakade ut.


Anmäl
2017-05-20 16:23 #154 av: Mitchika

#153 Jag har möblerat ungefär som i inlägg #109, fast jag har lagt till mer fleece och lite fler gömställen nu när jag hunnit tvätta allt som används till både Mollys sjukbur och introduktionshagen. 

Jag har redan en fleeceskog, i hörnet av buren. Glad

Så det finns massor av gömställen. Det finns saker som dom båda kan sitta bakom, under och mellan för att inte se varandra. Det verkar dock inte påverka speciellt mycket. Doodle blir lugn om hon inte ser Molly, men så fort hon får syn på Molly eller ens tror sig se Molly i fleeceskogen (Doodle är utanför och ser det röra sig i skogen, oavsett om det är Tali eller Molly) blir hon svinförbannad. 

Jag har en sån, så att klippa ner Doodles päls så pass blir inga problem alls. Bara jag som är lite oerfaren med att använda den på marsvin helt enkelt. Den används mest på mig. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-20 16:30 #155 av: Ljungåsen

#154 Du har en fantastisk bur, så flickorna har de allra bästa förutsättningar för att kunna fungera i grupp.

Jag tror dock inte att Doodle är förbannad, jag tror att hon är osäker och lite socialt inkompetent. Det borde kunna gå att få ordning på, med tiden.

Lycka till med klippningen!


Anmäl
2017-05-20 19:49 #156 av: UlrikaD

Anledningen att jag skrev separera Molly och inte Doodle var för att inte Doodle skulle känna att hon blev separerad från sin burkompis som ett straff. Då är ju risken att hon tycker mer illa om Molly. Om hon inte bara "stjäl" maten utan även hennes kompis.
Så inte Doodle känner sig som om hon kommer sist av dom tre.

Anmäl
2017-05-21 05:40 #157 av: Wijnja

Man kan dela på maten annars så blir det mindre bråk

Anmäl
2017-05-21 14:26 #158 av: UlrikaD

#157 Det hade hon ju redan gjort.
Hoppas det ger sig iallafall.

Anmäl
2017-05-22 01:43 #159 av: Mitchika

#155 Tack så mycket! Kramas

Klippningen gick jättebra och även om Doodle var lite ilsken i början så lugnade hon ner sig ju mer päls som försvann. Nu ser hon inte klok ut längre. Knappt någon päls på kroppen och ett väldigt sött och fluffigt huvud. Skrattar

Jag vet inte om jag har inbillat mig, men det känns som om saker och ting är lite lugnare i buren nu. Doodle kan fortfarande hacka tänder mot Molly, men det är inte samma fruktansvärda jagande och förföljande som innan. Jag vet inte om det är rakningen eller att hon fick så mycket uppmärksamhet igår, men jag tänker inte chansa och fortsätta ge henne ökad egentid och se om det håller i sig. Glad


#156 Jag förstår hur du tänker, tror jag! Min undran är bara om marsvin kan förstå det på det sättet? Ser Doodle det som att hon förlorar en kompis (som bossar över henne) eller ser hon det som att hon får en egen hörna (favorithörnan av buren i såna fall) där hon kan vara ifred ett tag med mat, vatten och gömställen och ta det lugnt? 

Förstår dom konceptet med straff och belöning nä det är så pass långsiktigt? Svårt att säga.. Nu blev jag nyfiken. FunderarFunderar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-22 03:31 #160 av: UlrikaD

#159 Jag vet faktiskt inte vad som är äkta och vad man själv inbillar sig. Är kanske beroende både på djurslag och individ.

Anmäl
2017-05-22 07:08 #161 av: Ljungåsen

#159 Så bra att klippningen gick bra, och att Doodle verkar trivas med sin nya frisyr. Jag tror det är en lättnad för henne att bli av med en massa varm päls.

Jag brukar alltid plocka upp den som bråkar, inte den som blir bråkad med. Detta så att den bråkiga får en chans att lugna ner sig lite. Att hon skulle se ensamtiden som ett straff tror jag inte på.

Det spelar ju egentligen ingen roll hur rangordningen blir, bara flickorna är överens. Deras relation är ju fortfarande rätt ny, så det är inte konstigt att det inte är lugnt hela tiden. Så länge som de inte slåss, och alla har en chans att äta som de ska, så är det ingen fara.


Anmäl
2017-05-22 12:58 #162 av: Mitchika

#161 Det tror jag med. Jag har fått igång luftkonditioneringen också, så våra dagar kommer inte vara lika olidligt varma härinne. Helt fantastisk liten maskin, kyler ner hela lägenheten på nolltid. Kär

Ja, om jag ser eller hör Doodle vara sådär onödigt på som hon var innan så tar jag upp henne en stund och ger henne massa egentid, oavsett hur mycket hon kissar ner mig. Gömmer jag mig under ett par handdukar kanske det går bättre. Skrattar

Ja, jag har ingen aning om hur det kommer bli just nu, ärligt talat. Molly viker inte ner sig för Tali i första laget, vilket är intressant att se. Tali är inte riktigt van vid det, så hon blir ganska ställd när hon inte kan jaga bort Molly från matskålen hon vill åt på det sätt hon är van vid. 

Idag ska jag röja upp i buren efter att ha haft hö överallt (yay, få ut små hörester från fleece, det roligaste som finns... Vilar huvudet i handen) och ställa i ordning den nya matplatsen! Förhoppningsvis kan det ge tjejerna mer ro att ha ytterligare ett ställe att äta på. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-30 11:21 #163 av: Mitchika

Jag har inte postat på ett tag för att jag ville ge det tid och se om det var temporärt eller inte, men nu kan jag rapportera att det är frid och fröjd i marsvinsburen. Skrattar

Efter rakningen lugnade Doodle ner sig betydligt, men jag anade oråd efter att jag rakat Doodle då hon kändes lite för tunn medan magen var ganska stor och spänd och höll noga koll på dom efteråt. Visst hade jag rätt där, det visade sig att Doodle blivit förstoppad. En lättare förstoppning, tack och lov, som var relativt enkel att åtgärda och det  var en massa gas som behövde ut. 

Nu har Doodle lagt på sig hull igen, magen ser normal ut och inte ett dugg spänd eller svullen och hon är sitt vanliga glada jag. Inget mer tandhackande alls, inga ilskna utfall och inga fler bråk med Molly eller Tali. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-30 13:08 #164 av: Herveaux

#163 Härliga nyheter! Partajar 

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-05-30 14:08 #165 av: Wijnja

Vad kul att det går framåt för dig

Anmäl
2017-05-30 14:08 #166 av: Wijnja

Vad kul att det går framåt för dig

Anmäl
2017-05-30 14:44 #167 av: Ljungåsen

#163 Så roligt att det går bra! Den viktigaste lärdomen är nog att det är svårt att ha riktig koll på ett marsvin med en massa päls. Mycket kan dölja sig under pälsen.


Anmäl
2017-05-30 18:57 #168 av: Mitchika

#164 & 165 Tack! SkrattarKramasBlomma

Ja, det är det verkligen! Glad


#167 Helt rätt. Jag har tänkt lite på saken och jag tror att jag kommer fortsätta hålla Doodle nedrakad. Lite längre på vintern kanske, men överlag hålla hennes päls kort. Hon är Merino (om jag inte är ute och cyklar, har inte orken att gräva fram stamtavlan nu), men eftersom jag inte ställer ut så spelar det ingen som helst roll hur pälsen ser ut. 

Det blir lättare för mig att hålla koll på hennes fysiska hälsa om pälsen hålls kort och det känns extra viktigt nu när hon är lite äldre. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-31 17:23 #169 av: Mitchika

Veterinären ringde mig idag för att kolla hur det var med Molly. Dom är verkligen underbara på Mälaren. Kär

Jag har inte uppdaterat här angående Mollys status tidigare då jag ville avvakta lite mer och även kontakta veterinären, men veterinären hann visst före. 

Så här är läget: Molly har gjort en helomvändning. Från att ha börjat få päls igen och att randen på nosen var på väg bort har randen liksom "stannat" i sitt nuvarande skick och hon har tappat mer päls än någonsin nu. Mer på baken, mer vid benen och det ser inte kul ut. 

Dock så mår hon jättebra. Hon håller sig stadigt runt 850-870 gram, vilket jag gärna skulle vilja se henne öka i då hon fortfarande känns åt det tunnare hållet, men så länge som äggstockscystorna är kvar så finns det en chans att det inte blir bättre än så. Hon äter, skriker värre än något marsvin jag någonsin haft (lungorna på Molly är alltså helt otroliga Förskräckt), hon är pigg och lekfull och överlag ett enda stort glädjepaket. Charmig till tusen och alla som har träffat henne faller för henne. Hon är en så stor liten personlighet. Skrattar

Jag pratade med veterinären idag och hon sa att det verkade som att chippet fungerade en kort period, men sedan så gick effekten ur och det där är vad jag kan räkna med när det gäller chip för hennes del. Det gav effekt, men inte långvarig. Det enda dom verkligen kan rekommendera för att lösa problemen nu är kastrering. 

Jag har tänkt på detta själv under dom här senaste veckorna när jag sett Mollys päls försvinna allt mer och jag insett att chip och hormoner inte är den bästa lösningen. Molly är dessutom bara tre år, 3½ om vi ska vara jättepetiga. 

Molly mår inte dåligt och en kastrering är därmed inte akut. Jag kan inte med gott samvete ta ca 8000 kronor (ungefärlig beräkning av operationskostnaden från när jag sist pratade med dom) från mitt veterinärkonto för att kastrera Molly när jag har ett par äldre damer samt andra äldre djur som kan behöva vård (akut sådan dessutom) relaterad till deras ålder. 

Därför har jag nu bestämt mig för att arbeta ihop 8000 kronor för Mollys kastrering under dom kommande sommarmånaderna. Jag är arbetslös, vilket jag varit i många år på grund av problem som mina funktionsnedsättningar medför och Mollys operation kostar nästan lika mycket som jag får ut varje månad. 

Jag har dock all tid i världen under sommaren att ta på mig ströjobb och jag har väldigt bra hand med hundar, så jag hoppas på att kunna få lite att göra där. Mina föräldrar börjar bli till åren och dom har ett stort hus att ta hand om, vilket jag hoppas kan ge mig lite jobb! Jag ska dessutom dra ner ännu mer på nöjen så jag kan spara ännu mer samt vända på varenda krona. Min förhoppning är att jag ska få ihop åtminstone hälften av pengarna innan sommaren är slut och kastrera Molly efter att den värsta värmeböljan är över! Skrattar

Skulle Mollys mående göra en tvärvändning och hon blir sämre eller mer påverkad än vad hon är nu av cystorna så får det bli en akut kastrering. Annars väntar jag hellre tills efter sommaren. Glad

Puh, det blev ett långt inlägg, men ja, så ser situationen ut just nu. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-31 17:46 #170 av: Ljungåsen

#169 Trist att chippet inte fungerade någon längre tid för Molly. Men 8000 kr låter hutlöst mycket för en kastrering. Tittade på hemsidan för Mälarens smådjursklinik och där anger de att en kastrering kostar 2500 kr. Vad är det som inte stämmer?

http://www.malarensmadjur.se/Priser.htm

Oavsett vilket är det klokt att undvika operationer i juli, augusti och första halvan av september, just för att infektionsrisken är större då.


Anmäl
2017-05-31 18:03 #171 av: Mitchika

#170 Nu måste jag tänka efter här noga, för det där skiljer sig EXTREMT från det jag fick höra. Förskräckt

Kan det ha blivit missförstånd i kommunikationen eller kan det ha varit att hon räknade ihop kastreringen tillsammans med övriga kostnader för den dagen och undersökningarna Molly gjorde jag var där, samt eventuella tester vi kunde ha gjort? Eller blir det dyrare ihop med äggstockscystorna som kan göra operationen mer omfattande och/eller komplicerad? 

Jag tror att det helt ärligt kan ha blivit ett missförstånd, att det räknades ihop med det jag redan var uppe i. I såna fall är jag ännu gladare än någonsin tidigare för den här tråden. Tusen tack för den upplysningen, Ljungåsen. Blomma

Jag behöver ringa tillbaka till Mälaren direkt imorgon, ser jag. Om det bara rör sig om en summa mellan 2500-4000 kronor så.. det är en enorm skillnad och då skulle vi kunna göra den direkt här i början av juni (om dom har tid) innan den värsta perioden kommer igång. Det blir inte alls samma utgift och jag kommer ändå ha  drygt 15 000 kvar på veterinärkontot. Då får jag det hellre gjort så snabbt som möjligt, om tiden finns för kliniken och jobbar ihop den summan efteråt. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-31 18:15 #172 av: Wijnja

Stackars Molly hoppas hon blir frisk fick samma som du Arwen fick äggstockcystor lider med dig

Anmäl
2017-05-31 18:20 #173 av: Ljungåsen

#171 Jag håller tummarna för att priset på hemsidan stämmer!


Anmäl
2017-05-31 18:23 #174 av: Mitchika

#172 Tack Wijnja! KramasBlomma

Stackars Arwen, hur kommer du göra med henne? Ledsen
Får hon testa chip eller sprutor eller kommer du köra på en kastrering? Eller väljer du att avvakta? 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-31 18:25 #175 av: Mitchika

#173 Det gör jag med! Skiljer det sig någon tusenlapp är det ingen fara heller, men en summa på 6-8000 är värre och där behöver jag lite tid för att spara upp pengarna så att inte veterinärkontot får en alltför stor smäll. Glad

Jag har släkt och vänner som säkert kommer låna ut pengar i absoluta akutfall, men jag vill inte behöva hamna där om jag inte absolut måste. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-31 19:41 #176 av: Wijnja

Funkar inte med chip jag ska operera henne hon ska inte ha mer ungar hon är för gammal tre år blir Måste ta henne har du märkt att Molly humör har blivit förändrad min hon är sur och grinig

Anmäl
2017-05-31 19:46 #177 av: Mitchika

#176 Nej, Mollys humör är inte ett dugg förändrat. Hon är en pigg, glad, busig och social liten ängel. Supersnäll mot mig, Tali och Doodle, försvarar givetvis sina godsaker (även dom stulna) men annars så mår hon toppen. Vilket är skönt för min del, jag får mindre dåligt samvete av att eventuellt vänta med kastrering tack vare det. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 04:21 #178 av: Wijnja

Skönt att hon mår bra fick tid den 19 e juni för operation lite orolig är man väl

Anmäl
2017-06-01 09:44 #179 av: Blackiebo

Vi kastrerade våra marsvinspojkar på djurkliniken Roslagstull för ett par år sedan. Jag tror att det kostade runt 1500kr styck, men kommer inte ihåg exakt så ta det med en nypa salt. Förstår att det kan skilja i pris beroende på kön, men jag tänker att det kan inte kosta 8000 i alla fall. Kan vara värt att ringa och kolla med dom. Förövrigt är det världsklass på kompetensen gällande exotiska djur där.

Anmäl
2017-06-01 09:54 #180 av: Wijnja

Marianne tar 7000 tanke på hennes utrusning och tid kostar ju

Anmäl
2017-06-01 10:06 #181 av: Blackiebo

#180

Jag vet inte om du har koll på Evidensia djurklinik i Roslagstull, men de har garanterat inte sämre utrustning. De har veterinärer med specialutbildning i exotiska djurs sjukdomar och är enligt deras hemsida det ledande djursjukhuset i Stockholm och Mellansverige gällande exotiska djur.  Varför den du refererar till tar ett sånt pris kan inte jag svara på, men jag tycker att om man kan få lika bra vård och behandling för ett bättre pris så vill jag dela med mig av den vetskapen till TS så att hon får fler valmöjligheter.

Anmäl
2017-06-01 10:11 #182 av: Mitchika

#181 Det är GRYMT uppskattat att du gör det! Jag har inte hunnit varken svara eller läsa speciellt mycket än, då jag precis fått hem en liten klient jag ska ta hand om över dagen, men jag ska återkomma efter att jag har ringt till Mälaren. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 10:29 #183 av: Wijnja

Har slutat gå till roslagstull så himla bra är dem Har blivit mycket sämre på sista tiden tänk på att dem är dubbelt så dyra som Marianne tornvall

Anmäl
2017-06-01 10:29 #184 av: Wijnja

Har slutat gå till roslagstull så himla bra är dem Har blivit mycket sämre på sista tiden tänk på att dem är dubbelt så dyra som Marianne tornvall

Anmäl
2017-06-01 10:31 #185 av: Mitchika

#183 Så du menar att dom skulle ta 14 000 för att kastrera en marsvinshona? 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 10:37 #186 av: Wijnja

Nej dem är eget företag dem är större vad Marianne är därför tar dem mer betalt för behandlingar hade ett marsvin med trumsjuka behandlingen gick på 3000 Marianne kanske bara tar 1900 för allt

Anmäl
2017-06-01 10:47 #187 av: Mitchika

Jag ringde nu för att kolla. 6500 kronor blir det på ett ungefär. Det är 2500 kronor för en kastrering, men med äggstockscystorna stiger summan till ca 6500. Underbart... Vilar huvudet i handen

Jag frågade om dom alltid kollade efter äggstockscystor innan kastrering och det gör dom tydligen och finns det cystor stiger priset. Vilket innebär att jag bör vara beredd på att dom kan vilja röntga/göra ett ultraljud på henne också, vilket kostar också så min ursprungssumma på 8000 var alltså inte helt fel. 

Jag sa att jag inte kunde förstå varför, men tydligen blir det förlängd operationstid och förlängd narkos på marsvin med äggstockscystor till den nivå att priset nästan tredubblas. Jag tycker det är lite konstigt, med tanke på att cystorna sitter på äggstockarna som är en del av livmodern som man tar bort vid kastrering, men jag är ingen veterinär och jag vet inte vilka komplikationer som äggstockscystor kan orsaka i buken på ett marsvin. Kanske är det fullständigt rimligt, jag fick inget svar på det från henne jag pratade med. 

Det här har effektivt avskräckt mig från att ta emot fler vuxna honor som omplaceringar... Det börjar avskräcka mig från att ha honor över huvud taget, ärligt talat. 

Så ja, det blir operation i höst och jag får försöka jobba ihop summan på något sätt. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 11:05 #188 av: Wijnja

Man behöver såna som du som tar hand omplaceringar honor kan få äggstockcystor spelar ingen roll om det är omplaceringar eller inte risken är större ju äldre dem blir att dem drabbas

Anmäl
2017-06-01 11:07 #189 av: Mitchika

#188 Skillnaden är att om du köper unga honor från uppfödare kan du då kastrera dom tidigt innan några äggstockscystor får chansen att dyka upp (förhoppningsvis) och därmed slippa betala mellan 6000-8000 kronor för en kastrering. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 11:42 #190 av: Wijnja

Precis

Anmäl
2017-06-01 11:42 #191 av: Wijnja

Precis

Anmäl
2017-06-01 13:37 #192 av: Ljungåsen

#187 Det var ett verkligt fruktansvärt pris tycker jag. Om jag var du så skulle jag åtminstone ringa till Roslagstull (som #181 rekommenderar). Det kan ju trots allt vara en prisskillnad i positiv riktning.


Anmäl
2017-06-01 13:50 #193 av: Mitchika

#192 Du är inte ensam om att tycka det. Folk runtomkring mig tror knappt att det är sant. Att det ska vara dyrare att kastrera ett marsvin med äggstockscystor än att kastrera en tikhund av stor modell.. Ledsen

Jag tänkte göra det under morgondagen. Jag har en liten vovve här nu som kräver min fulla uppmärksamhet, vi har redan varit ute i 1½ timme och det lär bli en till sån promenad innan ägarna kommer och hämtar henne. Jag saknar att ha hund, så jag försöker utnyttja det fullt ut när jag får vara dagmatte/hundvakt och det gör mig alltid så glad. Skrattar

Det skulle kännas bättre om det fanns flera med erfarenhet av Roslagstull.. speciellt större ingrepp på smådjur. 

Blackiebo, du kastrerade två hanar där? Hur fungerade det? Glad
Jag vet att det är rejäl skillnad på att kastrera hanar och honor, men jag undrar ändå. En vanlig miss hos veterinärer enligt min erfarenhet är att dom är dåliga på att ordinera rätt nivå av smärtstillande så att marsvinet har för ont för att äta efter ingrepp. Ledsen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 14:10 #194 av: Wijnja

Är det inte större ingrepp på honor än på hanar hanar är billigare kastrera en hona konstigt synd du inte fick med nån försäkring på henne

Anmäl
2017-06-01 14:29 #195 av: Mitchika

#194 Det är ett mycket större ingrepp. Du måste öppna hela buken på honorna. Jag förväntar mig inte att det ska kosta lika mycket att kastrera en hona som en hane och jag är mer än villig att betala några tusenlappar för det. Men 6500+ är en riktigt saftig summa.. 

Det känns ännu mer tungt och förbryllande när jag inte ens får svar på vad det är som gör att summan stiger med 4000+ kronor för att marsvinet har äggstockscystor. I mina ögon är det fortfarande samma operation. Marsvinet ska sövas med narkos, buken ska öppnas och livmoder samt äggstockarna, där cystorna sitter, ska ut. Återigen, jag är inte veterinär och det kan säkert finnas en jättebra förklaring på varför, men jag fick det inte när jag frågade. Ledsen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 14:34 #196 av: Blackiebo

Vi kastrerade våra hanar där våren 2015. För att göra en lång historia kort så har vi gjort en resa med bråkande marsvinshanar som slogs så vi fick ha de separerade ett tag.  För att öka oddsen när vi skulle sätta ihop dem så chansade vi på att det skulle göra en skillnad, om än så liten, med kastrationen. Det gick också vägenGlad Även om jag tvivlar på att det var just ingreppets förtjänst. 

Vi har varit inne på Roslagstull många gånger och jag upplever bara professionalitet. Vi har i huvudsak haft kontakt med en kvinna som heter Gunnel och hon kan sin sak, vilket är just gnagare mm. 

När våra grisar opererades var det inga problem. Om jag minns rätt så ser de till att marsvinen både äter ( Critical Care) och kissar innan de skickas hem.  Jag köpte med mig Critical Care ifall att, men behövde aldrig använda.  Båda läkte fint och vi hade inga problem med mat eller annat. 

Vi har flyttat nyligen till en ort som inte har samma expertis när det gäller exotiska djur på djurkliniken, men de brukar rådgöra med just Roslagstull i fall där de känner sig osäkra. 

Anmäl
2017-06-01 14:43 #197 av: Mitchika

#196 Tack så mycket! KramasBlomma

Det där kändes väldigt bra att höra. Jag ska försöka få tag i dom imorgon bitti och se vad dom har att säga. Jag har väl ungefär lika långt till Roslagstull som till Mälaren, så det blir ungefär samma avstånd resemässigt vilket också känns bra. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 14:44 #198 av: Blackiebo

Jag kanske svarade dåligt på din fråga förresten. 

Beträffande smärtlindringen så upplevde jag aldrig några problem varken då eller någon av de andra gångerna vi har behandlat för något. En gång fick vårat första marsvin (som inte lever längre) sitt öga punkterat så att det inte gick att rädda. Han åt i alla fall som vanligt även han under behandlingen som varade ganska länge. Jag tror att de har bra koll på den biten.

Anmäl
2017-06-01 14:45 #199 av: Mitchika

#198 Åh, tack igen! Nu känns det ännu bättre! SkrattarKramas

Om inte annat så är jag säker på att jag kan rådfråga på Mälaren om jag tycker att hon har fått för låg dos. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 14:59 #200 av: Blackiebo

Jag tycker du gör en helt fantastisk insats för Molly. Du kanske kan ha en insamling av något slag för att få ihop pengar?

Anmäl
2017-06-01 15:23 #201 av: Mitchika

#200 Tack än en gång. FörlägenKramas

Jag vet inte riktigt. Jag har svårt med såna saker och jag har väldigt svårt att både be om och ta emot pengar från andra. Det tar emot i mig, helt enkelt. 

Speciellt när jag faktiskt har pengarna, men inte vågar använda dom för jag vill inte att veterinärkontot blir för lågt. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 15:31 #202 av: Wijnja

Gunnel jobbar inte kvar på roslagstull tyvärr inget vi kan hjälpa till med

Anmäl
2017-06-01 17:35 #203 av: Mitchika

#202 Kastrerar dom inte marsvinshonor längre sen Gunnel slutade? Förskräckt


Vovven har gått hem och jag har 100 kronor till Mollys operation! Känns inte som så mycket i dagsläget, men varje lite peng räknas. Skrattar

Nu hoppas jag att mina föräldrar låter mig göra lite trädgårdsarbete mot en blygsam ersättning också. Gräsklippning, ogräsrensning, rensa mossa bland plattorna på gången.. Jag vill verkligen göra lite fysiskt arbete. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-01 19:33 #204 av: Blackiebo

Ring du och kolla med dem på Roslagstull. Jag är helt säker på att mottagningen för exotiska djur fortsätter även om Gunnel nu har slutat. Jag är också säker på att Molly får professionell vård om du väljer att operera henne där. De har haft åtminstone en till veterinär med samma expertis förut.

Anmäl
2017-06-01 19:34 #205 av: Wijnja

Jo det gör dem

Anmäl
2017-06-01 19:34 #206 av: Wijnja

Jo det gör dem

Anmäl
2017-06-01 20:39 #207 av: JonnaCecilia

Hej,
Marianne Tornvall som jobbar på Mälaren är bäst i Sverige på marsvin, och också den enda som kastrerar med flanksnitt istället för buksnitt.
Fördelen med det är att det blir mindre komplikationer. Dels för att de inte behöver flytta på de andra organen för att komma fram till livmodern, dels för att det är lättare att hålla rent efteråt då de inte släpar operationssnittet i marken när de går och det är mindre risk för infektion. Pga det fick en av mina honor åka till Stockholm från Varberg (söder om Göteborg) när hon hade både cystor och en tumör på ca 2 cm i livmodern.
Bifogar kvitto så kan ni se kostnaden. Dem näst sista punkten på 1320 kr är för att jag skickade tumören på analys för att se om den var god- eller elakartad. Det behöver ju inte du göra, om jag fattat rätt.
Jag hade som tur var försäkring, och den betalade för analysen också.
Tack och lov var tumören godartad så mitt marsvin löper ingen större risk att få en ny tumör!

Jag pratade med personen som tog hand om min hona i Stockholm. Hon känner Marianne på Mälaren rätt bra och sa att det är möjligt att du kan få operationen för 2500 ändå om du förklarar situationen och att det är för en god sak. Du har ju räddat Mollys liv!

Tyvärr är det så med marsvin att majoriteten av alla honor får äggstockscystor. Ibland kan de leva med det, ibland behöver de opereras. Ger de inga men mer än estetiska så kan de ofta vara kvar, men trycker de på organ eller förändrar personligheten eller ger extrem brunst 24/7 kan de ju behöva akutoperation.

Lycka till!

Anmäl
2017-06-01 21:23 #208 av: Wijnja

Inte så farligt dyrt

Anmäl
2017-06-01 22:34 #209 av: Mitchika

#204 Det kommer jag göra. Det skadar aldrig att ringa och fråga åtminstone. Glad

Dock tar #207 upp en bra poäng som jag redan känner till och det är att Marianne är så otroligt duktig på marsvin och jag hade helst haft henne att operera Molly. Därav att jag just överväger att vänta över sommaren och försöka tjäna ihop dom 6500 som behövs. 

Det ÄR en stor summa för mig, men då vet jag åtminstone att Molly får den absolut bästa vården och om något skulle gå åt skogen så har dom gjort allt för att hjälpa och rädda henne med den kompetens som jag vet att Marianne och veterinärerna där har. Jag menar absolut inte att veterinärerna på Roslagstull är dåliga eller inkompetenta, men Marianne är väl i stort sett den bästa på sånt här? Det är vad jag alltid hört från folk som varit där och det är min egna upplevelse också, om inte minnet sviker mig helt (jag tror det var Marianne jag träffade med mina råttor vid ett tillfälle). Jag vill ge Molly det bästa och förhoppningsvis den bästa chansen att ta sig igenom och återhämta sig från ett sånt här ingrepp. Skulle det värsta ske så vet jag att jag gjort allt jag kunnat och gett henne den bästa chansen och det känns nog lättare för mig att leva med i såna fall. #207 Tusen tack för ditt inlägg! Blomma
Det var jätteintressant att läsa och det passar jättebra in i den här tråden också. Du visar dessutom verkligen hur det kan löna sig att ha en försäkring på grisarna. Glad

Du tog upp  det där med flanksnitt också och det har jag för mig att jag hörde om för länge sedan men som jag helt hade glömt. Vad skönt att det gick så bra för din tjej i slutändan och att hon inte löper någon risk för fler tumörer nu. Vilken lättnad, men jösses vad ni varit med om där. Förskräckt

Jag vet inte riktigt, det känns lite som på samma nivå att starta en insamling. Det tar emot i mig. Även om jag uttryckte min frustration över hur dyrt det var tidigare så tar jag för givet att det är så mycket operationen kostar och att det är vad som krävs för att täcka upp för kostnaderna samt tiden, även om jag inte förstår hur det kan stiga så högt. Men det beror ju på att jag inte är veterinär och inte har kunskapen. 

Jo, det är ju så. Ledsen
I Mollys fall så märker jag mest av håravfallet samt den nu bleka randen på nosen, då hon annars är så pass pigg och glad och mår bra. Det gör att jag känner att jag kan avvakta till i höst. Men att hon börjat tappa ännu mer päls än hon hade innan hon fick chippet och att hon har lite svårt att få bra hull gör mig orolig. Men det som gör att jag vill agera är känslan jag får när jag är med Molly eller iakttar henne. Jag kan inte riktigt förklara det, men det känns som om något är fel. Vilket det är, givetvis, med cystorna och allt, men det känns som ett fel som inte bör ignoreras. 

Jag har haft marsvin i 19 år och djur överlag ännu längre och jag har lärt mig att lita på den känslan. Det är ingen oro eller rädsla, bara en slags... känsla att något inte står riktigt rätt till och bör åtgärdas. Jag har aldrig sett Molly "frisk" och i fint skick heller så jag har inget att riktigt jämföra med, plus att vi inte känt varandra jättelänge heller så jag kan ju inte säga att jag vet hur hon var innan eller så. Bäst jag slutar skriva nu innan jag babblar iväg för mycket, jag känner hur jag börjar tappa tråden lite och glömma vad jag tänkte skriva. Yrar

Ber om ursäkt i förväg om något lät osammanhängande, förvirrande eller blev rörigt i mitt inlägg. Jag fick drygt fyra timmars sömn inatt så jag är lite trött i skallen. Somnar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-02 04:45 #210 av: Wijnja

Roslagstull ville avliva två av mina marsvin inget jag skulle gå tillbaka igen ett ställe jag absolut inte skulle gå ingen annan än Marianne får vårda mina marsvin det va en som så hon inte kunde nått

Anmäl
2017-06-02 13:41 #211 av: Mitchika

Okej, nu när jag har fått lite tid över, har ringt Roslagstull och lyckats få bort 30 kg Golden Retriever ur famnen har jag lite tråkiga nyheter. 

Jag fick veta att dom inte utför kastrering på marsvinshonor längre utan dom rådde mig att ringa till Mälaren istället. Så var det med det. Det får bli plan A, helt enkelt. Jag får jobba ihop pengarna under sommaren och försöka få en tid i mitten/slutet av september för att kastrera Molly. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-02 14:47 #212 av: Wijnja

Vilket skit ställe dem ska ju kunna exotiska djur nu lider jag med dig lika bra ta Marianne

Anmäl
2017-06-02 14:48 #213 av: Blackiebo

Ja men då så. Jag önskar dig lycka till, Molly är i väldigt goda händer!

Anmäl
2017-06-02 15:14 #214 av: Mitchika

#212 Jag förstår att du har haft flera tråkiga erfarenheter där, vilket givetvis är trist och jobbigt. Jag vet hur det är när en själv eller ens djur inte blir bra bemötta. Ledsen

Ja, nu får det bli Marianne på Mälaren. Jag planerar att ringa under nästa vecka och se om det går att boka in en tid i höst redan nu. Glad


#213 Tack så hemskt mycket! KramasBlomma

Jag hoppas det går vägen. Nu i sommar borde det inte bli några problem att hålla Mollys vikt uppe och få henne i bra hull och skick till operationen i höst. Jag bor precis vid en jättestor vildäng där det finns hur mycket gott och fint gräs som helst att plocka åt dom. Kär

Såvida inte Mollys hälsa försämras och jag anser att en operation bör ske omgående så satsar vi på en operation i slutet av september. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-02 16:12 #215 av: Wijnja

Det finns nog tider nu den 19e kolla om hon kan ta Molly jag fick tid den 19e jättetråkigt du inte fick nån hjälp av dem på roslagstull har dem blivit så pass dåliga att dem inte ens kan operera då är det ingen idé man går dit någon mera

Anmäl
2017-06-02 16:12 #216 av: Wijnja

Det finns nog tider nu den 19e kolla om hon kan ta Molly jag fick tid den 19e jättetråkigt du inte fick nån hjälp av dem på roslagstull har dem blivit så pass dåliga att dem inte ens kan operera då är det ingen idé man går dit någon mera

Anmäl
2017-06-02 17:01 #217 av: Mitchika

#215 Det går kanske att få en tid här i juni innan den värsta tiden kommer, men som du ser om du läser tidigare inlägg så är det lite av en pengafråga också. Glad

Jag har pengarna, men att ta mellan 6000-8000 kronor från veterinärkontot på en icke-akut operation nu kan lämna oss sårbara under sommaren om något av dom andra djuren behöver vård. Tali'Zorah fyller 6 år nu i september och är en äldre, ståtlig dam och Doodle fyllde 5 år i mars. Utöver det har jag en leopardgecko på 23 år, två gamla kinesiska eldbukssalamandrar som blir 18 år i höst och en känslig liten musgrabb på ett halvår. 

Om allt skulle gå åt skogen på en och samma gång med alla eller flera av mina äldre djur, vilket inte är helt osannolikt om man ska gå efter Murphys lag som brukar gälla för allt jag tar mig för, så skulle dessa 6000-8000 kronor komma väl till pass. Speciellt under akuttider och semestertider. 

Då Molly inte lider alltför mycket av sina cystor utöver pälsförlusten och att hon är lite tunnare igen så känner jag att det går bra att vänta. Blir situationen akut så sa dom till mig att dom utför operationer under hela sommaren, även om det kanske inte är optimalt så har vi då alltså ett alternativ. Glad

Hade Molly haft mer besvär hade jag opererat henne direkt utan att tveka, men när hon mår så pass bra känns det inte som att hon måste opereras omedelbart och då tar jag hellre och spenderar sommaren med att jobba ihop pengarna till hennes kastrering och tar den i höst istället. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-02 18:10 #218 av: Wijnja

Precis pengar är alltid ett problem hon som hade Molly borde haft en försäkring innan du fick henne hoppas hon klarar sig till september annars kan man alltid hitta en lösning man kan få en faktura eller dela upp för mig blir det 7000 för Arwen synd om dig som inte hade en försäkring

Anmäl
2017-06-02 18:10 #219 av: Wijnja

Precis pengar är alltid ett problem hon som hade Molly borde haft en försäkring innan du fick henne hoppas hon klarar sig till september annars kan man alltid hitta en lösning man kan få en faktura eller dela upp för mig blir det 7000 för Arwen synd om dig som inte hade en försäkring

Anmäl
2017-06-07 19:48 #220 av: Mitchika

Jag kan ge ytterligare en liten uppdatering om Molly och situationen här hemma. Skrattar

Doodle och Molly är nu så pass bra vänner/tål varandra så pass bra att dom kan ligga under samma pall tillsammans (även om dom inte ligger precis intill varandra) och äta ur samma skål. Partajar

Bråken har upphört sen rakningen och sen förstoppningen försvann och Doodle har blivit fin i hullet igen. Molly går upp och ner när det gäller hullet, men hon håller sig runt 800-850 gram i vikt så det känns bra. Glad

För övrigt så har Doodle uppfunnit ett nytt sätt att få min uppmärksamhet när favoritvattenflaskan är tom. Skrattar

Dom har två vattenflaskor som sitter relativt nära varandra, men det är den som sitter en liten bit närmare matplatsen som är allas favoritflaska. Det finns två flaskor utifall att dom skulle lyckas tömma den ena under dagen (vilket är lätt hänt under sommaren) och jag inte hinner se det förrän jag ska byta vattnet på kvällen. 

Av någon anledning så ska alla dricka ur just den vattenflaskan hela tiden. Har dom tömt den så brukar dom i vanliga fall gå till den andra flaskan och dricka där, men inte Doodle idag. 

Jag hörde hur det lät konstigt utifrån köket och jag var tvungen att gå ut dit och kolla. Då har Doodle knuffat upp plastfrotén vid vattenflaskorna och sitter och buffar på den så att den far upp och sedan ramlar tillbaka ner igen med ett lätt smackande ljud. Jag gick bort och plockade upp henne för att se vad hon höll på med samtidigt som jag sa till henne att så gör vi inte. Jag hade henne i famnen en stund och gav henne lite uppmärksamhet för att se om hon var uttråkad eller så innan jag släppte ner henne igen. 

Därefter gick jag tillbaka in i mitt rum och det dröjde inte många sekunder förrän jag hörde det där smackande ljudet igen. Jag gick tillbaka ut och jojomän, där satt Doodle på samma plats och hade knuffat upp plastfrotén än en gång. Den här gången slutade hon och sprang fram till mig med en hoppfull blick när jag kom, vilket gjorde att jag kopplade lite bättre vad hon höll på med och jag kollade flaskorna. Jojomän, favoritvattenflaskan var tom medan den andra var nästan helt full. 

Jag rengjorde och fyllde på favoritflaskan åt Doodle, som drack med stort glädje när den kom tillbaka och nu är det alldeles lugnt och tyst i köket igen. Skrattar

Bortsett från Molly, som har svårt att förstå att vi måste ge gräset en chans att torka lite efter dagens oväder innan jag går ut och plockar kvällsmål... Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-07 19:55 #221 av: Herveaux

#220 Haha, Doodle verkar vara en handlingskraftig och målmedveten dam.
...och Molly en otålig en... Skrattar

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-06-07 21:01 #222 av: Mitchika

#221 Du ska bara veta..! YrarGalen

Doodle är utan tvekan ett av dom bästa, mest personliga och fantastiska marsvin jag någonsin haft. Kär

Hon är så smart, hon kan problemlösa och koppla ihop saker ruskigt snabbt om målet/motivationen är grönsaker eller frukt hon vill åt. Hon är påhittig till tusen och har så mycket att säga till om när det gäller allt och accepterar inte att bli behandlad som hon anser fel. Utöver det så är hon orädd som sjutton, alldeles för mycket så för sitt eget bästa. I det vilda hade hon inte överlevt länge, kan jag säga. Skrattar

Första gången hon mötte en katt.. Det var när vi bodde uppe i Umeå i tre månader hos en nära vän som har två smådjursvana och väldigt väldresserade katter. Tali och Doodle hade fått en massa färskt gräs att äta och var överlyckliga. Ena katten ville också ha gräs, så hon hoppade in i marsvinshagen. Tali flydde omedelbart och gömde sig i ett av husen. Hon har träffat katter förut, men jag tycker ändå att det är en ganska normal reaktion. 

Doodles reaktion? "Herregud, någon äter av mitt gräs!" 

Sen rusade hon och satte sig mitt emot katten och började hetsäta av gräset, så dom satt där och åt ihop tills vi lyfte bort katten. Det var bland det gulligaste jag sett. Skrattar

Hon är lika orädd för dammsugaren upptäckte jag och mina föräldrar av en slump när jag klippte hennes päls hemma hos dom. Hon rusade fram till den påslagna dammsugarens munstycke och skulle undersöka den, troligtvis för att se om den var ätbar också. Det är något jag alltid haft i åtanke sen dess. Skrattar

Molly har lika mycket tålamod som jag hade när jag var tre år gammal. Det vill säga, mindre än noll. Gapskrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-07 21:10 #223 av: Herveaux

#222 Haha, Doodle påminner lite om min mosters ena Italienska Vinthund (Greyhound i mini-format typ) när han var valp och fick titta på djuren som den besökande cirkusen hade med sig. Bl a elefanter. Lilla Totte ville in och hälsa på dom och vart skitsur när moster inte var lika övertygad om att det var en bra idé.Gapskrattar

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-06-07 21:17 #224 av: Mitchika

#223 Åååh, jag älskar Italienska Vinthundar och även Whippet. Underbara  vovvar. Kär

Jag hade precis samma idé som Totte när jag var runt 3-4 år gammal och min famij gick på cirkus, bortsett från att jag inte var i koppel och kom därmed fram till elefanterna. Jag blev nästan nedtrampad av misstag. Hade inte pappa hunnit ikapp mig och slitit undan mig hade jag troligtvis blivit pannkaka. SkrattarYrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-12 17:17 #225 av: Mitchika

Jag hittade nyss en knöl på Mollys rygg, vid ryggraden. 

Den är fortfarande väldigt liten, mindre än en ärta och känns lite avlång till formen. Den sitter under hudfettet och går att flytta runt. Jag hoppas verkligen att det är en fettknöl. Ledsen

För övrigt så mår Molly bra. Lite tunn just nu, men vi har haft slut på pellets och ärtplättar ett tag nu vilket jag tänkte åtgärda ikväll. 

Utöver det så har pälsen växt tillbaka på Mollys nos. Hon var väldigt kal på nosen runt den vita randen, som fortfarande är svag men inte helt borta. Nu har hon fått päls där. 

För övrigt verkar pälsen vara på väg att växa tillbaka igen, som den gjorde efter att hon fick chippet. Dock hoppas jag inte för mycket, då den var på väg att göra det tidigare och sedan försvann igen så jag vet inte vad som händer just nu. 

Överlag har Molly tappat mer päls, både på bakbenen och magen utöver att ha blivit tunnare på baken och fram mot bröstet. Jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är äggstockscystorna som orsakar det eller om det kan vara något annat? Är dom vita små prickarna jag ser mjäll och är det en skorpa eller skräp? 

Jag vet inte hur mycket jag kan lita på mina trasiga ögon längre. Jag tror väl nästan jag sitter och letar efter fel, bara så att jag kan få behandla något av hennes problem så att hon kan bli lite bättre under sommaren.. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-12 17:49 #226 av: Ljungåsen

#225 Knölar är inte roligt. Ofta är de ofarliga, men man kan förstås inte vara säker förra en kompetent veterinär tittat på den. Håravfallet tycker jag nog är ännu mer bekymmersamt. Tappad päls på baken, magen och bakbenen låter som marsvinsskabb snarare än någonting orsakat av äggstockscystorna, tycker jag.

Om jag var du skulle jag ringa och prata med veterinären.


Anmäl
2017-06-12 17:59 #227 av: Mitchika

#226 Då är det inte bara jag som inbillar mig att det känns knas att hon tappar mer päls! Skönt att få det bekräftat i alla fall, för det här känns som sinnessjukt mycket pälsförlust enbart för äggstockscystor. 

När jag tog upp det med veterinären på telefonen så sa hon bara att hon trodde det berodde på äggstockscystorna, men det känns verkligen inte så. Ledsen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-12 18:09 #228 av: Wijnja

Oj stackars dig Arwen har också tappat päls under hakan då är det kanske är äggstockcystorna

Anmäl
2017-06-12 18:09 #229 av: Wijnja

Oj stackars dig Arwen har också tappat päls under hakan då är det kanske är äggstockcystorna

Anmäl
2017-06-12 18:16 #230 av: Ljungåsen

#227 När de tappar päls på grund av äggstockscystor så brukar det vara på sidorna av kroppen, precis som på bilderna du visat av Molly. Sen kan de, i vissa fall, få glesare päls även på resten av kroppen.

Problemet är att marsvinsskabb (och i vissa fall svamp) också visar sig som en utglesning av pälsen, och då speciellt på mage, bakkropp och bakben. Nu är Molly ingen teddy, men en bilder på hur det kan se ut finns här:

http://blogg.agria.se/marsvinsbloggen/2012/04/05/marsvinskabb-en-del-kallar-det-sellnik/

http://blogg.agria.se/marsvinsbloggen/2012/04/06/teddy-ar-ingen-ras-det-ar-en-svamp/


Anmäl
2017-06-12 20:27 #231 av: Mitchika

#230 Bilderna ser nästan exakt ut som det Molly har (förutom på baken, där är det inte riktigt så), men Molly uppvisar inga symtom på klåda eller irritation alls och huden är jättefin. 

Veterinären som jag har gått till i över 10 år hade drop-in ikväll, så jag drog iväg till henne efter att jag postade mitt senaste inlägg med Molly. Hon klämde och kände försiktigt igenom Molly,  kollade noga igenom Mollys päls, kammade den och tog ett flertal skrapprov som hon sedan kontrollerade, Finns noll och inga tecken på någon form av parasit eller skabb. Hon trodde att håravfallet över kroppen var helt hormonrelaterat. 

Men ja, Molly har inte ont någonstans, ingen klåda, inga synbara problem alls (utöver att hon ser "skabbig" ut på grund av håravfallet) och var jättepigg, glad och trevlig. Veterinären tyckte hon var jättefin och go. Kär

Vi diskuterade det här med operation på Mälaren och hon tyckte inte att riskerna med en operation (samt det höga priset) var värt det med tanke på hur oförskämt bra Molly mår och hur pass pigg och glad hon är. 

Jag tänker fortsätta jobba ihop pengar under sommaren och sen se hur saker och ting ser ut och känns i höst. Molly har nu börjat ligga stadigt runt 850 gram i vikt nu, men hon känns fortfarande åt det tunnare hållet när det kommer till hullet. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-12 20:55 #232 av: Herveaux

Vilken liten pärla Molly är, verkar vara otroligt trygg.
Duktig som sköter sig så fint när vet vrider och vänder, känner och klämmer. Glad

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-06-12 21:04 #233 av: Mitchika

#232 Ja, hon är helt fantastisk! Hon bara satt där och sa inte ett ljud och flyttade inte på sig heller. Tittade upp på veterinären lite och gav lite pussar. Sen när veterinären gick för att kolla skrapproverna skulle Molly upp i min famn. Hon ställde sig på bakbenen och kröp upp så långt hon kunde själv. Kär

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-12 21:09 #234 av: Ljungåsen

#231 Det var ju jättebra nyheter! Ingen skabb, ingen svamp och Molly verkar må bra.

Om du har tid och ork hade det varit intressant att få se bilder på Mollys håravfall. Det finns väldigt lite bilder på just håravfall orsakat av äggstockscystor när man googlar.


Anmäl
2017-06-12 21:14 #235 av: Mitchika

#234 Ja, jag är jätteglad att jag åkte in. Stor sten föll av mitt bröst, nu när jag vet att det inte finns något kryp där! 

Absolut, det kan jag försöka ordna! Glad

Jag behöver bara ladda kamerabatteriet och försöka få lite hjälp att hålla i fröken så att jag kan få bra bilder på magen. Ovanifrån, från sidorna och bakifrån lär inte vara några problem. Då kan ni även få en uppdateringsbild på hur nosen ser ut nu. Fortfarande tunnhårig, men ändå mer päls än den stora kala fläck som en gång var. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-13 06:57 #236 av: Ljungåsen

#235 När man är orolig så känns det alltid bäst att veta, så fungerar jag också. Jag ser fram emot att få se bilder på Molly.


Anmäl
2017-06-14 17:55 #237 av: Mitchika

Okej, nu skäms jag nästan lite för jag lade inte märke till att spikmattan låg i sängen och låg så pass nära när jag satte mig ner med Molly för att ta bilderna.. Skäms

Jag var så fokuserad på Molly att jag inte märkte något och hon är alltid så stillsam och trevlig uppe i sängen att jag ägnade det inte en tanke.. 

Men ja, här kommer lite bilder på fröken från idag. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 17:57 #238 av: Mitchika

Fin nosbild när hon blev nyfiken på kameran. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:00 #239 av: Mitchika

Här ser vi höger sida på Molly och den uttunnade pälsen där. Jag har en farhåga som jag dock inte har sett ännu och inte hittat några direkta tecken på, men jag ska försöka hålla utkik i buren. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:01 #240 av: Mitchika

Närmare bild där vi ser lite bättre och lite mer. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:02 #241 av: Mitchika

Jag försökte få till en fin bild ovanifrån, men vid varje försök jag gjorde så flyttade hon alltid på sig. Yrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:03 #242 av: Mitchika

Försök nummer 2. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:03 #243 av: Wijnja

Gud så fin hon är

Anmäl
2017-06-14 18:04 #244 av: Mitchika

Mollys vänstra sida. Här ser vi också ganska bra att övriga pälsen håller på att tunnas ut. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:06 #245 av: Mitchika

En liten bakbild. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:07 #246 av: Mitchika

Jag försökte luta henne lite lätt och lyfta pälsen så man ser både den kala fläcken och randen som går upp där ungefär vid midjan. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:08 #247 av: Wijnja

Tror nog Dolly börjar bli tunnhårig

Anmäl
2017-06-14 18:09 #248 av: Mitchika

En bild på hela Molly i profil. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:12 #249 av: Mitchika

Molly förstör bilden när hon blir för intresserad av kameran och handen som håller i den. Galen

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:14 #250 av: Wijnja

Oj ser inte bra ut hoppas det växer ut stackars Molly

Anmäl
2017-06-14 18:14 #251 av: Wijnja

Oj ser inte bra ut hoppas det växer ut stackars Molly

Anmäl
2017-06-14 18:15 #252 av: Mitchika

Jag försökte få henne att lyfta lite på hakan så jag kunde ta en bild, men då måste mattes finger givetvis få massor av pussar först. Hjärta

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:18 #253 av: Wijnja

Så söt så där gör inte mina än jo gueenie pussas på munnen

Anmäl
2017-06-14 18:18 #254 av: Wijnja

Så söt så där gör inte mina än jo gueenie pussas på munnen

Anmäl
2017-06-14 18:19 #255 av: Mitchika

Jag hatar iFokus just nu. Jag kan inte ladda upp mer än en bild per inlägg (då börjar bilder försvinna och så kommer dom inte med när jag postar inlägget) eller så kan jag inte ladda upp en bild alls utan det blir bara en vit, blank bild och när jag postar så fungerar inte bilden. Arg

Det har varit så här i flera dagar nu och det driver mig till vanvett. Jag kan inte posta någonting med bilder utan att hålla på och krångla och bråka med iFokus hela tiden. Uppdatera sidan, vänta några minuter, ladda upp igen och upprepa proceduren i all oändlighet tills det slutar. Yrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:20 #256 av: Mitchika

ÄNTLIGEN kom bilden upp.. Yrar

Mer pussar och jag fick henne att höja huvudet lite, men bilden blev istället mörk för att blixten bestämde sig för att inte göra sitt jobb ordentligt. Lipar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:22 #257 av: Mitchika

En halvdan bild på Mollys vänstra sida i profil. Där ser man lite mer av håravfallet längre upp på kroppen också, samt att pälsen tunnats ut rejält. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:23 #258 av: Mitchika

Jag försökte ta en bild snett ovanifrån, men det gick sådär. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:24 #259 av: Wijnja

Jag kan inte heller ta bra kort det gör inget

Anmäl
2017-06-14 18:24 #260 av: Mitchika

Här fick jag fröken att höja huvudet. Skrattar

Jag vet inte hur bra det faktiskt syns, men hon har tunnats ut i hela pälsen över hela kroppen. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:25 #261 av: Herveaux

#255 *morr* Vilket krångel! Skriv gärna om trasslet på http://support.ifokus.se/ så kanske killarna kan kolla upp vad det är som spökar.

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-06-14 18:26 #262 av: Mitchika

#261 Jag får väl göra det, Maria ser ut att ha haft samma eller åtminstone ett liknande problem. 

Nu har det börjar igen och jag får inte med dom sista två bilderna jag tog... Yrar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 18:27 #263 av: Wijnja

Kan det vara äggstockarna

Anmäl
2017-06-14 18:27 #264 av: Wijnja

Kan det vara äggstockarna

Anmäl
2017-06-14 18:28 #265 av: Mitchika

En sista bild på henne där vi kan se hur pälsen börjar tunnas ut och tappas även runtom huvudet. 

Nu ska jag få hjälp att ta lite magbilder på fröken. Återkommer om en liten stund! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-14 21:04 #266 av: Ljungåsen

Det var riktigt intressant att få se bilderna. Tack så jättemycket för att du tog dig tiden att både ta och lägga upp dem.


Anmäl
2017-06-27 03:23 #267 av: Mitchika

Jag har suttit i en timme och försökt skriva ihop något, men jag bestämde mig för att radera allt och istället skriva en kort version då det inte gäller mig och något av mina djur. Därav vill jag inte posta för mycket info utan att ha frågat min vän först. 

Korta versionen är att en väldigt nära vän till mig har en hund som var min bortgångna hunds allra bästa vän. Hennes hund har fått ett allvarligt diskbråck, men har nu repat sig från det mest akuta och fått komma hem. Men rehabiliteringen för honom är fruktansvärd för hans ägare. Kraven som ställs på henne under så lång tid är extrema och jag bara måste hjälpa till ihop med andra i hennes närhet. 

Som det ser ut nu kan jag inte fortsätta med arbeten, ströjobb och dessutom djurpassning under sommaren då det här kommer vara otroligt krävande för alla inblandade under lång tid. 

Molly kommer inte dö av sina äggstockscystor (åtminstone inte inom någon snar framtid) och hon har inga riktiga besvär. Även om jag inte opererar henne kan hon leva ett fullångt marsvinsliv utan att/innan cystorna orsakar några riktiga problem. Hon mår bra. Hon springer runt, äter, dricker och umgås med sina burkompisar och mig. Hon har absolut god livskvalité och kan vänta ett tag till. 

Hunden ifråga kan inte vänta, men han har en kämparglöd som inte är av denna värld. Han har inte ont, han är samma glada hund som alltid och han har gjort små framsteg hos veterinären redan som vi har sett här hemma också. Så ja, nu börjar kämpandet. 

Jag vet inte hur lång tid det kommer ta, hur snabbt vi kommer bli utslitna eller vad som kommer hända, men hör ni inte mycket från mig angående Mollys situation eller något annat så vet ni varför nu. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-06-27 04:40 #268 av: Wijnja

Tur att Molly inte har tumörer i alla fall mår hon bättre det Beror på hur ont hunden har vilka svårigheter den här så länge hunden inte har ont äter kissar normalt så är det ingen fara har en hund med dåliga knän plus artros i ryggen och nacke

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.